2.oldal

21.

Kyle felhúzza a fegyvert, majd elalszik, s a múltjáról álmodik a jövőben. Felébred, s újra felhúzza a fegyvert, ezért az első tölténynek ki kellene esni, de nem esik.

22.
A harmadik „jövőbeli flachback”-nél figyelmesen nézd azokat a jeleneteket, amik Kylet mutatják, amint a Terminátor bemérte, s a plazmafegyverével felé lő. Legalább két alkalommal látható, hogy a plazmasugár áthatol Kyle testén, s mögötte csapódik be.

23.
A film elején, amikor először látjuk Reeset, ahogyan megérkezik, egy részeg csöves a bal kezében fog egy üveget, majd a kamera folyamatosan vált Reese érkezése és az öreg csóka között. Látható, hogy az üveg átkerül a jobb kezébe, majd vissza a balba.

24.
Amikor Saraht viszik a kórházba, a mentőautó ablakán tükröződik egy mikrofon a bal hátsó ablakon. Le kell lassítani a filmet, hogy ezt észrevehesd.

25.
Amikor a Kylet kikérdezi a pszichológus a rendőrőrsön, figyelj arra a sorra, amikor azt mondja „It’s just him… and me”. Ez másképp néz ki, mikor a pszichiáter később megmutatja a szalagot Sarahnak. Először Kyle a fejét balra fordítja, majd a szalagon látszik, hogy pontosan velünk szembenéz, mikor kimondja a kérdéses mondatot.

 


26.
Miután az Endoskeleton kiemelkedik a tűzből, látni a fogait. Tisztán látszik, hogy fémből vannak, mikor feláll, s üldözőbe veszi Saraht és Kylet, de amikor belép a gyárba, a fogai zománcozottak. Mikor harcol Kylelal, újra fém, majd végül mikor Sarah után kúszik, újra fehérek.

27.
Miután Kyle kimenti Saraht a táncklubból, kocsival elmenekülnek, Kyle pedig megragadja őt, hogy megnyugtassa. Először megfogja hátulról a haját, vágás, majd pedig a karja már a mellkasa előtt van. Hátulról is ugyanezt láthatjuk.

28.
Minden vágásban a, amikor a teherautót láthatjuk, szimpla reflektorok vannak elől, de miután felrobbant, s a Terminátor kiesik a fülkéből, láthatjuk, hogy most már dupla fényszórói vannak.

 


29.
Abban a jelenetben, mikor Arnie a kamion alá szorul, látható egy bábú, melynek zöld lába van. Ez nem lehet spec. effekt, mivel a zöld hátteret a 80-as években még nem használtak.

30.
Miután a Terminátor felfedezi Sarah anyjának címét a noteszkönyvében , a következő jelenetben láthatjuk, ahogyan kilép a szobából. A vágás mutatja a Terminátor csukáját is, aki egy bézs színű edzőcipőt visel a fekete csizma helyett, pedig az egész film alatt az van rajta.

31.
A második jövőbeli háborús jelenetben, amikor az egyik női katonát gyakorlatilag szénné égeti az egyik elhaladó HK-tank, láthatjuk az égő maradványokat, s azt is észrevehetjük, hogy egy bábu az, mivel a feje elég messzire repül a testétől.

32.
Amikor a terminátor bezúzza a kocsi ablakát, a törött üvegek végig ott vannak a keret mentén. Mikor azonban becsukja, már csak egy üvegdarab lóg a keret tetejénél.

 


33.
A film végén, annál a pillanatnál, amikor a mentősök behúzzák Reese hullazsákját, látható, amit a jobb szemhéja rándul egyet.

34.
Amikor a tartálykocsi elüti a parkoló AMC Gremlin kocsit, az ütközéstől az első lámpák kialszanak, de később, mikor a kocsi felrobban, a lámpák ismét égnek.

 


35.
A második jövőbeli háborús jelenetnél: a HK/kocsi üldözés végén a fegyverest a kocsiban egy nagyon bénán mozgó bábura cserélik.

36.
Egy színpadi lámpát láthatunk a háttérben, amikor Reese leguggol a sikátor előtt, miután visszajött a jövőből.

37.
A disco-s lövöldözés után van egy üldözés. A vége felé, mikor befordulnak a sarkon, Kyle telibekapja a rendőrkocsit, a kép jobb oldalára csúszva. Ha közelebbről nézzük, Kyle kocsiján ÖT golyó ütötte lyukat fedezhetünk fel. Néhány vágással később, amikor Arnie tüzel ugyanarról az oldalról, már csak KETTŐ lyuk van, és Arnie éppen akkor lövi a harmadikat.

38.
A film elején, mikor suttyó punkok a parkban vannak, egyik a teleszkóppal szerencsétlenkedik, mire egy másik széttör egy piásüveget rajta, majd így szól: „Hey, it’s my turn.”. A szájáról azonban az olvasható le: „My fu***ing turn.”

39.
Mikor a tartálykocsi felrobban, a terminátor kiszáll a teherautóból, s arccal a földnek landol a nyílt színen. Ezután a hátára fordul, fekszik egy kicsit, nem mozdul. Amikor az endoskeletonja felemelkedik pár perccel később, úgy kel fel, mintha arccal lett volna a földön – s jónéhány roncsdarab van rajta, mintha befedték volna az esésnél.


40.

Annál a jelenetnél, amikor a tartálykocsi felrobban, láthatjuk, hogy a fülkéje is felrobbant. Vágás, s a robbanásnál sehol egy láng, majd újra felrobban, ezúttal már lángokkal.

 


Írta, szerkesztette és képekkel illusztrálta: Lasaro & Tumaudio
A filmet kockánként véginézte: Tumaudio & Lasaro
Ha valami kimaradt –> keresd meg –> lasaro02@gmail.com vagy a Fórum