4.oldal

*1-20* *21-40* *41-60* *61-86*

61.
Mikor a T-X befordul a daruval a sarkon, üldözve a Toyotát, a fülke tetején lévő villogó narancssárga lámpák hiányoznak. A következő vágáskor azonban ott vannak.


62.
A legelején, amikor a T-X ellop egy autót, láthatjuk, a jobb oldalán van egy teherautó. Nézőpont-váltás, s mikor az autóval befordul a jobb sávba, majd elindul egyenesen, a teherautónak nyoma vész a háttérben.


63.
Jelenetről jelenetre változik a furgon sérülésének mértéke a darus üldözés során.


64.
Mikor John betör az Állatklinikára, Kate lelövi a paintball-pisztollyal. Az igazi paintball-puska 4-5x nagyobb egy igazi kézifegyvernél, és soha még csak nem is hasonlít egy 9 mm-es modellre. Ráadásul CO2 meghajtásúak, s a lövedékek is jóval nagyobbak 9 mm-nél. (bla-bla-bla)65.

A daru leszakítja a kábeleket, drótokoat még egy telefonpóznát is kidönt, mielőtt Arnolddal átszántaná az üvegfalakat. A következő vágáskor mégis makulátlan tiszta, sehol egy huzal.


66.
Miközben a T-X a darut vezeti a „célpont bemérve” jelenetnél, a kijelzőjén sokkal magasabban láthatóak a dolgok, mint amilyen magasan ő maga ül.


67.
A Terminátor követi a darut a sarkon, mikor a T-X a daruval elsodor néhány parkoló autót és egy telefonpóznát. A következő vágásnál a háttérben a Terminátor sehol.


68.
A rendőrautó kormánya először szürke (mikor a T-X felveszi Kate vőlegényének alakját). Egy közeli vágásnál, mikor a T-X karja átmegy a zsaru mellkasán, a kormány már barna színű.
Ráadásul a nyakkendővel is valami kavar van (beküldte: Teddy).


69.
Mikor a T-X daruja végighúzza a Terminátort az épületek üvegén, látható egy ketrecben lévő kamera a daru hátulján, mikor a nézőpont átvált az épületen belülre.


70.
Mikor a T-X feltűnik Jim’s Burgers gyorsétterménél, megnézi a papírtáblát az üzlet elején, majd Jose Barrera-t kéri a „hangszórós bábú”-nál. Odahajt és lelövi őt az utasfelöli oldalről, majd ugyanazon az oldalon elhagyja az épületet, ahol bejött. Látható, hogy az esernyős papírtábla az üzlet elején eltűnt.


71.
Az üldözés végén látható, hogy a darus kocsi megpördül, s a kerekek leesnek. Ha azok csak így leesnek, már akkor le kellett volna jönniük, amikor a T-X jobbra fordult.


72.
Mikor a T-850-es felkenődik a tűzoltóautó szélvédőjére, van egy vágás, amikor szemből látjuk az esetet. Egy pillanattal később már látható, hogy a tűzoltókocsi a daru horga mellett halad el, és nem ütközik neki.


73.
Annál a jelenetnél, ahol a TX Kate vőlegényeként megöli a nyomozókat az autóban, az anyósülés felőli oldalon betörik az ablaküveg, viszont miközben megfordul a járgány, látható, hogy nincs sérülés az üvegen.


74.
A Terminátor a halottaskocsi hátsó ablakán betolja a koporsót, és láthatóak az üveg törött darabjai, azonban mikor John felnyitja a tetejét, a tükrözödésen lehet látni, hogy az üveg bizony a helyén van.


75.
A márványtáblán jól olvasható Sarah születési dátuma: 1959.
A T2-ben Silberman doki azt mondja a film elején, hogy a paciense 28 éves nő. A gond abból adódik, hogy a második film 1995-ben játszódik, és ha Sarah akkor még csak 28 éves, akkor 1967-ben kellett volna megszületnie.


76.
A hangárban a Terminátor szétzúz egy terepjárót. Amikor leállítja önmagát és szemből látjuk, van a jobb válla fölött egy szép nagy kezelőpanel, ami egy vágás múlva hátulnézetben már nincs ott.


77.
John és a Terminátor a fegyvereket hordják a koporsóból. Ha jól megfigyeled, Kate az egyik vágásnál az autóban ül, a következőben viszont már nincs sehol.


