1×08 Vick’s Chip

Információk az epizódról

Évad: 1.
Epizód: 8.
Cím: Vick’s Chip
Magyar cím: A különös Chip
Eredeti vetítés ideje: 2008. március 3. (FOX)
Hazai vetítés ideje: 2010.február 13. (Cool TV)

Sarah (intro): Valamikor a jövőben, a fiam harcba vezeti az emberiséget a Skynet ellen, a gépek ellen, melyek az elpusztításunkra törnek.
A Skynet több harcost is visszaküldött az időben. Többek az életére törnek, egynek védenie kell. A mi célunk meggátolni, hogy a Skynet létrejöhessen. Meg kell változtatnunk a jövőt. Az ő sorsát is. Az emberiségéért folytatott harc már elkezdődött.

Sarah: Mind álarcot viselünk. Akár szeretetből, akár azért, hogy közel maradjunk ahhoz, akit szeretünk. Vagy hogy elfeledjük a valóságot a bonyolult lelkünk elől. Az őszinteséget feladjuk a társaságért cserébe. Éppen ezért nem tudjuk igazán megismerni a hozzánk közel állókat.

Cromartie továbbra is nyomoz John után, és szinte minden középiskolába eljut, hogy megtalálja a fiút. Eközben Derek átkutatja Cameron szobáját, s miután talál egy chipet, azonnal felfedi a család előtt, sugallva, hogy nem lehet megbízni a gépben.
Derek arra próbálja rávezetni a Connor-ékat, hogy Cameron áruló, s kizárólag ő a felelős a rejtekhelyen megölt emberekért. Hogy bizonyítsa Cameron hűségét, felvetődik a Chip meghackelésének ötlete, s hogy John ezt végre tudja hajtani, Cameron lesz a segítsége. Eközben pedig megtudhatjuk, hogy a gép egy ember helyét vette át, akinek felesége is volt. Időközben kiderül, hogy az asszonyt megölte a gép. a Connor-ék elindulnak, hogy megkeressék a nő holttestét. Sikerrel járnak, azonban egy másik nő holttestét találnak, akiről kiderül, hogy rendkívül veszélyesnek bizonyult a Skynet-nek.
Cameron elmondja, hogy a közlekedési program egyfajta idegrendszerként működhet, ha a Török lesz a Skynet alapja. John azt az ötletet veti fel, hogy elpusztítani úgy se tudják – hisz újraépítenék -, ezért jutassanak a rendszerbe vírust, ezzel is késleltetve a Skynet létrejöttét.
Eközben Cromartie eljut John valódi tartózkodási helyére, de Cameron-t időben figyelmezteti, s ő megkéri Morris-t, hogy ideiglenesen adja ki magát John-nak, ezzel biztosítva, hogy Cromartie többet nem jön vissza.
Később Cameron elmondja John-nak, hogy Cromartie őt keresi. Viszont John tart attól, hogy ha anyja tudtára jut, hogy Cromartie az iskolájában járt, biztos tovább állnának, ezért megkéri Cameron-t, hogy ne szóljon semmit az anyjának az ügyről.
Sarah és Derek behatol a városházára, azonban a vírust nem sikerült bejutattni a rendszerbe, ezért azt az ötletet veti fel John, hogy Cameron-t kell rákötni a rendszerre, ezért John eltávolítja a gép chipjét. Az akció sikerrel jár, azonban Derek meg akarja semmisíteni Cameron chipjét, ezt John viszont nem engedi.
Sarah eközben pedig bizonyosságot szerez arról, hogy valóban Derek ölte meg Andy-t, s figyelmezteti, hogy ha még egyszer hazundi mer neki, megöli.

Sarah: Megannyi veszély rejtőzik álarc mögött e világban. Jóról és gonoszról mesélünk a gyermekeinknek, Pedig magunk sem látunk világosan. A valódi gonoszság nem hagy időt, hogy harcoljunk, vagy hogy megrémüljünk. Lehajtjuk a fejünket, és nem tekintünk többé az álarc mögé. Ezáltal pedig épp mi adjuk meg magunkat a közelgő balsorsnak, melyet ezért nem láttunk.

Egyéb információk az epizódról


  • Az epizódot Amerikában 7,75 millió néző követte figyelemmel.