6.oldal


101.
Mikor a T-800 és a Connor család lelép a kórházból, hátramenetben hajtva a kocsival, áthajtanak egy füves részen, s utána jutnak az aszfaltra, s a hátsó lökhárító bal oldala elmozdul. Néhány másodperccel később mégis semmi baja.


102.
Miután a T-1000 felvette Janelle alakját, kinyírta Toddot, még tartja a telefont, és a pengét Todd fejében. Amikor hátralép, s visszahúzza a pengét, látható, hogy egy pengedarab van a fejéhez erősítve, azt az illúziót keltve, hogy a penge áthatolt a fején.
Kockáról kockára nézve látható, hogy ez az illúzió nem illúzió, hanem egy olcsó trükk.


103.
Amikor Sarah megüti a csávót a seprűnyéllel, az első ütést követően előbb baloldalról, majd hirtelen jobboldalról akar másodszor ráütni.


104.
A számítógépen, amit a T-1000 olvas a rendőrségi autóban (az elején), azt olvassa, hogy John 10 éves, s 1985. februárjában született. Ami azt jelenti, hogy a film szerint 1995-ben járnak (2 évvel az Ítélet Napja előtt). Később, mikor Arnold vezet Új-Mexikóba, azt mondja, hogy az Ítélet Napja 3 éven múlva fog bekövetkezni.


105.
A gáz, amit a Terminátor lő a SWAT-kommandóra, miközben a Cyberdyne előcsarnokában vannak, közel valahol az első ajtó előtt van de nem közvetlenül az ajtónál, de amikor a Terminátor kilép, kiáramlik az ajtón, mintha az ajtónál lett volna.106.

Amikor a Terminátor a T-1000 elől fut, a T-1000 hátbalövi 26 golyóval. Ez lehetetlen, mivel a fegyvere csak egy 9mm-es Beretta – még akkor is, ha duplán van töltve.


107.
A kamera és egy stábtag tükröződik a T-1000 napszemüvegében, mikor a Cyberdyne épületénél átvág a tűzvonalon.


108.
Mikor a Terminátor átemeli Johnt a saját motorjára az üldözés alatt, John gépe hátra marad, s a kamion szépen elkaszálja a tankjánál. Vágás, másik szög, s a moci már a másik oldalán van, s a kamion a hátsó kerekére hajt rá.


109.
Mikor a Terminátor meztelenül megérkezik a motoros bárba, az egyik fószer leszúrja. A Terminátor ezután a bal kezébe fogja a kést, s kicsavarja a csávó kezéből. Ezután a jobb karjával lefogja a csávó karját a biliárdasztalra, mikor még mindig fogja a kést a ballal. Vágás, s a Terminátor jobb karja már a levegőben van a késsel, még a másikkal fogja le a motorost.


110.
Amikor Arnie az üveghez vágja a feketebőrű ápolót, a későbbi vágáson fehérbőrűként esik a földre.111.

Special Edition: A „chip-eltávolítás” jelenetben egy hamis tükör van, ugyanis John tükörképe magasabban és más szögben fogja a lámpát. Figyeld azt is, hogy John egyszer belenéz a kamerába. Látható az is , hogy a fej, amin Sarah operál, csak egy bábú.


112.
Mikor a T-800 megérkezik a két utánfutó között, látható egy matrica („Vehicle makes wide turns”-felirat) az egyik utánfutó hátoldalán. Amikor Arnie megérkezik a buborékkal, a matricának már hűlt helye van.
Valaki suttyomban lekaparta.113.

Mikor a Terminátor eltávolítja a bőrt az alkarjáról, látszik egy drót mellkasának jobb részén, a pólója alatt, ami a kezét mozgatja.
Bénaaaa.


114.
Miután a Terminátor felrobbantja a labort, Dyson megállítja Saraht, s azt mondja neki: “the fire’s set off the halon system,”, utalva a gázra, ami elzárja a tüzet az oxigéntől. Bár az angol DVD-felirat szerint azt mondja, hogy “the fire’s set off the halo system”.


115.
A Galériás jeleneteknél, Arnold hetet lő a 1887-es alsókulcsos Winchester-féle géppuskájával, anélkül, hogy újratöltene. A Winchester-fegyverekkel azonban csak hatot lehet lőni.
Winchester-papa forog a sírjában.


116.
A galéria folyosóján, amikor a Terminátor a falhoz vágja a T-1000-t, már azelőtt van lyuk a falon, mielőtt odavágta volna.117.

Amikor Sarah az Ítélet Napjáról álmodik, van egy jelenet, amikor a robbanás lesöpri a járműveket az útról. A busz alján nincsenek tengelyek, se semmi más a kerekeken kívül, így jól látszik, hogy csak egy kicsi makett.


118.
Sarah Connort a film elején a kórház legnagyobb biztonsági fokozatú szárnyának egyik cellájában tartják – ahonnan úgy szökik meg, hogy egy gémkapoccsal kinyitja a zárat. Szép kis maximális biztonság, különös tekintettel arra a tényre, hogy a nemzetközi gyakorlattól eltérően a cella ajtaján befelé is néz egy kulcslyuk. De miért? Hogy a rabok magukra zárhassák az ajtót, ha egy kis magányra vágynak?


119.
Amikor a T-800-as, vagyis Arnie megérkezik a jelenbe, azonnal elkezdi szkennelni a bár előtt parkoló motorokat. Amikor a második motort veszi szemügyre, az ő “képernyőjén” a következő szöveg jelenik meg: 236-os Yamaha modell. Csakhogy a motor nyilvánvalóan egy Harley és nem egy Yamaha. Ugyanebben a jelenetben Arnold egy korai Ford LTD Sedant is beszkennel, de a belső monitoron, mint Playmouth Sedan jelenik meg.Írta, szerkesztette és képekkel illusztrálta: Lasaro & Tumaudio
A filmet kockánként véginézte: Tumaudio & Lasaro
Ha valami kimaradt –> keresd meg –> lasaro@gmail.com vagy a Fórum