5.oldal81.

Mikor Sarah megszökik a kórházból, van egy jelenet, amikor a T-1000 átsétál egy fémrács-ajtón. Ha megnézzük, a doki ott áll a falnál, és végignézi, ahogyan átmegy a rácson. Később a T-1000 elkezd Sarah-ék felé rohanni, s épp elhalad a doki mellett, de egy vágással később már mögötte van.


82.
A teherautó, amit a T-1000 használ, hogy utolérje Johnt a csatornánál, egy Freightliner FLA 9664-es, ami gázolajjal működik – nem pedig benzinnel. A dízelnek sokkal nagyobb kompressziós erő kell, mint a benzinkeveréknek, s az akkumulátorkábelből jövő szikra a dízelt nem tudná meggyújtani ilyen körülmények között.


83.
Mikor a Terminátor bevetődik a tartálykocsiról a gyárba, láthatóak a drótok, amik tartják (lassításnál látható). Amatőr…


84.
Mikor a kamion lehajt a hídról, látható, egy farámpa, ami segít a kamionnak az ugratásnál.


85.
Amikor a SWAT-kocsi megpördül, rengeteg golyónyom látható a tetején. Néhány jelenetben csupán pár, máskor meg sokkal több látható, számuk változik.


86.
Mikor a SWAT rátámad a T-800-ra a Cyberdyne épületében, figyeld, hogy a vágások többségében Arnie helyett egy béna bábu van ott. Amikor a T-800 elkezd tüzelni a kommandósokra, akkor már az igazi Arniet látjuk, s az arcán és a testén sehol egy golyónyom.
Olcsó trükk…


87.
Közvetlen azután, hogy a T-1000 megsemmisült, a T-800 is búcsúzik, látható, hogy az arcán csak mink van, mivel mikor beszél, arcizomszerűen mozog az endoskeleton része is.
Kirúgni a sminkest!


88.
Mikor a Terminátor belehajt a rendőrkocsival a Cyberdyne épületébe, hogy megmentse Saraht és Johnt, a kocsi bal visszapillantója összetörik. Később mégis sértetlen.


89.
Mikor a T-800, Sarah és John menekül a diliházból a lifttel, a T-1000 áthasítja a lift tetejét, s megsebesíti Sarah hátát. Később, mikor elhajtanak a kórházból, Sarah megöleli Johnt. Amikor a kamera Sarah hátát mutatja, a pólója szakadt ugyan, de sérülésnek nyoma sincs.
Az ölelés és a szeretet gyógyító ereje.


90.
A sivatagban a Terminátor felfedi a fegyverarzenált, amit elrejtettek csak úgy lazán, minden védelem, biztonsági intézkedés nélkül. A fegyvereket normál esetben nem igazán így tárolják. Becsomagolják, és papír vagy fadobozva rakják őket. Védelem nélkül elásni (még a sivatagban is) nagy felelőtlenség, ugyanis a fegyvereket néhány hónap alatt felzabálj a rozsda.
Enyje!


91.
Közvetlenül azután, hogy a kamion tetejét egy híd legyalulta, a T-1000 felbukkan a vezetőülésben, és kilöki a szélvédőt. Ezután jobbra kormányoz, majd balra, de ha megnézzük, hogyan halad, mindkét oldalról neki kellett volna mennie a falnak.
/tipikus vezetés, 10-ből 9 amerikai filmben rángatva vezetnek…/


92.
A film elején, a T-800 látja, ahogyan John lent a csatornában megy. Megáll, s egy kék autó kifarol, s összeütközik egy másik autóval… de lényeg, hogy kétszer tűnik fel ugyanaz az autó.


93.
Mikor Sarah, John és a Terminátor áthajt a kerítésen, kifelé jövet a diliházból, látható, hogy a T-1000 a kocsi hátulján bábu.
Már megint??? Nem igaz már, a bábuk többet szerepelnek, mint a színészek…


94.
A diliházas biztonsági csóka vesz egy adag kávét, aminek a poharán pókerlapok vannak. Az őr örvendezik egy sort, hogy fullja van (3 azonos és egy pár). Nyilvánvaló, hogy a poháron két pár van, és az alján lévő 5. lap sehogyan sem passzol.
A minimálbér mellé egyéb jutatás: Poker for dummies c. könyv. Korda egyébként meg a haját tépi és kitér a hitéből.95.

Amikor a T-1000 átsétál a rácson a diliházban, a fegyvere megakad a rácsok között néhány másodperce. Közeli felvételen láthatjuk, hogy a fegyver beragadt. De a távolról látható, hogy mégsem ragadt be. Robert Patrick nem elég meggyőzően tartotta a karját ahhoz, hogy lássuk, a fegyvere megakadt.
Hát ezért fizették? Inkább a bábu csinálta volna…


96.
Amikor a tartálykocsi (folyékony nitrogénnel tele) felborul, szépen szikrákat vet az aszfalton, láthatjuk, hogy a szikrán nem a kocsitól származnak, hanem apró bádogdobozkákból.
A pirotechnikásokat is kirúgni!


97.
Kb. a csatornás üldözés felénél, a T-800 eltalálja a kamion bal ajtaját. A lyuk végig ott van, ám az üldözés vége előtt (sajnálatos módon) nyoma vész.


98.
A sivatagban, mikor John az autó alatt fekszik, a haja a szemébe lóg. Megfordul, s a haja láthatóan megváltozott.
Ezen a jeleneten mit nem lehetett egyből felvenni, hogy úgy kellett összevágni???


99.
A Galériában, a T-1000 jónéhányszor belelő a Terminátor hátába, de a dzseki sérülései eltűnnek, mielőtt átesik az ablakon.


100.
Nem sokkal azután, miután a Terminátor lelőtte a kapuőrt a diliháznál, vér van az őrbódé falán. Néhány pillanattal később a vér elpárolgott, sehol sincs.Írta, szerkesztette és képekkel illusztrálta: Lasaro & Tumaudio
A filmet kockánként véginézte: Tumaudio & Lasaro
Ha valami kimaradt –> keresd meg –> lasaro02@gmail.com vagy a Fórum