Terminator: The Sarah Connor Chronicles – 1.évad DVD [eng]

Terminator_-_TSCC1

Akkor kezdjük is. Elég rég láttam ilyen összehangolt kiadást. Gondolok itt az R1-es DVD borítóra és a lemezek menüjére, mely teljes mértékben passzol egymáshoz. Személy szerint – annak ellenére, hogy extra nélküli kiadást szereztem be – nekem nagyon tetszik. Na akkor csapjunk a közepébe.

1.lemez
A kötelező Warner Bros embléma után megkapjuk az “irányítást” a DVD felett. Az első lemezen Connor mama térdel, háttérben meg John látható. Ugyan nem kaptunk interaktív menüket, de a sorozat címdalát hallgathatjuk persze, ha nem kívánunk barangolni a menüben. Ahogy sejtettem, a három lemezes kiadványra hármassával pakoltál fel a részeket, így a Pilot, Gnothi Seauton és a The Turk című epizódok közül választhatunk. Az epizódoknak kétféle lejátszási lehetősége van. Ha úgy döntünk, hogy megkívánjuk nézni a lemezen található összes részt, akkor egy kattintással megoldhatjuk. Aki viszont Summer Glau elhivatott rajongója annak kötelező bemenni az “episodes” menübe, hisz az első lemezen őt kaptunk meg az epizódokhoz. Az epizódok mellett láthatjuk az olló jelét, ami a kivágot jeleneteket tartalmazza, de ezeket külön menüből is elérhetjük. A nyelvről nem érdemes beszélni, hisz magyar nyelven nem jelent meg, de viszont elérhető az angol felirat, ami nagy segítség. Itt meglátásom szerint eléggé béna Summer Glau képet raktak be, ami még kicsit gázabb, hogy a többi lemezen is ez a kép dominál. A váltakozó zene szerintem még ütösebbé teszi a kiadványt. Nos az első lemezre extraként felkerült Josh Friedman, James Middleton, David Nutter és Summer Glau audiokommentárja a Pilot epizódhoz valamint ezt kiegészítve Lena Headey, Thomas Dekker és John Wirth pedig a The Turk című epizódot karattyolhatja keresztül, feltéve, ha érdekel minket. A lemezen még helyet kapott egy így készült… is, ami a Creating The Chronicles nevet kapta. Viszont az igazi csemegét, a bakiparádét az első lemezre tették fel.
képek:

2.lemez
Summer Glau rajongóknak már a második lemez menüje is kedvez, hisz a sorozat kedvenc szereplője kapta meg a “címoldalt”. Mint az első lemez esetében itt is a sorozat címdala megy. A lemezre a következő három rész a Heavy Metal, Queen’s Gambit és a Dungeons & Dragons került fel, az utóbbi megkapta a kivágott jelenetek extráját is. Az epizódok menüben Lena Headey-t kapjuk meg, a nyelv választásnál marad első lemez menüképe. A lemezre Thomas Dekker, Lena Headey és Richard T. Jones audiokommentárja került fel extraként. Mellé a Summer Glau Dance Rehearsal című kisfilmet kapjuk. Nem kell külön kiemelni, hogy a hatodik részben látott balett jelenthez van köze. Az utolsó extra a Storyboard Animatic.
képek:

3.lemez
A sorrendet követve a harmadik lemezen John Connor alias Thomas Dekker feszít puskával a kezében. Természetesen erre a lemezre is sikerült aláfestő zenét varázsolni. Szintén választható az epizódok egyben illetve külön-külön való lejátszása, az epizódok menüben ismét Summer Glau kapott helyett. Az epizódok szempontjából kiemelkedő a harmadik lemez, hisz a The Demon Hand című epizódot kibővítették nyolc perccel! Audiokommentárt is kapunk a What He Beheled részhez Brian Austin Green, Josh Friedman és Ian Goldberg közreműködésével.

Képek: