4.oldal


61.

A gyárban, amikor Reese ordítja Sarahnak, hogy fusson, azután megfordul, s elkezdi a vascsővel ütni az Endoskeletont. Ha figyelmes vagy, a negyedik ütés után látható ahogy a nyaki felfüggesztése eltörik az Endoskeletonnak. Az ötödik ütés alatt viszont látható, hogy nincsen sérülése.

62.
Mikor a Terminátor (a rendőrautóban) felfedezi Reeset és Saraht a parkolóban, Reese indít, s elindul. Nem nehéz észrevenni, hogy nem Michael Biehn az, hanem a kaszkadőre, aki kicsit sem emlékeztet Biehnre, s akit még jó pár jelenetben láthatunk a film során.

63.
Mikor a Terminátor először megérkezik 1984-be, az egész időbuborékos jelenetet (vagy hívd, aminek akarod), az egész jelenetet végignézi a szemeteskocsi sofőrje, aki így szól: „What the hell?”. De szájáról valami teljesen más olvasható le, s utólag mondták rá a kérdéses szöveget.

64.
Abban a jelenetben, amikor Kyle és Sarah menekül Arnold elől, Arnold elkezdi lőni őket, miközben Kyle vezet. Amikor Sarah és Kyle úgy dönt, helyet cserélnek (utas és vezető), a kamera mutatja a helycserét, de Kyle helyén egy kaszkadőr ül. Valószínűleg nem szedett fel valamennyit az arcára, és növesztett bajuszt ez alatt a két másodperc alatt.

65.
A Tech Noirban, amikor a Terminátor az Uzi gépfegyverével elkezd Reese felé tüzelni, amikor belép a bárba. Vágás, s a terminátor már egy 45-ös hosszúcsövű puskát ejt le, majd vágás, ismét Reeset látjuk. Amikor pedig újra a Terminátort, már ismét egy Uzi van nála.

66.
Amikor Arniet lelövik a klubban, és később feláll, már nincsenek golyónyomok a mellkasán, vagy vér a pólóján. Előtte pedig, mikor kirepül az ablakon látható hogy a hasfala is sértetlen.


67.
A film legeslegelején láthatjuk, ahogyan a szemeteskocsi felemel egy kukát a villáival, s ha közelről figyelünk, a villák árnyéka elhalad a szélvédő előtt, mégis, a következő jelenetben a villák már a szélvédő alatt vannak.

68.
A film elején, miközben Sarah a szobatársával beszél, az iguanáját tartja a kezében. Először a bal kezével fogja, az állat hasánál. Vágás, majd másik szögből nézve az iguana már a vállánál pihen, s Sarah a bal kezével már a hátát fogja. Mikor visszavált az eredeti nézőszög, ismét a kezében tartja a mellkasánál.


69.
Annál a jelenetnél, amikor Arnold elvágja a rendőrőrs áramellátását, egy zsaru meglövi és kicsit megtántorodik. De minden más alkalommal, amikor lövés éri, nem tántorodik meg.

70.
Amikor a Terminátor Sarah után megy a rendőrőrsre, beszél az asztalnál ülő rendőrrel, majd kimegy az ajtón a kocsihoz, viszont az ajtót láthatóan nyitva hagyta, mikor viszont a következő vágásnál beront a gépjárművel, az ajtó már csukva van, holott nem jött be és ki sem ment senki más, aki becsukta volna ez idő alatt.

71.
A Tech Noir-ban, mikor a T-101-es becélozza Sarah-t a 45-ös lézeressel, van egy pillanat, ahol látható amint egy dublőr-Sarah ül az asztalnál.( Reese is ekkor lő a bárpultnál).

 


72.
Annál a résznél, ahol Sarah lesodorja a Halálosztót az útról, az elesik a motorjával. Mielőtt a tartálykocsi elgázolja, szemből lehet látni, hogy csak egy kitámasztott bábút tapos el, ami két kis rudacskával van megtámasztva.

73.
A gyárban vagyunk. Reese egy plasztikkal kettérobbantja a fémvázat. Lassítva észre lehet venni, hogy a feje is lerobbant a helyéről, holott a későbbiekben kúszva akarja küldetését teljesíteni, és ekkor van feje.

74.

A gyárba történő behatolás során meg lehet figyelni egy fehér sávot Reese és Sarah ruhája mellett. Ez arra a technikára utal, hogy egy vetítővászon előtt szaladnak, nem a gyilkológép előtt.

 


75.
A Halálosztó elintézi a kamionsofőrt, és beszáll a fülkébe. Mikor elgázolja a pick-up maradványát, melyből Sarah-ék épp csak ki tudtak mászni, megfordul a tartálykocsival. Van jó néhány pillanat, amikor nem lehet látni a bal szemének szenzorfényét, viszont a következő vágásnál ahol Sarah-ék rohannak, már messziről kitűnik.76.

Amikor Kyle ellopja a rendőrtiszt fegyverét, megkérdezi tőle, hogy mi a dátum, amire a rendőr azt mondja: “Május 12, csütörtök”. Okos és alapos emberek utána néztek: a film 1984-ben játszódik és május 12. abban az évben szombatra esett.


77.

Sarah teljesen feleslegesen dob be pénzérmét a telefonba, amikor a 911-es számot tárcsázza, ami természetesen ingyenes segélyhívó szám.


78.
Mielőtt felrobban, még az “igazi” kamion látható. Figyeljétek meg, hogy a hűtőmaszk és felni krómozott, valamint látszik a híd az első futóműben. A robbanáskor már a makett!
Látható, hogy jóval egyszerűbb kialakítású az eleje a kamionnak, a hűtőmaszk csak bele van vágva a homlokfalba, és nincs lekrómozva, egyszerű szürke színű. A felnit is inkább egy matchboxon tudnám elképzelni, mintsem egy kamionon, valamint hiányos a futómű. A robbanás után megszemlélhetjük a roppant bonyolult és masszív első futóművet.
No comment…

/beküldő: Sifre/


Írta, szerkesztette és képekkel illusztrálta: Lasaro & Tumaudio
A filmet kockánként véginézte: Tumaudio & Lasaro
Ha valami kimaradt –> keresd meg –> lasaro02@gmail.com vagy a Fórum