Nyolc éves a Terminator Hungary!

Az utóbbi időben azt vettem észre, hogy egyre inkább kezdek elfelejtkezni dolgokról. Ennek egyik része az, hogy egy ideje nagyon sokat dolgozok, amely nagyon sok dolgot emészt fel. Illetve nem elfelejtendő az sem, hogy emellett a magánéletet összehozni úgy, hogy mindegyikre jusson elegendő idő, s ne kelljen lemondani semmiről elég nehéz. Mindezek mellett pedig észben tartani dátumokat már koránt sem egyszerű. Mivel a számítógépet napi szinten használom többnyire, így aztán azt a megoldást vezettem be, hogy különféle mappákat, fájlokat nevezek el, hogy ne felejtsek el dolgokat.
Fentiekből fakadóan már lassan három hete bámulom azt a mappát, melynek a “Nyolc év 02.21.” nevet adtam. Biztosra akartam menni azzal kapcsolatban, hogy majd nem fogom elfelejteni ezt, s mit minden évben ilyenkor az oldalra kerül egy bejegyzés, melyben többnyire az elmúlt év eseményeiről emlékezünk meg. Már korábban is meg akartam írni ezt a bejegyzést, de sajnos sem idő, sem energiám nem volt rá, továbbá nem is szerettem volna másnak átadni ezt, hiszen végül is az oldalnak a kezdete óta tulajdonosa vagyok. Felkelve, s rápillantva arra a bizonyos mappára a virtuális asztalomon eszembe jutott többek között, hogy amikor először került bejegyzés eme oldalra még a középiskola padjait koptattam, illetve pár hete futott csak a Terminator sorozat, mely sajnos elég szomorú véget ért.
A részletek mögé kattintva nézzük milyen évet is tudhatunk magunkénak!

Bevallom nem gondoltam volna az oldal alapításakor, hogy majd nyolc év múlva is létezni fog. Nem is akármilyen formában! Amikor nekiültem megírni ezt a bejegyzést csak arra tudtam gondolni, hogy mennyire is repül az idő, illetve arra, hogy nyolc év alatt mennyi minden történt. Nem csak az oldal mennyit változott, hanem vele együtt én is. Ámbár tény, hogy azt gondolom miden pozitív irányba mozdult, s jelenleg megfelelő állapotban van, de azért elgondolkozok azon, hogy mennyire szerves része lett az életemnek a Terminator Hungary úgy, hogy közben (most elhajolok a kövek elől) nem vagyok habzó szájú, s mindent elolvasó rajongó.
Tavalyi év nagyon pörgős volt számunkra, hiszen naprakészek kellett, hogy legyünk. Ugyanis a Terminator Genisys premierje mindenkit lázban tartott. A film elég megosztó kritikákat kapott nem csak a rajongóktól, hanem tőlünk is. Ennek ellenére azért örültünk, hogy megint mehettünk T filmet nézni a moziba. Az sem elhanyagolható természetesen, hogy újabb fémes köntösben jelent meg idehaza a legendás első film Blu-ray változata. Sajnálatos módon a jogi hercehurcák miatt a nyári blockbusternek szánt új epizód még mindig nem jelent meg idehaza, s jelenleg márciusi megjelenés a sanszos. Azt még mi sem tudjuk, hogy ténylegesen lesz-e belőle valami, hiszen a jogok még mindig nincsenek biztos kézben. Abban viszont bízunk, hogy ebben az évben írhatunk tesztet a film valamelyik fizikai adathordozói kópiájáról, mely természetesen magyar nyelvű, s magyar megjelenésű is egyben.

