2.oldal21.

Annál a jelenetnél, mikor a T-1000 kamionnal üldözi a menekülő John Connort, és lehajt a hídról, figyeld meg a közlekedési jelzéseket. Az utcatábla neve jól olvasható, de a lámpák rossz oldalon vannak. Ennek oka, hogy a jelenet tükörképét tették bele a filmbe A nyilvánvaló dolgokat digitálisan korrigálták, de pl. a kamion neve visszafele olvasható.

22.
John és haverja a garázsban, mikor a nevelőmamája kiszól neki, hogy rakja rendbe a szobáját, a fojtószelep melletti kapcsoló állásá nyitva van, pedig a motor mégis alapjáratja esik le.


23.

Annál a jelenetnél, mikor a Terminátor a Cyberdyne épületének ablaka előtt ácsorog, s már lelőtte a (Gatling-féle kartácslöveggel) rendőrautót, egy gránátvetőt használ, hogy felrobbantsa a kocsit. Ha figyelmesen nézed, a kocsi ablakán már a robbanás előtt észre lehet venni, hogy az üveget a pirotechnikai srácok már kezelésbe vették (egy apró csomag van ráerősítve).

24.

Miután a T-1000 az ugrás után utasítja a helikopter pilótáját a távozásra, az ajtó tökéletesen be van csukva, mégis, mikor a T-1000 már elfoglalta a vezető ülést, és belülről látjuk a fülkét, becsukja az ajtót.

25.

Mikor a T-1000 a kamionnal üldözi John Connort, a Terminátor érkezik, hogy megmentse Johnt. Majd látni, ahogyan egy kisebb manőver után a Terminátor kilövi a kamion első kerekét, ezután a T-1000 elveszti uralmát a jármű felett, s összetöri a kocsit. Mikor a hídnak ütközik, a T-1000 már nincs a vezetőülésben – egy béna bábu figyel helyette a kormánynál.

26.

Az acélfeldolgozóban, Sarah-nak 8 tölténye van. Fejbelövi a T-1000-t, maradt hét, majd leejt egy töltényt a földre, s újratölt (elvileg tehát 5 maradt a tartóban, de 6 látható). Miután Arnie leszedte Sarah-ról a T-1000-t, már csak 5 töltény látható, később, mégis 7 töltényt ereszt a T-1000-be.

27.
Semelyik acélfeldolgozóban (semelyik munkafázisban!) nincs szabadon egy olyan nagy, nyitott medence, tele folyékony acéllal, mint a filmben!

28.
Rövid üldözés, s miután John megnyugszik, hogy lerázta üldözőjét a kanálisnál, a kamion érkezik a híd tetejéről. Egy pillanatig látható egy tükröződés a kocsi fülkéjének jobb oldalán, a festésen tükröződik egy lámpa fénye és a stáb.

29.
Amikor a T-1000 bemegy Dyson házába, hallani, ahogy a rendőrségi rádió közli „Sarah Connor is at 2144 Kramer”. Később, mikor a Cyberdyne-nél tűnik fel a rendőrség, a rádió már „2111 Kramer”-t ad meg címnek.

/csak az angol hangban/

30.
John Connor motorja egy XR-100, ami egy négyütemű gép. De a filmben mégis egy kétütemű hangját kettőzték meg. Valószínűleg azért, mert az XR-100 eléggé csendes motor.

31.
Mikor a Terminátor a liftben van, a T-1000 is menne utána, s egy ügyes trükkel kinyitja a lift ajtaját. Erre a Terminátor lazán fejbelövi – de lassításnál látható, hogy a T-1000 feje már a lövés előtt szétnyílt.

32.
Miután a T-1000 ellopta a kamiont, s a vezetőt kihajította az útra, látni, ahogyan jó pár kocsival ütközik. Az egyik ilyennél, két autót is elkap egyszerre, de lassítva látható, hogy mindkét autó a főúton keresztbe parkolt, szorosan egymás után, így a kamionnak művészet lett volna, ha nem kapja telibe őket. Figyeld a kerekeket!

33.
A végső jelenetben, mikor a T-1000 belehullik a forró acélba, elkezd süllyedni, és fuldoklani, mint egy igazi ember. Ugyanakkor a folyékony acél sűrűsége 8g/cm3 – tízszer nagyobb, mint az emberé. Ezért belemerülne a folyadékba, de a felszínén maradna, és ott égne „szénné”. Semmi sem utal arra a filmben, hogy nagyobb lenne a T-1000 sűrűsége az acélnál. Ugyanis ha nagyobb lenne, a súlya legalább 700 kg lenne, simán összetörne alatta a rendőrségi Harley, soha nem tudott volna felszállni a helikopterrel, s John Connor kocsija is rommá tört volna a súlya alatt.

34.
Mikor a Terminátor megmenti John a csatornaközben, a kamion felrobban. Ezután megállnak, s a Terminátor csőre töltve becélozza a tűz felől közeledő tárgyat – egy égő gumiabroncsot. Amikor rájön, hogy nincs veszély, továbbhajtanak. Később, mikor a küldetéséről van szó, a Terminátor kiveszi a használatlan töltényt (hallani, amikor földet ért), majd újratölt.

35.
Mikor a T-1000 már szétzúzta a Terminátort az acélrúddal, a Terminátor a földre rogy, s elkezd kúszni. Amikor a bal karját elölről hátrateszi, látható egy pillanatra a drót, ami húzza.

36.
Amikor a T-1000 felveszi Janelle alakját, s a telefonon beszél a konyhájában, két műanyag üveg van a hűtőszekrény tetején. Mikor pedig felveszi a rendőr alakját, az egyik üveg már eltűnt, a másik pedig arrébb került a frigó tetején.

37.
Mikor a T-800 átülteti John a motorjára, a háttérben a kamion bal fényszórója hiányzik, a következő jelenetben mégis ott van.

38.
Mikor a T-1000 John-t üldözi a kamionnal, a szikrák már azelőtt feltűnnek a falon, mielőtt még a kamion nekimenne.

39.
A kamionos üldözés elején, mikor a T-1000 „kölcsönvette” a kamiont, az árnyék állandóan változik, vágásról vágásra. Ennek oka, hogy valószínűleg a nap folyamán többször vették fel a kérdéses jelenetet, s abból vágták össze. Erre azért figyelhettek volna.

40.
A film kezdetén, amikor az egyik motoros ráesik a tűzhelyre, látható, hogy egy kis szelepen át jön ki a gőz – nem a kezéből, mint azt várnánk!

Írta, szerkesztette és képekkel illusztrálta: Lasaro & Tumaudio
A filmet kockánként véginézte: Tumaudio & Lasaro
Ha valami kimaradt –> keresd meg –> lasaro02@gmail.com vagy a Fórum