1.oldal


Írta, szerkesztette és képekkel illusztrálta: Lasaro & Tumaudio
A filmet kockánként véginézte: Tumaudio & Lasaro
Ha valami kimaradt –> keresd meg –> lasaro02@gmail.com vagy a Fórum
Terminator 2 : The Judgement Day (1991)

Visszatért! – mert megígérte. De még kevésbé tökéletes, mint az első film idejében volt.
A Terminátor 2.-ből eddig 119 bakit listáztunk ki (ezzel a négy film közül a “A legtrehányabb és legbénább stáb” címet érdemelte ki ilyen szempontból).

Utolsó frissítés: 2009. augusztus 30.

1.
A Terminator 2: Extreme DVD-kiadáson, a film végén, mikor az alternatív befejezést akarod megnézni: 1997. augusztus 29-én az Ítélet Napja nem következett be, megakadályozták. Ezen a napon lett Michael Jackson 40 éves. De tény, hogy Jackson 1958. aug. 29-én született, és akkor még csak 39 éves, nem 40.

/a videón 0:23-kor hangzik el, angolul/

A videón elhangzó szöveg, magyarul:

1997. augusztus 29-e: jött és ment. Semmi érdemleges nem történt. Michael Jackson 40 éves lett. Nem volt Ítélet Napja. Az emberek munkába mentek, mint mindig, nevettek, sírtak, TV-t néztek, udvaroltak. Át akartam szaladni az utcán üvöltve, megragadni őket és azt mondani: “Mostantól minden nap egy ajándék. Használd ki jól!”
Ehelyett csak berúgtam.
Ez 30 éve volt.
De a sötét jövő, ami sohasem jött el, még mindig létezik számomra, és létezni fog, mint egy álom emléke.
John máshogy vívja meg a háborúját, mint ahogy előre megjósolták. Itt, a Szenátus harcmezején, az ő fegyvere a józan ész és a remény.

– Kösd meg a cipőfűzőmet, nagymama.
– Na így milyen?
– Köszönöm, nagymama.

A reményt a Terminátor hozta el nekem. Mert ha egy gép fel tudta ismerni az élet értelmét, akkor talán még nekünk is sikerülhet.


2.
Miután Kyle „meglátogatta” Sarah-t, ezután a nő a távozó alak után rohan a folyosón. A végén, mikor kinyitja az ajtót, a bal sarkában egy csávó karja látható, így az ajtót nem lehet teljesen kinyitni.


3.
Mikor a Terminátor bezúzza a vezető oldali ablakot, egy nagy üvegszilánk a keretben marad. A következő vágáskor, mikor a Terminátor becsukja az ajtót, a szilánk hiányzik. Nem telhetett el elég idő, ahhoz, hogy esetleg kiessen, ugyanis nem halljuk, ahogyan leesik (és összetörik).


4.
A T-1000 az ablakon keresztül jut be a helikopterbe. Később, a lyuk a szélvédőn eltűnik.


5.
Mikor a T-1000 a kamionnal leszáguld a hídról, a szélvédőüvegek tokostul kiesnek, de a következő jelenetben már ismét a helyükön vannak.


6.
Annál a jelenetnél, amikor John és a haverja megpróbál feltörni egy ATM-t, hogy pénzhez jussanak, John azt mondja az anyjáról, hogy őrült, a táskáját pedig kétszer veszi fel.


7.
Miközben a T-1000 Johnt, Saraht és a T-800-t üldözi a kórházból kifelé, a rendőrautón lévő rendszámtábla sokszor megváltozik: először 999232, majd mikor elindul 999273, aztán a kiforduláskor 999001, mikor pedig átvágnak a füvön, már 999013, s amikor újra egyenesen hajt tovább, 999018.
Egy kocsival aztán rohadt nehéz lett volna végigcsinálni.


8.
Ha figyelmes vagy, észreveheted, mikor a T-1000 leugrat a kamionnal a hídról, a kocsi felfüggesztései, és a tengely a vezetővel ellentétes oldalon elég rendesen összetörnek. A következő pillanatban pedig már minden teljesen rendben van.


