Ütős évadfináléra készülnek a sorozat készítői!

Magyar viszonylatban alig vagyunk túl az első epizódon, kint azonban már készülnek a második évad fináléjára. Úgy néz ki, hogy a stáb felkészült a legrosszabbra, azaz egy esetleges kaszára. Ami elég rossz hír, hisz ezek szerint a FOX elgondolkodott a sorozat leállításán, másfelől pozitív, hisz valamennyire kapunk lezárást.
Természetesen mindenről a péntek esti időpont dönt majd, hogy a jelenlegi nézettséget sikerül-e megtartania a sorozatnak, vagy tovább csökken (ami biztos a sorozat végét jelenti), esetleg sikerül összeszednie magát és túlélnie, hogy 2009 őszén visszatérjen egy harmadik évaddal.
A mai napon a SCI FI Wire leközölt egy interjút Summer Glau-val, melyben a színésznő elmondta, hogy megkapta a finálé forgatókönyvét (jelezzük, még lehet évadzáró, és nem sorozatzáró), s úgy érzi, a rajongók nem fognak csalódni.
A cikk enyhe spoilertartalma miatt (főleg a magyar vetítést követőek számára) a részletek mögé rejtettek. A fordításért ezer köszönet a Magyar Firefly és Serenity közösségnek.

Frissítés: Közben a Summer Glau interjú után helyet kapott Josh Friedman-féle interjú.

Summer Glau, aki a Sarah Connor Krónikáinak védelmező terminátorát alakítja, a riportereknek elmondta, hogy a sorozat fináléjának forgatókönyve mély érzéseket keltett benne. Glau a február 3-án tartott konferencián beszélt a sorozatról.

“Éppen csak a kezembe vettem a szezonzáró forgatókönyvet, ami hirtelen sokkhatásként ért”, mondta. “Hogy miért, azt nem mondhatom el, de egyszerre vagyok izgatott és szomorú is, talán inkább izgatott, és nagyon büszke arra, amit a [sorozat írója] Josh [Friedman] véghezvitt.”
Eddig a második évadban két olyan részt is láthattunk, mint az “Allison From Palmdale”, amelyen megismerhettük azt a személyt, akiről később Cameront mintázták, illetve a “Complications” című epizódot, amelyben Cameron kifejtette, hogy neki is vannak egyfajta érzései, legalábbis olyan szinten, hogy számára is jelent valamit kilóbálni a lábát a kocsi ablakán.
A Terminátor: Sarah Connor Krónikái február 13-án tér vissza, egyelőre kilenc rész erejéig, új műsoridőben, Joss Whedon új sorozatának felvezetéseként, a Dollhouse előtt.

Miért vagy szomorú a finálé forgatókönyvét illetően? A szereped miatt?

Glau: Először is azért vagyok szomorú, mert máris a fináléról beszélünk. Imádom a sorozatot, imádom a többi színészt és a csapat tagjait. Mindig olyan nehéz. A finálé, mint szó, nehezemre esik kimondani. Nem egyszerű csak úgy otthagyni a sorozatot, ha csak rövid időre is, mivel optimista vagyok egy harmadik évadot illetően. De sok minden megtörténhet. Sok minden meg is történik, különösen az utolsó pár részben, a nézők úgy fogják érezni magukat a látottak miatt, mintha hullámvasúton ülnének. Mindenki nagyon izgatott és büszke lesz arra, amerre a történet haladni fog. De mint a sorozat egyik színésze, vegyes érzelmeim vannak ezzel kapcsolatban. Ő a legcsodálatosabb karakter. Nagyon szeretem őt alakítani, sokkal több mindent ki tudtam hozni belőle, mint amire eredetileg gondoltam a második évadot illetően, ez nagy lehetőség a számomra. Cameron nagyon bonyolult egyéniség, el sem tudtam volna képzelni ilyen történeti szálat. Ezért is örülök, hogy Josh az író, én pedig a színész. Tényleg mindenkit sokkolni fog, ami az évad végén történni fog. És ezzel még nincs vége.

A színésztársaid elmondták, hogy sokkal több lesz az akció a közelgő epizódokban. Ez rád nézve nagy robotharcokat jelent?

Glau: Sokkal több robbanást és extra próbákat jelent, mivel ezekkel elmaradtunk az évad első felében, amiért jobban rámentünk az egyes rejtélyekre. Most a karácsonyi szünet után pedig olyan, mintha csak felvenném a dzsekimet, körbe futnék és lődözném az embereket, robbantgatnék. Az utolsó kilenc epizód nagyon izgalmas lesz.

Befolyásolta-e a további alakításodat az “Allison From Palmdale” epizód?

