1.oldal

Írta, szerkesztette és képekkel illusztrálta: Lasaro & Tumaudio

A filmet kockánként véginézte: Tumaudio & Lasaro

Ha valami kimaradt –> keresd meg –> lasaro02@gmail.com vagy a Fórum

A képek a Galéria/Bakik (filmek)/T1 albumában nagyobb felbontásban is elérhetőek (az ittlévő számozás alapján)!
The Terminator (1984)

T1 – avagy a nem is olyan tökéletes terminátor. Csak sejtjük, hogy mit akar a Skynet, de már így is rengeteget hibázik.

Eddig 78 bakik sikerült kiszúrnunk.

Utolsó frissítés: 2009. augusztus 18.

1.
Amikor a Terminátor betör a rendőrállomásra, az automata-vadászpuska a bal kezében van, s a géppuska pedig a jobb kezében. Mielőtt gallyra vágja az épület energiaellátását, a hall végébe megy, rászegezi a vadászpuskát az ajtóra, s szétlövi azt. A lövés hangja azonban a géppuskától származik, nem pedig a vadászpuskától.


2.
Amikor a Terminátor ellopja a rendőrautót, a baloldalán a „to care and to protect” felirat (kb. „Szolgálunk és védünk”) olvasható. Miután a kocsi összetörik, a mottót újra láthatjuk a bal oldalán, ám ekkor már „Dedicated to care” (kb. Szolgálatra hivatott) felirat díszeleg rajta. Látható az is, hogy a visszapillantó tükrök(előbb kerek, aztán szögletes), és a logó is kétféle az ütközés előtt és utáni képeken, röviden két különböző kocsit használtak…


3.
A film végén, mielőtt a tartálykocsi felrobban, tisztán látható egy vontatókötél, ami a kocsit húzza.


4.
Miután a Terminátor azt mondja: „I’ll be back” („Visszatérek!”), kisétál a rendőrállomásról: A rendőr az épületben kinéz az ablakon, meglepődik, s látható, ahogyan a kocsi fényszórói tükröződnek a rendőr arcán. De mielőtt látnánk, ahogy a kocsi keresztülhajt az épületen, a fényszórói nincsenek bekapcsolva. A következő pillanatban mégis tükröződnek a zsaru arcán.


5.
A Tech Noir-ban, ugyanaz a nő – szőke haj, narancssárga ruha – biztos az ikertesójával jött el táncolni, hiszen miközben Sarah Connor mögött üldögél, látható, ahogyan Arnie mellett is táncol, miközben ő Sarah-hoz közelít.


6.
A film vége felé, amikor a tartálykocsi felrobban a terminátorral, Sarah és Kyle azt hiszi, hogy végre „meghalt”. Amikor a Terminátor fémváza előbukkan a tűzből, Sarah kétszer sikolt fel, azonban a második sikolynál a szája már nem mozog.


7.
Annál a jelenetnél, amikor Sarah és Kyle berohan a gyárba, a Terminátor áttöri a páncélozott ajtót. Amikor a Terminátor belép az ajtón, látható, hogy a gép mögött két operatőr lapul meg, és jobboldalt fölül lehet látni egy fehér vásznat is, lámpával a háttérben.


8.
Abban a jelenetben, amikor a Terminátor belép a rendőrőrsre, s azt mondja: „I’ll be back”, láthatjuk teljes valójában, hogy mindkét szeme a helyén van, annak ellenére, hogy előtte az egyiket kivágta a hotel fürdőjében. A fürdős jelenetnél látható hogy Arnie-t egy bábúval helyettesítették a „műtét” során.


9.
Arnold a telefonkönyvben keresi Sarah Connor címét. A telefonkönyv címeinek 4 számjegye van, habár később egy olyan házhoz megy, ahol a házszám 5 számjegyből áll, ráadásul a számok a telefonkönyvben látottak közelében sem járnak.
Ráadásul a Terminátor az ujját végigfuttatja az összes Sarah Connor néven a telefonkönyvben – de miért? Hiszen, ahogy ezt többször is megmutatják nekünk mindkét részben a Terminátor szemszögéből láttatva a világot, tökéletes adatfeldolgozó látással rendelkezik, amely azonnal beméri és feldolgozza a látóterében lévő és számára szükséges információt. Akkor minek az a vaskos ujja?


10.
Annál a jelenetnél, amikor a Terminátor megölni Sarah Connor szobatársát, s annak barátját, hallható, ahogyan a telefon is ripityára törik?. Nem sokkal később, a gyilkolászás után, egy bejövő hívás érkezik (Sarah hívja fel saját magát), s a telefon addig cseng, amíg a gép fel nem veszi.


11.
Annál a jelenetnél, amikor a terminátor felrobban a tartálykocsiban, s azt hisszük végre megsemmisült, Linda Hamilton és Michael Biehn összeölelkezik. Azon a helyen, ahol a terminátor ki fog emelkedni a roncsokból, egy kicsit jobbra Linda fejétől, láthatunk egy embert, aki meghúz egy kart, hogy a terminátor kiemelkedhessen.


12.
A telefonüzenet, amit Sarah hagyott a szobatársának megváltozik. Második alkalommal, nincs szünet a „Hit here” és a „ha ha ha fooled you” között, míg első alkalommal a szünet legalább egy másodpercig tart.


13.
Amikor a Terminátor húsa/bőre elkezd leégni az égő tartálykocsinál, láthatjuk a huzalokat, amik báb módjára mozgatják a Terminátort.


14.
A végső üldözéses jelenetnél, mikor Sarah elveszti uralmát a járműve felett, s megpördül, világosan láthatjuk, hogy az autóban nincs motor, de még szembetűnőbb hogy tengely sincs.


15.
Miután a Terminátor megsemmisült, Sarah-t látjuk, amint betolják a mentőautóba, méghozzá lábakkal előre. A valóságban ezt pont fordítva szokás, mindig fejjel előre tolják be a sérültet.


16.
Amikor Arnie keresztülhajt a rendőrőrsön, a rendőr ott ül bent. A bőre pedig nagyon sápadt, és nem mozog. Könnyen észrevehető, hogy csak egy bábu az.


17.
A film elején látható, amint Kyle lefűrészeli a vadászpuska farészét, de később, mikor a parkolóban bujkál a rendőrök elől, észrevehetjük, hogy a fegyver újra eredeti méretű lett.

18.
Amikor Reese nekiütközik a Terminátornak a pick-uppal, a kocsi hátramenetben hagyja el a motelt. A Terminátor felkel, s utánuk rohan. A vágás előtt még látható, hogy a kocsi még nem fordult meg, de mire a Terminátor felpattan a motorjára, a kocsi már eltűnt.


19.
Amikor a tartálykocsi felrobban a film végén, a Terminátor kiszáll a fülke bal oldalán, s a fölre zuhan. Amikor egy perccel később az endoskeleton felemelkedik, már a fülke ellentétes oldalán van.


20.
Miután Kyle lefűrészeli a puska csövét a sikátorban, felhúzza a fegyvert, majd még egyszer miután a jövőről álmodott a kocsijában, majd harmadszor az éjszakai klubban, mielőtt lelövi a Terminátort. A második és harmadik alkalommal, amikor felhúzza a fegyvert, a töltényeknek ki kellene esniük. De nem esnek.