Terminator 2 3D: Battle Across Time


T2 3D – Battle Across Time


Egyéb címek:
T2: Terminator 2:3-D
Terminator 2: 3-D


Rendezte:
James Cameron
(John Bruno és Stan Winston)

Műfaj:

rövidfilm, akció, sci-fi

Forgatókönyvírók:
James Cameron
GAry Goddard
Adam J. Bezark

Producerek:
Chuck Comisky
Jessica Huebner
Scott Ross

Hossz:

12 perc 41 másodperc

Nyelv:
Angol

Korhatárbesorolás:

USA – PG-13 (13 évnél fiatalabbaknak szülői felügyelet ajánlott)


A T2 3D – Battle across time az egyik fő vonzereje az Universal Stúdió themeparkjának, Orlandóban, Hollywoodban és Japánban.
Ez egy mini-folytatása a Terminátor 2 – Az ítélet napja című filmnek, James Cameron rendezte, a film főbb szereplői is újra feltűnnek a vásznon.

A show 2 részből áll: az első felében (pre-show) egy szóvívő beszél a Cyberdyne Systemről, ezt követi (main show) egy 3D-ben elkészített történet.
Olaszországban is létezik egy hasonló sorozat, ott „Terminátor 2 Live” néven fut.

Szereplők

The TerminatorArnold Schwarzenegger
John Connor Edward Furlong
Sarah Connor Linda Hamilton
T-1000Robert Patrick
Kimberley DuncanUniversal Studios egyik dolgozója
Cyberdine System NarrátorJim cummings

Történet


Pre-Show
A pre-shownak a “Miles Bennett Dyson Memorial Auditorium” (Miles Bennet Dyson emlékére elnevezett nézőtér) ad otthont, a házigazda Kimberley Duncan, aki a Cyberdyne System Közösségi és Médiakapcsolatainak Igazgatója.
A nézők láthatnak egy promóciós videót, mely a Cyberdyne System fejlesztéseit mutatja be, számos utalás kapunk a Terminátor-univerzumra, és Shaquille O’Neal is feltűnik egy röpke szerepben.
A videót hirtelen félbeszakítja egy Sarah és John Connortól érkezett üzenet, melyben felhívják a figyelmet a Cyberdyne Systems, a későbbi Skynet titkos terveire, kísérleteire, s a terem azonnali elhagyására szólítanak fel.
Ezután Kimberley Duncan mindenkit megnyugtat, majd meghívja a nézőket a Main Show-részre.


Main-Show

A vendégek a pre-showról átmennek egy nagyobb terembe, ahol élőben is megtekinthetik a Cyberdyne újításait, ráadásul gépekkel is demonstrálják a fejlesztéseket, a látogatók biztos távolságból tekinthetik meg a terminátorokat akció közben.
A bemutatót a jövőből érkező John és Sarah Connor zavarja meg, őket követi egy T-1000. Egy második terminátor (külsőre Arnold Schwarzenegger) is érkezik motorbiciklin, aki azért jött át az időalagúton, hogy Johnt megmentse. Visszaviszi Johnt a jövőbe, a gépek és emberek elleni harc kellős közepébe. Itt HK-k, és egy terminátor-endoskeleton üldözi őket.
Végül elérik a Skynet központi rendszerét, ahol találkoznak a T-1000000-val („T-Meg”), mely egy folyékony fémmel borított hatalmas pók, a T-1000 egyik változata. A Terminátor visszaküldi Johnt a jelenbe, miközben ő ott marad, s felrobbantja a Skynetet. A show azzal ér véget, hogy John és Sarah ismét egyedül van. Sarah megjegyzi, annak köszönheti az életét, hogy a Terminátor megmentette Johnt.
A narráció alatt láthatunk egy endoskeletont a képernyőn, ami felénk fordul, majd a koponyája átformálódik Schwarzenegger arcává. Végül a színház elsötétül.


Gyártási költségek, bemutatók, díjak

60 miliós $-ba került, ebből 24 millió volt a film elkészítése, s 36 millió a terem megépítése

Bemutatók:

  • Florida – 1996. ősze
  • Hollywood – 1999. május 6.
  • Japán – 2001. március 31.

A rövidfilm összesen egy díjat gyűjtött be, az 1996-os Award of Outstanding Achievement-en, Theme Park Attraction kategóriában.

Előzetesek

Írta és fordította: Lasaro
Források voltak:
www.imdb.com
www.wikipedia.org
Az angol Terminator-wiki idevonatkozó szócikke.