Glau: Egyrészt segített megértenem Cameront, másrészt segített nekem, mint színésznek. Azt hittem, hogy tudom, ki ő, el is rendeztem már mindent a fejemben, de úgy tűnik, még izgalmasabb, nem csak nekem, hanem a rajongók számára is. Cameron nem képes emberszerűen cselekedni, próbálja megérteni az emberi érzelmeket, szerintem a rajongók igyekeznek is átérezni ezt, így jobban megértik őt. Sok olyan pillanat van, amikor Cameront a család ölebének lehet tekinteni. Tanulékony, megbízható, aztán valami olyat tesz, ami emlékeztet mindenkit arra, hogy egy veszélyes robot. Ezt próbálom magamnak is folyton felidézni. Próbálja közelebb engedni az embereket, de aztán ráeszmélünk, “Oh, a mindenit, tényleg veszélyes.” Bármikor bármit megtehet.

Rádöbben, hogy neki is vannak egyfajta érzései, mit gondolsz ezzel kapcsolatban?

Glau: Az a jelenet nagyon fontos a számomra. Van egy terve, amivel közelebb húzhatná magához Johnt, ezt bele is viszem az alakításomba az egész évad során. Szerintem nem változott igazából a jelenet után. Ez mind része Cameron tervének.

Hogyan játszod el Cameron Johnhoz [Thomas Dekker] és Sarahhoz [Lena Headey] fűződő kapcsolatát?

Glau: Hát, mindig is úgy gondoltam, hogy mindenkinek van egy terve, mindenki akar valahova tartozni és oka van túlélni. Szerintem Cameronnak azért vannak mély érzelmei John iránt, mert ő a létezésének oka. Szerinte ez a szerelem. Mindent megtenne érte, és ez az ő szemszögéből nézve a szerelmet jelenti. Tényleg nem vagyok biztos benne, hogy mit is akar Josh tenni az ő karakterével, szerintem egyre több mindenről fog lehullani a lepel, sokat meg fogunk még tudni Cameron múltjáról és jövőjéről. Ami engem illet, mindig is azt gondoltam, hogy vannak érzései mindkettőjük iránt.

Mit szólsz ahhoz, hogy csatlakozik a sorozat Joss művéhez péntek esténként? [Korábban Glau Joss Whedon Firefly című sorozatában játszott.]

Glau: Nagyszerű lépésnek tartom. Szerintem mókás lesz, és a két sorozat jó párost fog alkotni. Természetesem imádom Josst, és ismerek pár színészt a Dollhouseból is. Szurkolok mindkettőnknek. Ez egy új kezdet lehet.

Josh Friedman-féle interjú

Josh Friedmen, a Sarah Connor Krónikáinak írója mindenkit arra kér, hogy nézzük a sorozatát. Abban viszont senki se reménykedjen, hogy elárul bármit is az új részekről, főleg a sorozat végén várható nagy cliffhingerről.

Az évad második felét beharangozó videókban láthattuk Kyle Reeset. Hogyan fog bekapcsolódni a történetbe?

Friedman: Már csak egy kicsit kell várnunk, és ki fog derülni. Sokkal bonyolultabb oka van, amiért ezt mondom. Szeretném, ha mindenki látná. Szeretném, ha mindenki a sorozatot nézni. Szeretném, ha hetente 10 millió ember nézné a sorozatot, amelyet a hetek alatt folyamatosan reklámoztunk. De sajnos nem ez a valóság. A valóság az, hogy a sorozatunk küzd az alacsony nézettséggel, és az emberek szeretnének mindent megtenni, hogy kilábaljon ebből. Ezt nagyra értékelem, de amit a marketinges emberek bemutatnak, az spoiler. Persze nehéz úgy bemutatni valamit, hogy semmit sem mutatunk meg. Ezzel csak azt akartam elmondani, jó, ha a nézők tudják, hogy Kyle Reese benne lesz az epizódban, de azt is szeretném, hogy meg is lepődjenek ezen.

Le lesz zárva az évad, arra az esetre, ha nem lesz folytatás, vagy mindent úgy kezelsz, mintha folytatódna a sorozat a harmadik évaddal?

Friedman: Örök optimista vagyok. Úgy írtam meg a finálét, ahogy azt már jó ideje elterveztem. Sok mindent felépítettünk az évad során, és tartozunk annyival azoknak, akik nézik a sorozatot, hogy logikus következményeket ismerjenek meg. Mindenki úgy véli, “Hát, a rajongók igencsak feldúltak lennének, ha a sorozat befejeződne, és maradna pár elvarratlan szál.” De a rajongók akkor is feldúltak lennének, ha nem folytatódna a sorozat. Ugyanez lenne a helyzet, ha egy rossz befejezést írnánk. Szerintem meg kell írni a lehető legjobb finálét, próbálni lezárni a történetet, de ha mindent megpróbálnál belesűríteni 43 percbe, az katasztrófához vezetne. Olyan lenne, mint egy összevágás. Azok, akik folyamatosan figyelemmel kísérték a sorozatot, meg lesznek elégedve a lezárással, és tudni fogják, merre haladna tovább a történet a harmadik évadban.

A szokásos visszajátszásokon kívül lesz valamilyen összefoglaló az új rész elején?

