1.oldal

Írta, szerkesztette és képekkel illusztrálta: Lasaro & Tumaudio
A filmet kockánként véginézte: Tumaudio & Lasaro

Ha valami kimaradt –> keresd meg –> lasaro02@gmail.com vagy a Fórum
Terminator Salvation (2009)

A megváltás kérdéses, és közel sem hibátlan. Eddig 13 bakit vettük észre. És még csak most kezdünk belejönni.

Utolsó frissítés: 2009. október 12.

1.
A négyajtós Wrangler dzsipet, amit a filmben használtak, 2007 előtt nem gyártották (mint a Terminátor 3-ból kiderül, az Ítélet napja – 2004. július 24. – után csupán 3 évvel). Nem valószínű, hogy új autókat gyártottak volna az atomháború után.


2.
Amikor Marcus és Kyle beszáll a dzsipbe, a premier plán vágásnál egy stábtag látható a felkavarodó porban, a hegy felöli oldalon a völgyben.


3.
Amikor Marcus, Kyle és Star benzint próbál meg szerezni, egy repülő HK és egy óriási Harvester bukkan fel, anélkül, hogy bármiféle zajt csapnának. Minden más jelenetben a HK és a Harvester iszonyatos lármát csap.


4.
Mikor Blair segít megszökni Marcus-nak, majd egy akna-alagúton keresztül menekülnek, Barnes kilő rájuk egy rakétát. Marcus a testével védi meg a nőt az aknán keresztülmenő tűztől, és látható, hogy Blair haja kilóg a férfi alól, de mikor felkelnek, a haja mégsem égett meg.


5.
Miközben John Connor a T-800-zal küzd, belelő a falba, hogy kijáratot nyisson magának. Star balról ugrik keresztül a lyukon, Kyle jobbról, John pedig középen. A következő vágáskor mégis Kyle esik le középen, s John a jobb oldalon.


6.
Mikor Marcust és Kylet üldözik a Moto-Terminátorok, Kyle lelök egy benzines hordót a kocsiról, s eltalálja vele az egyik Moto-Terminátort. Vágás, a hordó újra ott van a teherautón.


7.
Annál a jelenetnél, amikor éjszaka látjuk, ahogy John megérkezik a repülőgéphangárhoz, látható, hogy füstbomba van a földön a gép orránál, így hozva létre a jelenethez szükséges füstöt.


8.
Mikor Blair megszökteti Marcust, majd Barnes belő egy rakétát az alagútba, a férfi a ráveti magát a nőre, így védve meg őt a perzselő lángokból. A tűz után Marcus kabátjának szénné kellett volna égnie, a hajának és a hátán lévő bőrnek is meg kellett volna pörkölődnie, már csak azért is, mert a kabátot korábban egy elhalálozott ellenállóról szedte le, tehát semmi extrát nem tudott, s neki is közönséges haja és bőre volt.


9.

Mikor Kyle és Marcus a dzsipben vannak, egy 5 pontos biztonsági övet láthatunk rajtuk. Nem láttuk, hogy bekapcsolták, vagy kikapcsolták volna. Kyle-t mégis simán kilöki Marcus a vezetőülésből, mikor megállnak.10.

Mikor Marcus rátalál Blair-re, aki épp a villanyoszlopról lóg lefelé, látható egy sötét sárgásbarna csík a lány szeme körül, de a következő vágásnál már sokkal halványabb és világosabb, mint az előbb.


11.
Amikor az emberi támadó Blair-re szegezi a HK USP fegyverét, 3 hangos kattanást hallhatunk a kakastól, azonban az igazi HK USP csak 2 kattanást ad.12.

A mototerminatorok üldözik főhőseinket. Kyle lerúgja a vontatóról az olajos hordót, megcsúszik az egyik terminator. Az úton keresztben áll egy busz, amit Marcus egy erős jobbos farolással kerül ki. A motor a busznak csapódik. Ekkor az eddigi vontató mögötti kameraszög átvált, az aszfaltút bal oldalára.
A kamera enyhén fordul a busz és egy autóroncs mögött. Mikor Marcus farol a vontatóval, hirtelen mintha egy elszáguldó személyautó teteje látszana a kép alján, a busz előtt kirobog a képpből.

Lehet éppen a másik kameraállás hagyja el a színpadot.

/beküldő: pernyehuszar/


13.
1. kep: Kyle a kocsi jobb ajtajánál kívül áll és néz hátrafelé. Leugrik a Moto-Terminátor a felüljáróról (bár hogy is került oda ilyen rövid idő alatt, na de ez mind1).
2. kép: Kyle már a vezetőfülke mögött áll, és nézi, hogy ugrik át rajtuk a Moto-Terminátor.
/beküldő: z3Us/