78.
A nyitójelenet narrációjában John Connor azt mondja, hogy egy T-1000 támadta meg 13 éves korában. Ezzel csak egy probléma van: a T2-ben John csupán 10 éves (ugyanis láthatjuk a rendőrségi aktában, amibe a T-1000 belekukkant a számítógépen).

/a kép a T2-ből van/


79.
Amikor Arnold a szokásos módon ruhát szerez, akkor talál egy csicsás szemüveget az új bõrdzsekijében, amit undorodva eldob és széttapos. Mióta van egy Terminátornak ízlése (ez még akkor is kérdés, ha a visszatérő szemüveges viccek tényleg jópofák)?


80.
Szintén a temetőben, amikor Arnold ripityára lövi a rendőröket, láthatjuk, amint a kijelzője “összegzi” a helyzetet és kiírja, hogy nincs emberi áldozat, viszont 17 jármű megsemmisült. Autó csak egy robban fel, de az egész temetőben nincs 17 autó, a rendőrök is kb. hat járőrkocsi mögött keresnek fedezéket.81.

Amikor a Terminátrix letépi a Honda Tundra ajtaját, az autó meg sem mozdul, pedig ekkora lökéstől minimum imbolyognia kellene – lásd felfüggesztés.


82.
Az üldözéses jelenetekben többször is előfordul, hogy vagy Arnold, vagy a Terminátrix erőteljesen ütközik egy másik járművel vagy egy épülettel, és ilyenkor jellegzetes fémes csattanást hallunk. De mivel mindketten szintetikus bőrrel és szövettel vannak bevonva, csak egy tompa puffanást szabadna kiadniuk.


83.
Amikor a T-X betör az állatklinikára, lelövi a nőt, s lehajol, hogy beszkennelje a vérét, láthatjuk hogy tűsarkú van rajta. Később, mikor John-ék a temetőből a halottas kocsival menekülnek, a Terminátrix ráugrik a tetőre, ekkor viszont már lapos talpú cipő van a lábán.


84.
John a táskájába teszi a fegyvereket, amikor menekülnek az épületből, miután Loken kisasszony megölte a tábornokot. Amikor lemennek a részecskegyorsítóba, és az beindul, John kezéből a gyorsító oldalához csapódik a fegyver, de a táskájában lévő fegyverek nem. Amikor a betonbunkerhez érnek, akkor újratölti a pisztolyát, és akkor azt hiszem a zsebéből vesz elő tárat, amit szintén nem vonzott a mágnes a részecskegyorsítóban.

/beküldő: Lachlan Weaver és István (egymástól függetlenül)/


85.
1:15:31-nél, amikor Schwarzit elrúgja a T-X, feláll, odafut és két kézzel megfogja a T-X vállát. De a következő pillanatban, amikor átdobja a falon, már mindkét kezével a jobb karját fogja.
/Beküldő: Bogyófej/86.
1:29:46-nél a Terminátor beugrik az atombunker ajtaja alá, és a kesztyűs kezével (jobb keze) megfogja az ajtót, a T-x észreveszi, hogy mi a helyzet és “odakúszik”, megszorítja John lábát.
Ekkor Schwarzi a másik kezével eltöri a T-X eggyik csatlakozóját, az vissza üt neki és menne tovább, de Schwarzi azzal a kezével amivel eddig az ajtót fogta!! megfogja a T-X lógó derékcsatlakozóit és visszarántja, aztán a másik kezével kinyitja a melkasi páncélját, és kiveszi a hidrogén celláját.
Korábban pedig azt mondta, hogy kettő cella működteti, de egyet már eldobott a sivatagban…
A T-x észleli a bajt és próbálna elmenekülni de nem tud, mert Schwarzi fogja itt eltelik jónéhány másodperc és az ajtó nem nyomja össze őket… Aztán amikor belenyomja a szájába, akkor tisztán látható hogy nem fogja az ajtót…

/Beküldő: Bogyófej/

Írta, szerkesztette és képekkel illusztrálta: Lasaro & Tumaudio
A filmet kockánként véginézte: Tumaudio & Lasaro
Ha valami kimaradt –> keresd meg –> lasaro02@gmail.com vagy a Fórum