2.évad

Írta, szerkesztette és képekkel illusztrálta: Lasaro & Tumaudio
A sorozatot kockánként véginézte: Tumaudio & Lasaro
Ha valami kimaradt –> keresd meg –> terminatorhungary@gmail.com vagy a Fórum

A képek a Galéria/Bakik – 2. évad albumában nagyobb felbontásban is elérhetőek (az ittlévő számozás alapján)

Terminator: The Sarah Connor Chronicles
2. évad

A második évad 22 epizódjában összesen 39 bakit vettünk észre eddig.


Utolsó frissítés: 2009. szeptember 19.


1.
Se2e01
Az összes jelenetnél a dzsip gyári ezüst acél dísztárcsákkal („star”-stílus) van felszerelve, mégis, mikor fejjel lefelé látjuk, már egy egyszerű, szimpla kerekeket találunk (mint amit a pótkeréken is láthatunk).


2. Se2e01
Derek az asztalnál ül, Sarah pedig lekvárt tesz az asztalon levő pirítósra. Következő vágásnál már a kezében tartja a pirítóst.


3. Se2e01
Sarah odavisz Johnnak egy tányéron szendvicset és egy nagy pohár tejet. Néhány pillanatig Cameron-nal beszélget, majd elindul John szobája felé, s mikor odaér, már csak a tányér és a szendvics van nála, és néhány tiszta ruha, a pohárnak nyoma veszett.


4. Se2e01
Amikor Cameron megfricskázza a dzsipet, a füst a hátuljából, egy füstgépből áramlik, ami a későbbi vágások során hirtelen eltűnik. Leginkább akkor vehető észre, mikor a kamera oldalnézetből mutatja, ahogy Sarah kikúszik a járműből.


5. Se2e01
Mikor John visszateszi Cameron chipjét, Cameron rögtön újraindul. Felismeri John-t és a nevét szólítja. Utána láthatjuk Cameron szemszögéből a dolgot, ahogyan a rendszer éppen csak most ismeri fel Johnt, de minek, ha már előtte felismerte.6.
Se2e01
Amikor a dzsip felborul, a tető vezetőoldali részén érkezik le, teljesen behorpasztva a tető azon részét. A szög változik, és a terepjáró a vezetőoldali kerekekre érkezik, a teteje sértetlen, majd a bal oldalára fordulva borul fel. A szög ismét változik, a sérült tető újra látható, amíg a dzsip továbbcsúszik, mielőtt a kameraszög ismét megváltozna és a sértetlen tető mutatja, ahogy a jármű felborul és megáll. A kamera körbeköveti a roncs hátsó részét és látható, hogy nincs horpadás a tetőn.


7. Se2e01
Amikor Ellison a mentőautó hátsó ajtajánál ül, a közeli képeken a kezei az arcától elég messze vannak, azonban egy vágással később a jobb kezével a száját takarja.


8. Se2e01
Amikor Cameron elkapja Sarkissian kopasz emberének fejét és belöki az ajtón, fordítva esik be az ajtón, mint ahogy belökte! (A kopasz bal válla megy az ajtó fele és jobb vállon fekszik az ajtón [gondolom nem forgatta azalatt a 0,5mp alatt] )
(05:38 körül)
/beküldő: Lachlan Weaver/

9. Se2e01
Mikor Sarah és John a csatornában autóznak, az egyik hajléktalan hozzávág egy üveget a terepjáró szélvédőjéhez, az anyósülés felőli oldalon. A képeketn jól lehet látni a két foltot: Az egyik beteríti a fél szélvédőt, a másik azonban csak a felső részét maszatolja össze. Ez azért lehet, mivel két terepjárót használtak. Az egyikben a színészek ültek, a másikban a kaszkadőrök.

/Tumaudio/

10. Se2e01
A tűzoltók nem ott vannak, ahol lenniük kellene elvileg: két tűzoltó elindul a jobboldali irányba a riporter háta mögött, de mikor már a TV-ben látjuk az eseményeket, akkor már nincsenek ott, és a többi tűzoltó is sokkal előrébb jár a rakodásban, mint kellene.

/beküldő: Lachlan Weaver/

11. Se2e03
A második évad harmadik epizódjának 31. perc 36. másodpercénél leül a néger ügynök a székre, és keresztbe van rakva a lába. Ezután történik egy snitt és 31 perc 38 mp-nél már nincs keresztbe rakva a lába.