9.
Amikor a Terminátor kezét bekapja a fogaskerék, s összezúzza, ő feláll, s ha közelről nézzük, látni lehet, ahogyan az igazi karját a háta mögé tette a bőrdzseki alatt.


10.
Amikor a Terminátor megmenti Johnt a kamiont vezető T-1000-től, ugrat egyet. Ha megnézed az arcát, s haját, miközben a levegőben van, láthatod, hogy egy kaszkadőr az. Őt a film során többször is észre lehet venni.


11.
Jelenet, amikor John, Sarah és a Terminátor a Cyberdyne épületében vannak. Éppen leérnek a lifttel az előtérbe, ahol a SWAT-kommandó már várja őket, s füstbombát dobnak eléjük. Arnie azt mondja: „I’ll be back”, s kisétál a liftből. A kommandósok megkapják az utasításokat. A második alkalommal, amikor már elkezdenek tüzelni, a bal oldalon lévő egyik kommandós feláll. A jobb vállánál, amikor elkezd lőni, látható egy stábtag, aki épp zsebre tett kézzel sétál be a jelenetbe.


12.
Annál a jelenetnél, amikor Sarah nekitámad Dyson házának, majd vállon lövi: minden egyes jelenetnél, mikor Dysont mutatják a nappaliban, a magazinok a kávézóasztalon először összevissza vannak, majd sorba téve, aztán újra összevissza. A vállán lévő vérfolt is érdemel 1-2 szót. Először száraz, majd nedves folt van az ingén.


13.
Mikor a T-1000 keresztülhajt a Cyberdyne Systems épületének ablakán, hogy bejusson a helikopterbe, a szélvédő leesik a motorról. Mikor pedig látjuk a motort leesni a földre, a szélvédő már ott van.


14.
Mikor a Terminátor egy Harley Davidsonon ülve üldözi a fiatal John Connort, ő fent halad egy falon, s közelít a végéhez, ami az ő szemszögéből nézve korántsem tűnik szögletesnek, mint ahogyan az ugratásnál látjuk. Nyilvánvaló, hogy ha nem szögletes lenne, akkor az ugrással rommá törné magát.


15.
A T-800 és a T-1000 első összetűzésénél a bevásárlóközpontban, John Connor a lépcsőházban menekül. Minden egyes emeletnél mutatják az emeleten lévő kijáratot, s látható, hogy a 2. emeleti ajtó előtt kétszer rohan el.
Valahol nincs 13. emelet, itt meg van két 2.


16.
Miután Sarah meglőtte Dysont, hirtelen összeomlik és elkezd sírni. John odaszalad hozzá, és átöleli. John óráján a mutatók minden egyes vágásnál változnak. Jó hosszú ölelés lehetett.


17.
A film elején, a bárban lévő jelenetben, a csetepaté kezdetén az egyik fószer mellkason szúrja a Terminátort. A közeli képen látható, hogy közvetlenül a jobb mellbimbója felett hatolt be a kés, de miután a Terminátor besétált a konyhába, a sebhely már jóval lejjebb van.


18.
A film végefelé, mikor a T-1000 a rendőrségi helikopterrel a SWAT-kocsira támad, Sarah megpróbálja lelőni, s a T-1000 viszonozza a támadást. A kocsi hátsó ajtaján (ami mögül Sarah tüzel) a golyó ütötte nyomok megváltoznak egyik vágásról a másikra.


19.
Mikor John és a Terminátor a nyilvános, fizetős telefonnál megpróbálják felhívni John mostohaanyját, a Terminátor rávág egyet a telefonra, s annak kiszakad az oldala. Már az ütés előtt látható, hogy a telefon be van zúzva.


20.
Miután a Terminátor kilép a bárból, s megpróbálna elmenni a motorral, a csehó tulajdonosa fegyvert fog rá („Leszállsz, vagy leszedjelek?”). A puska csövét vágásról vágásra máshol fogja meg, attól függően, hogy melyik nézetből látjuk.