3.oldal


41.
A tartálykocsinak elöl két-két fényszórója van. Az üldözés első részében a belső lámpa világít, de amikor Arnold elkezd lődözni, már a külső lámpa világít.


42.
Mielőtt a T-800 megkerüli a kamiont a csatornás üldözésnél, látni, hogy a kamion hátuljánál a rendszámtábla előtt lóg egy lemez. Először leengedve, majd feljebb húzva, eltakarva a táblát.

43.
A kocsmai jelenetben, az egyik motoros csóka megszúrja a Terminátort – lassítva látható, hogy a gagyi gumikés kissé meghajlik. Olcsó trükk.

44.
Annál a jelenetnél, mikor a Terminátor először felbukkan, a gömbalakban mindent megéget, ami az útjába kerül, még a pótkocsi gumiját is, de a pótkocsi nem dől meg (pedig illene neki a súlya miatt).

45.
[Special Edition] Nem sokkal azután, hogy a Terminátor szitává lövi a rendőrségi autókat a Cyberdyne épületéből, a SWAT-csapat bevonul az épületbe az első üvegajtón. Mikor a nézet külsőről átvált az épületen belülire, látni, ahogyan a kameratartó és egy stábtag tükröződik az üvegajtón és ablakon.

46.
Amikor Arnold elkezdi felrúgni a kórház dolgozóit, az egyik afroamerikait nekivágja az ablaknak. Figyelmesen nézve az ablakot, látható hogy más üvegből készült, mint a többi, nem igazi üvegből. Azt is láthatjuk, hogy a többi ablak védőrácsa belül van, s nem kívül. Itt csak a fémkeret védi az ablakot.

47.
A csatornás üldözés végén, a T-1000 kisétál a tűzből – látható, hogy a háttérben minden eléggé lángol, azonban ha a kamion ennyire felrobbant, szénné kellene égnie, de a híd alatt jól látható, hogy mégsem ég (nehéz észrevenni, rá kell közelíteni).


48.
Mikor John Connor kezébe veszi a Terminátor kabátját Mexikóban, látható, hogy kissé ki van lyuggatva. Mikor azonban látod a kabát hátulját (új kocsi szerzése), nincsenek lyukak. Önjavító bőrbakát.

49.
Mikor a Terminátor és a többiek a Cyberdyne Systemstől menekülnek a rendőrségi kocsival, látható, ahogyan a helikopter már jóval azelőtt felrobban (5 láb = 1,5-1,6 m), mielőtt ütközne az autóval.

50.
Kamerafények tükröződnek az üvegajtón Dyson háta mögött, mikor Sarah beméri a lézerrel a csávót.

51.
Mikor a SWAT-kocsi behajt a Cyberdyne első bejáratán az előtérbe, a hátsó ajtók zárva vannak. Mikor azonban Sarah és John belépnek, már máshogy áll a jármű, s a hátsó ajtók tárva-nyitva vannak.

52.
A Speciális Változat chip-eltávolításos részében van: van egy pont, amikor a Terminátor szemszögéből látjuk a dolgokat. Jól lehet látni, hogy nincsen tükör, mivel a két Sarah nem egyszerre mozgatja akezét.

53.
A kórházból való menekülés során a kaszkadőr feje látható a kocsi hátsó ablakán. Túl hátul van ahhoz, hogy John Connor feje legyen az. Tanulóvezető akcióban.


54.

Mikor a Terminátor és John a fizetős telefonnál vannak, John felveszi a fegyvert. Ekkor fel van húzva, de amikor visszaadja a Terminátornak, a fegyver már nincs csőre töltve, viszont amikor a Terminátor elteszi, már újból ki van biztosítva.

 


55.
Mikor Sarah rohan a folyosón, hogy leüsse az ápolót, láthatjuk, hogy a férfi a raktárból jött ki, s éppen az ajtó mellett ált. Vágás, fehér fény. Mikor szélesebb képet kapunk, akkor már a csávó a folyosó közepén van, de ennyi idő alatt nem mozdulhatott oda.


56.
Amikor Arnold épp a levegőben van az ugratásnál a csatornás üldözésnél, láthatóak a drótok, amik megemelik a motort – a vállától egészen addig, amíg földet ér.

/a kábeleket csak az „Így készült”-ön lehet látni/

57.
Nyilvánvaló még a kaszkadőr jelenléte, amikor John Connor az utcáról behajt a csatornába. Pl. a haja nem hosszabb a homlokánál. Itt is a fránya séró árulta el a hasonmást.

58.
A Cyberdyne előterében, mikor a Terminátor a SWAT-kommandó felé sétál, látható a pirotechnika, a háta mögött lévő fal bal oldalán (mielőtt még elkezdene lődözni).

59.
A T-1000 üldözi Saraht, Johnt, és a Terminátort a tartálykocsival. Mielőtt Arnie rálőne, egy kék autó bukkan fel rézsútosan. Miután a Terminátort mutatják közelin, ahogyan lő, egy távoli kép következik, itt a kék kocsinak viszont nyoma sincs.

60.
A kocsis üldözés után, mikor a T-1000 a helikopterrel szó szerint beleszáll a SWAT-os kocsiba, elég rendesen összetöri a gép elejét. Később mégis viszonylag sértetlen a repcsi orra.Írta, szerkesztette és képekkel illusztrálta: Lasaro & Tumaudio
A filmet kockánként véginézte: Tumaudio & Lasaro
Ha valami kimaradt –> keresd meg –> lasaro02@gmail.com vagy a Fórum