Emlékszem arra, hogy annak idején mennyit töltöttem ébren, amikor valamilyen változtatást akartam létrehozni az oldalon. Nem elfelejtendő az sem, hogy mekkora munka volt az mögött, amikor a Terminator Hungary új oldal motort kapott, s minden tartalmat kézzel kellett átmásolni. De az sem elhanyagolható, amikor új és újabb kinézettel lettek megörvendeztetve a látogatók. Részben hiányoznak ezek a dolgok, s részben viszont örülök, hogy már egy kiforrott rajongói site áll rendelkezésre, s csak az oldal és a fórum “szívét” képező virtuális szoftvert kell frissen tartani, hogy minden rendben működhessen. Komoly problémáink ebből a szempontból nem voltak az elmúlt egy évben, egyetlen egy kivételes esetben, amikor is két napig állt minden, mert rosszindulatú fájlokat talált a webszolgálató a fájlok között. Ekkor egy teljes újratelepítés kellett, melynél majdnem úgy voltam, hogy feladom, mert erre se energiám, se időm nincs. Majdnem nyolc év munkáját átadni valakinek, aki aztán percek alatt tönkretegyen mindent, pedig nem akartam. De pár energiaital után erőt kaptam, s pár nap múlva ismét elérhetők voltunk.
A passzív statisztikánk nagyon jó. Nagyon sok olvasónk van, de sajnálatos módon a közösségi élet lassan megszűnni látszik az oldal fórum részén. Tettünk lépéseket annak élénkítésén, de sajnos nem volt jövedelmező ebből a szempontból. Egyre inkább látszik, hogy minden ilyen jellegű megmozdulás lassan már csak Facebook oldalakon van, így ebből a szempontból úgy döntöttünk, hogy nem hagyunk veszni egy közösséget. Létrehoztuk mi is a saját oldalunkat, mely jelen pillanatban 386 ember jelöltbe úgy, hogy komolyabban nem is hirdettük. Örülnénk, ha ezek az emberek a fórumunkon is jelen lennének, de el kell fogadnunk azt, hogy a rajongói oldalak ideje lassan lejárni látszik, s a közösségi oldalak azok, amelyek előtérbe kerülnek.

Rengeteg rajongói oldalnak voltam tagja. Manapság időhiány miatt már kevésre nézek fel, illetve valamennyi már meg is szűnt. Én az a fajta voltam, s jelenleg is vagyok, akit nem vonzanak a kocsmák, disco-k mámoros világa, ellenben csavarogni, világot látni, új dolgokat felfedezni számomra felér egy mentális orgazmussal. Ennek kapcsán nem egyszer fordult elő, hogy amikor szó volt egy rajongói közösség élőben való találkozására én voltam az első, aki jelentkezett, hogy menni szeretne. Diákként sajnos az anyagiak sokszor közbe szóltak, de mióta beléptem a munka világába már könnyebben tudok ilyen programokat bevállalni. Jó pár találkozón voltam, viszont fájó szívvel gondoltam arra, hogy annak az oldalnak, melynek a tulajdonosa vagyok még nem esett át ilyenen.
Két évvel ezelőtt megtörtént, de sajnos a sokáig történő szervezés miatt én lecsúsztam erről, melyet nagyot bántam, hiszen a kijelölt napon én dolgoztam. Ebből fakadóan úgy voltam vele, hogy ha még egy lesz azon mindenképpen ott akarok lenni, ha kell beteget jelentek a munkahelyemen. Utóbbi nem történt meg, hiszen az időpont szerencsére le lett tisztázva, s mindenki, aki szeretett volna ott lenni meg is jelent, melybe én is beletartoztam végre. Mindenképpen egy élmény volt olyan helyre is eljutni ahol még nem jártam, illetve arcot és hangot is társítani a fórumos nevek mellé.

Mit tartogat a jövő?
“A jövő nem végleges. Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed” – Minden rajongó ismeri ezt a mondatot, s talán én is így tudnám legjobban jellemezni a hozzáállásomat az oldalhoz. Mint ahogyan fentebb említettem a passzív statisztikánk nagyon jó, de el kell fogadnunk azt is, hogy a közösségi rész immáron Facebook keretén belül mozog. Ennek ellenére nem tervezzük leállítani a fórumot, s szoftver szempontjából mindent igyekszünk frissen tartani. Mindezek mellett pedig igyekszünk majd mindent megtenni, hogy a kilencedik, tizedik, akár a huszadik évfordulókor is születhessen egy ilyen bejegyzés.

Dentorel, tulajdonos, webmester

A korábbi bejegyzéseket itt lehet elolvasni:

Hozzászólok!
(Regisztráció köteles, mely ingyenes!)

Egy gondolat ezen: “Nyolc éves a Terminator Hungary!

  1. Pingback: 9 éves a Terminator Hungary! | Terminator Hungary