Jó úton halad a Terminator ötödik része?

Sok rajongóban merült eddig fel a kérdés, hogy jó úton halad e a következő Terminator film? Azt már tudjuk, hogy az új alkotás nem folytatás lesz, hanem egyfajta reboot, melyből már így is elég sok akad, ha megnézzük az elmúlt években megjelenő filmek listáját. Kérdés persze adott, hogy vajon ez mennyire is jó ötlet egy híres franchise-nak, illetve mennyire is lesz sikeres, ha azt vesszük alapul, hogy sokaknak kizárólag csak az első és második mozifilm meghatározó, kultikus alkotás?

0

A legnagyobb problémát a rajongók mégis színészgárdásban látjuk. Legyünk őszinték: véleményük szerint valamilyen szinten igazuk is van, hisz egy film sikere nagyban múlhat azon, hogy milyen színészek keltik életre a karaktereket. Amennyiben nem tud az illető megfelelő színészi szintet hozni, vagy épp a karakter mélységét nem tudja átlátni akkor bizony probléma van. Nem is kicsi. Azonban nem is egy olyan filmről tudunk, amit épp a színészek mentettek meg, mert egyébként teljes bukás lett volna. A látvány ebből a szempontból pedig másodlagos, hisz hiába vert köröket látványban a negyedik mozifilm a többire, ha a történet, színészek, s karakterek nem igazán tetszettek a rajongóknak. Ha alapul vesszük a megjelent hírekhez érkezett kommenteket, rajongói fórumokon született hozzászólásokat akkor a még el nem készült ötödik film bír az egyik legrosszabb színészi gárdásával. Eddig. A készítőkön, s magukon a színészeken múlik az, hogy vajon mennyire is tudják megmenteni a készülő alkotást, amely már most, kezdeti stádiumában is eléggé nagy negatív visszhang leng körül.
Az sem elhanyagolható, hogy mennyire is tud majd illeszkedni a többi film közé, hisz azt már régóta tudjuk, hogy a Genesis gyakorlatilag nem egy folytatás lesz, hanem egy egészen új film, amely elméletileg majd az első rész egyik kulcsfontosságú jelenetéből indul ki. Ezt az alkotók elmondása szerint azért is lépték meg, mert nem szeretnének semmilyen módon kapcsolódni az eddig rajongói szempontból bukott utolsó két mozifilmhez, s a két évadot megélt sorozathoz sem. Mondjuk az más kérdés, hogy az utóbbit alapul véve akkor miért is terveznek TV sorozatot?

Amit eddig lehet tudni a készülő ötödik részről:

  • A jelenlegi színészgárda így néz ki: Jason Clarke (John Connor), Emilia Clarke (Sarah Connor), Jai Courtney (Kyle Reese), Aaron Williamson (T800), Matt Smith;
  • J.K. Simmons is feltűnik majd a készülő ötödik részben, egyelőre nem tudni, hogy milyen szerepben;
  • Az ötödik rész a Genesis alcímet kapta;
  • Április végén elkezdődött a forgatás;
  • A premier elméletileg 2015.július 1-re van kitűzve.

 

Kisebb hírekért pedig látogassatok el a Facebook oldalunkra is.

Hozzászólás a bejegyzéshez!
(Regisztráció köteles, mely ingyenes!)