3.oldal


41.
Amikor a Terminátor bezúzza a kocsiablakot, az ütés hangját már az előtt halljuk, mielőtt ténylegesen betörne az üveg.

42.
Amikor a Terminátor belép a házba, hogy megölje az első Sarah Connort, átlép a küszöbön, mégis a következő pillanatban újra kint van, és úgy tüzel.

43.
Amikor Kyle és Sarah elhagyják kocsijukkal a motelt, elütik a Terminátort, mielőtt elmennének, s látható ahogy a lökhárító alsó rúdja kettétörik. Amikor később a kamera szemből mutatja a kocsit, látható, hogy már sértetlen.

44.
Amikor a Terminátor a jobb karját felteszi a préstáblára, látható jobb oldalon egy technikus, aki a bal karjának csonkját teszi fel.

45.
Amikor Scwarzenegger feláll, miután kirepült az ablakon, egy produkciós kocsi és egy mikrofonállványos stábtag látható, tőle jobbra.

46.
Azután, hogy Arnold azt mondja: „Visszatérek”, láthatjuk, hogy az asztalnál a rendőr ceruzával írja a jelentést. Köztudott, hogy minden közszolgálati intézménynél a jelentéseket kék vagy fekete tintával lehet megírni, ceruzával soha!

47.
Miután Reese felrobbantja a terminátort a gyárban, láthatjuk, ahogyan Sarah a földön ül, előtte pedig egy rakás darabka van az endoskeletonból a kamera és közte. A kameraállás változik, miközben kiveszi a darabot a combjából. Amikor a nézet visszavált rá (miután kivette a darabot) a legtöbb roncsdarab eltűnt – különösen az a nagyobb, ami közte és a kamera között volt.

 


48.
A második jövőbeli háborús jelenetnél – a premierplánnál, mikor Kyle és a női katona követi a HK-tankokat, a legtöbbnél úgy tűnik, hogy a lézersugár nem a puskacsőből jön ki, hanem felette valahonnan.

49.
Amikor Reese befejezi a Terminátor pofozását a csővel, a Terminátor lesújt rá. Mielőtt a kamera szöge megváltozna, hogy mutassa, ahogyan a cső leesett a földre, kapunk egy közeli képet Reese arcáról. Látszik, hogy egy kaszkadőr az, nem Michael Biehn.

50.
Miközben a Terminátor Sarah felé közelít a Tech Noir-ban, néhány emberke ül a háta mögötti asztalnál.. Ugyanezek az emberek vannak Kyle előtt is (őket löki félre, hogy Sarah felé utat nyisson magának, mielőtt a Terminátor odaér), azonban Kyle a klub másik oldalán volt, mint a Terminátor.

51.
A motelbéli jelenetben, mikor a Terminátor levágja a húst a sérült szeméről, felkap egy hobbykést, aminek kihajtható a pengéje. Vágás. Ahogyan közelíti a szeméhez a kést, már nincs penge. Szemből pedig ismét látszik a penge. Érdekes még, hogy valószínűleg a jobb karját is ezzel vágta fel előtte, vér viszont nem volt rajta.


52.
Mikor Sarah a bárban leül, miután beszélt a rendőrrel, két söröskorsó van előtte az asztalon. Egy jelenettel és vágással később, már egy kicsi üveg, és egy piáspohár is van.


53.
Mikor a Terminátor Sarah Connor után kúszik a film végén, az endoskeletonról készült közeli képen hiányoznak a válla körüli hidraulikus kábelek.

54.
Abban a jelenetben, amikor Sarah és Kyle menekülni próbál kocsijukkal a Tech Noir elhagyása után, látni, ahogyan Arnie a kocsi után veti magát, s a ruhája lángol. Mikor szemből látjuk az ugrást, érkezés előtt, még mindig lángol, de mikor landol, a lángok eltűntek.

55.
Mikor a Terminátor megszállja a rendőrséget, hogy megölje Sarah-t, van egy jelenet, mikor agyonlövi a rendőrt a fegyverével (mielőtt elvágná az épület elektromos vezetékeit). Ha figyelmes vagy, láthatod, hogy a rendőr mosolyog és kuncog a lövés előtt.

56.
Mikor Kyle a parkolóban nekilöki a rendőrkocsit (amit a Terminátor vezet) egy ott parkoló autónak, látható, ahogyan a rendőrkocsinak a bal első sarka és a lökhárítója megsérült. A következő vágáskor, a kocsi kihajt a parkolóból, a sérüléseknek viszont már nyoma sincs.

57.
Mikor Kyle és Sarah menekül a terepjáróval, a Terminátor egy piros motorral üldözi őket. A kamera egy csomó mindent mutat arról, hogy mi van a páros előtt és mögött. Az egyik ilyen jelenetnél a kocsi hátulján és az aszfalton látható, ahogyan valami fény tükröződik. Ezek a kamera lámpái, hiszen a Terminátor még túl messze van ahhoz, hogy az ő lámpái legyenek, s a korábbi vágásokon láthattuk, hogy egyéb jármű nincs a közelben, ami ilyen erős világítást biztosítana.

58.
Mikor a Terminátor elindul megölni Saraht a Tech Noirban, a kamera mutat egy POV vágást, ahogyan a Terminátor lenéz Sarahra, és Sarah közvetlenül rá néz. A következő vágásnál Kyle nekiáll lelőni a Terminátort, ebben a nézetben viszont Sarah és a Terminátor helyzete megváltozott az előző POV vágáshoz képest.

59.
A halott Kyle továbbra is lélegzik.

60.
Miközben a Terminátor átnézi Sarah noteszét a lakásában, látható, ahogyan legyek vannak rajta. Egy van a homloka közepén, de mikor a gondnok kopog az ajtón, a Terminátor az ajtó felé fordul, s már nincs légy a homlokán. Mikor visszafordul, s folytatja az olvasást, a légy pontosan ugyanott van a homloka közepén.

 


Írta, szerkesztette és képekkel illusztrálta: Lasaro & Tumaudio
A filmet kockánként véginézte: Tumaudio & Lasaro
Ha valami kimaradt –> keresd meg –> lasaro02@gmail.com vagy a Fórum