Friedman: Nem. Az epizód rögtön ott folytatódik, ahol a 13. résznek vége lett. Mindig így csinálom. Az első, kilenc részes évad után, kb. 30 másodperc után már kezdődött is a “Samson And Delilah”. Így szeretem csinálni. Zavaró lehet néhány ember számára, hogy nincs semmilyen visszatekintés, rövid emlékeztető az előzményekről. Én olyan ember vagyok, aki ha néz egy sorozatot, tudja, hogy az hol jár éppen. Mellesleg elég nyilvánvaló, mi miért történik.

Milyen előnyei és hátrányai vannak az új pénteki időpontnak?

Friedman: Előny, mivel már nagyon érezni lehetett, hogy szétrúgják a seggünket hétfő esténként. Örülök, hogy átkerültünk péntekre. Nagyon zsúfolt volt a hétfő, emellett pénteken a Fox együtt reklámozhat minket a Dollhouse-zal, amely nagyon izgalmas sorozatnak ígérkezik. Lehetőségünk van egy új kezdetre, és nagyszerű kilenc rész van még hátra. Igazából senki se tudja, mit várhatunk ettől a változástól, de én jó dolognak tartom.

Van valamilyen elvárása a Foxnak a sorozat teljesítményét illetően?

Friedman: Igazából nem nagyon beszéltem velük a statisztikákról, vagy egyáltalán bármiről. Azon az állásponton vannak, hogy meglátják, mi fog történni. Szerintem izgatottak a lehetőségektől, de tényleg nem beszéltem velük erről. Az általános statisztikák alapján, a péntek esti műsoridő kevesebb nézettséget hoz, ami egyben jó és rossz is. Jó, mivel mások az elvárások, de nem tudodm igazából, hogy mik is azok…

Van bármilyen terved arra az emberre vonatkozóan, aki 1963-ban megépítette az időgépet?

Friedman: A mérnök! A mérnök. Meg kell mondanom, imádom az ő karakterét. Folyton róla beszélünk az írók szobájában. Vitatkozunk róla. Sokan az írók közül rögtön felkarolnák a mérnök történetét, mások pedig a szobában azt mondják, “Soha nem akarom ezt az alakot látni a sorozatban.” Elhatároztam, hogy valamilyen szinten pedig benne lesz. Nem tudom garantálni – sőt, elmondhatom, hogy nem is láthatjuk őt az elkövetkezendő kilenc epizódban, de teljesen oda vagyok érte. Sok ötletem van vele kapcsolatban. Szóval úgy hiszem, igen.

A második évad “Goodbye to All That” című epizódjában Sarah tulajdonképpen anyáskodott a fiatal Martin Bedell felett. Mennyire volt fontos ez az ő karakterét illetően?

Friedman: Az egyik dolog, amelyet az évad során meg akartunk tenni Sarah-val, hogy egyfajta időutazós szituációba kerüljön anélkül, hogy az időben utazna. Olyan helyzetet akartunk teremteni, amelyben saját életének egy lehetséges változatával szembesül, mint ahogyan azt láthattuk is. Ilyen szemszögből nézve Kacy karaktere is ezt tükrözi. Egyedülálló, terhes nő, akinek megvannak a saját gondjai. Ilyen lehetett volna Sarah is, de ő mégsem Sarah. Gondját viseli egy fiúnak, aki nem az ő gyereke, de egy másik világban akár az övé is lehetne. Más az anya természete, más a gyerek természete; Ezt mindenképpen végig szerettem volna vinni az évad első felében. Ezért hívom ezt folyton “időutazás időutazás nélkül”-nek. Mintha a saját életének alternatív verziói lennének. Így lehetősége van Sarahnak arra, hogy lássa, mi lehetett volna, és mi nem történhet meg soha. Szerintem ez igencsak megrendítő.


Forrás: Sci Fi Wire

3 gondolatok ezen: “Ütős évadfináléra készülnek a sorozat készítői!

 1. Jimmy74 A Bejegyzés szerzője

  Ha tényleg ilyen ütős lesz, mint Summer mondja, remélem sikerül egy kicsit több nézőt összeszednie a sorozatnak, péntek ide vagy oda! Ha Ő bizakodik egy harmadik évadban 🙂 optimista vagyok egy harmadik évadot illetően”, akkor talán van remény!

 2. csabi1984 A Bejegyzés szerzője

  Wow! Na ezek után tényleg várom a folytatást! Igaz ami igaz: az utolsó epizódok kicsit döcögősre sikeredtek, úgyhogy megérdemeljük végre az akciót. Viszont jimmyvel ellentétben számomra inkább negatív érzelmek tükröződnek Summer szavaiból. Mintha búcsúzna a sorozattól, és fejben már összerakta volna a karaktert a fináléra. Mindenesetre én is szurkolok a sorozatnak. Szívesen megnéznék még legalább egy évadot.

 3. Neblax A Bejegyzés szerzője

  Igen, ahogy Summer Glau maga mondta, részben szomorú, részben pedig reménykedik. Ezért én is reménykedem, főleg azért, mert nem sokkal ezelőtt olvastam a ma kikerült interjút Josh Friedmannel szintén a SCI FI Wire oldalán.

  Ha gondoljátok, nekieshetek azt is lefordítani.