1.oldal


Írta, szerkesztette és képekkel illusztrálta: Lasaro & Tumaudio
A filmet kockánként véginézte: Tumaudio & Lasaro
Ha valami kimaradt –> keresd meg –> lasaro02@gmail.com vagy a FórumTerminator 3 : Rise Of The Machines (2003)

Barátunk 3. visszatérése sem történt tökéletesen, de már tanult az előző hibáiból. Most csupán 86 alkalommal nem tudtunk szemet hunyni a hibák felett.

Utolsó frissítés: 2010. március 9.1.
Mikor John és Cathrine a hangárban vannak, a Cessna-típusú gép száma: N3035. Később, mikor már a gép levegőbe emelkedett, már N3973F díszeleg rajta. Amikor pedig landol, már újra N3035.
Egyik gép tud repülni, a másik nem.2.

Amikor John és Catherine a lakókocsiban beszélgetnek, John a C4-es tölteteket szereli. Ekkor van egy vágási szög, amikor Kate-et látjuk. Az egyik vágásnál csak a Glock 18-as kézifegyver van előtte, a másik pillanatban viszont már a töltetek.3.

Amikor a Terminátor lecsekkolja az ajtónálló emberkét a bárnál, láthatjuk, hogy kijelzőjén megjelennek a ruhák osztályozásai. A „briefs” (=alsónadrág) szó azonban el van írva „breifs”-ként jelenik meg.


4.
A T-X nem hallja meg Catherine-t az Állatkórházban, pedig csak néhány lépésnyire van tőle és hangosan lélegzik. Figyelembe véve a T-X fejlettségét, hihetetlen, hogy képtelen volt észrevenni a lányt.


5.
Mikor a T101-es a benzinkútnál van, bevásárol, telerakja mindenfélével a kosarát, s az egyik zacskó chips túl nagy ahhoz, hogy beleférjen. Ugyanakkor a következő vágásnál már félig üres a bevásárlókosár, s bőven van még a hely a két nagydoboz cukorkának, amit a kasszánál vesz el. A chipsnek nyoma veszett, s vágásról vágásra változnak a kaják a kosárban.


6.
A T-X összezúzza kicsit John Connor lábát. Később, mikor kilép a liftből, mégis a rossz lábára támaszkodik, s a másikat (az épet) húzza maga után.


7.
A temetős jelenetnél, amikor a Terminátor a páncélököllel telibe kapja a T-X-t, mutatják a lövedék útját, háttérben az utat, és az ott parkoló autót, amivel a T-X a helyszínre ért. Mikor azonban a találat ereje az egyik sírkőhöz taszítja, se út, se kocsi, majd felkel, a háttérben újra látjuk az utat, de az autó már nem parkol ott.


8.
Mikor Kate telefonhívást kap az éjszaka közepén, hogy sürgősen menjen az Állatkórházba, a telefonja egy fehér-kék Nokia 8310. Később, mikor a furgon hátuljából telefonálni próbálna, már egy teljesen kék/fekete Nokia 51xx van nála.


9.
Mikor Kate Brewster apját lelövik, azt mondja, el kell menni az irodába. Odafele menet látható, hogy a zakója nincs begombolva, így megfigyelhető az inge és a nyakkendője. Miután beléptek az irodába, és leül, a zakója már be van gombolva.
Egy csávó, akit lelőttek és gépek elől menekül, kétlem, hogy a gombok miatt aggódna a zakóján.


10.
Amikor a Terminátor betöri a terepjáró üvegét a film elején, egyik pillanatban még a kezét látjuk, ahogy bezúzza az üveget, a következőben meg már a kocsiban ül. Kicsit nagy vágás.


11.
Mikor a halottaskocsi átmegy a kamion alatt, miközben a Terminatrix-t próbálják meg lerázni, látható, hogy a szélvédő sértetlen. Később, mikor a dombról hajtanak le, és az útra kerülnek, a szélvédő már hiányzik.


12.
Miután a női cyborg megölte a két ügynököt a kocsiban, látható a kocsiról egy távoli magas kamerakép. Ebben a szögben lehet látni az úton egy felfestett keresztet, ami jelzi, hol kell megfordulni a kocsival.


13.
Miután az első két tűzoltó leugrik a tűzoltókocsiról, Arnold felkapaszkodik rá, s leparancsolja a többieket. Mikor a következő két tűzoltó is leugrik, az első kettő már nincs ott. Mikor pedig Arnold felgyorsul a kocsival, már egyik lánglovag sincs ott a négyből.


14.
Mikor a kis csapat elhajt a nagy darus összecsapás után, a Terminátor beszáll a kocsiba. Ha nagyon figyelsz, észreveheted, hogy a sebváltó végig üresben van. (vagyis nincs sebességbe téve soha).


15.
Miközben a T-850 összezúzza az egyik kocsit, majd leállítja magát, a lökhárító a földön van, és a tengely is törött. Mikor azonban John szemszögéből látjuk a T-850-t, a tengely tökéletes, a lökhárító pedig a helyén van.


16.
A halottas kocsi jobb első dísztárcsája kétszer esik le.17.

A Terminátor és John beszélget, miközben a sivatagban vezetnek az Állatkórház kocsijával, a csomagtérben pedig ott gubbaszt Kate. Figyeld a Terminátor felöli tájat: láthatunk három nagy tölcsér alakú fát, s minden alkalommal, amikor a Terminátor beszél, láthatóak a háttérben. Egyik vágásnál 5 ilyen van, a többinél mindig 3, valamint ide-oda ugrálnak a vágások során.


18.
Annál a jelenetnél, amikor a Terminatrix átveszi az irányítást a rendőrautó és a mentőautó („sárgaangyal”) fölött, látható a rendőrautó sebváltója. Parkolóból egyet vált hátramenetbe, viszont előre indul el (ehhez kettőt kellett volna leváltani).


19.
Miután a mentőkocsi elcsapja Arnold motorját, van egy vágás, amikor láthatjuk lógni a daruról. Észrevehető a biztonsági kábel az övéhez erősítve.


20.
Mikor John azzal fenyegetőzik, hogy végez magával, az ujjai helyzete folyamatosan változik a fegyver ravaszán.