/beküldő: toll/


12. Se2e04
Amikor Ellison ügynök elmegy Weaver irodájába, Savannah éppen a kanapén írkál.
Amikor az ügynök elindul a kanapé felé, Savannah még a kezével a papírok alatt átfogva tarja azt, és úgy ír. De amikor Ellison leülni készül, már a papírok a tédére vannak téve, mire már leül, addigra megint fel vannak emelve.
Aztán, miután az ügynök feláll és köszön Savannahnak, mielött átmenne Weaverrel a csendesebb zárt irodába, a kislány még ír, de amikor vált a kameranézet, már a kislány szájában van a ceruza.
(34:44-nél)
/beküldő: Lachlan Weaver/

13. Se2e05
Amint Sarah felteszi Marty-t a buszra, a fiú fellép az első lépcsőfokra és Sarah felé fordul, amint az ajtók záródtak és a busz elindul. A törvény szerint Californiában a buszok addig nem indulhatnak el, amíg utas áll az első peronon, balesetveszély miatt (csak egyet kellene még fellépni a fiúnak az induláshoz).


14. Se2e05
Amikor John elkéri Pyle M16-osát a tár alja piros, mikor javítja, meg lő vele akkor fekete, amikor visszaadja megint piros.

/beküldő: Demon/

15. Se2e05
John a kadétsuli lőterén puffogtat. A szitu ugyanaz, mint megannyi amcsi gyerek utolsó pillanatai Vietnámban, mikor a szomszédjának elakad az M16. A sráctól elkéri John, hogy segítsen neki.
Előtte a védőszemüvegét feltolja a homlokára. (FONTOS).
Majd miután 2 kézzel ügyeskedik, a karabélyt el nem engedve célra tart és a szemüveg HOPP a szemére került. Elenged egy skulót, talál is, ahogy azt tőle elvárjuk. Megint John közeli, HOPP a szemüveg a homlokán van ismét.
Végül visszaadja a fegyvert a srácnak és HOPP a szemüveg megint a szemén van.

/beküldő: pernyehuszar/


16. Se2e06
Catherine Weavert fotózzák. A fotós “segédje” odamegy Savannah-hoz, hogy “édesanyja” mellé állítsa néhány fotó erejéig. Amikor a segéd elindul Savannah-hoz, ő a sarkain ülve játszik a lego-jával, mire odaér, már térdenállva játszik. Aztán, mikor Weraver megy oda, hogy beszéljen vele minden snittnél változik Savannah testhelyzete, amikor csak őt mutatja, akkor a sarkain ül , amikor a T1001-gyel közösen, akkor térdenállva…
A Lego-tornyok száma is változik, azon a képen, amin a segéd elindul, egy zöld/sárga tetejű torony látható, később pedig Savanahh mellett már nem látszik. (2:12-nél)
/beküldő: Lachlan Weaver/

17. Se2e08
34:50-nél miután Cromartie megöli azt az őrt, aki mellett a padon ült egy fogoly, befordul egy sarkon, majd egy másik kameranézetből láthatjuk az egészet. Cromartie mögött a rács csukva van pedig csak onnan fordulhatott be a folyosóőr

/beküldő: mrfire/


18. Se2e09
Mikor Ellison felfedi Weavernek Cromartie hulláját, az nem úgy néz ki, mint ami akár egy napot is a föld alatt töltött volna. Nyilvánvalóan egy bábu az.

/beküldő: mrfire/


19. Se2e10
Mikor éjjel Cameron egy betonacél rúddal kutatja J. Ellison ügynök kertjében Cromartie hűlt helyét, a betonacélt szurkálja a földbe. Ha figyelmes vagy, láthatod az előfúrt lyuk árnyékát a fűben, amibe Summer a vasat döfi.

/beküldő: pernyehuszar/


20. Se2e10
A legelején, az „előző rész tartalmában” (mikor először látják meg a vérrel festett falat) látszik, hogy a 3 pont (ami miatt Sarah kicsit megőrül) teljesen más elrendezésben van, mint a fél perccel későbbi képen, mikor ráteszi az ujjait. A jobb felső vérfoltból a 2. képen az alsó pont alá folyik belőle a vér, míg az első képen nem.

/beküldő: mrfire/


21. Se2e17
Amikor Cameron szereli a kezét, és Riley meglátja: mutatják Riley szemszögéből Cameron-t, csakhogy Riley max. a hátát láthatta, mert az ajtó mellett volt letámasztva a bicaja és az ajtó mellett van az ablak, ahol benézett.

/beküldő: R-pee/


22. Se2e18
A bújócska végén Savannah-t a helikopterben találják meg. Savannah a helikopterben két üléssel beljebb fekszik, de amikor a kamera Ellison ügynökre vált, akkor már a kislány a helikopter ajtajában van, amikor visszavált megint két üléssel beljebb van, és ez így megy minden snitnél.
(26:36-nál)

/beküldő: Lachlan Weaver/

23. Se2e20
Miközben Cameron elkezd tüzelni a csávóra, aki a teherautó anyósülésében van, a férfi leejti a fegyverét, miközben Cameron visszalő. A következő vágásnál azonban a fegyver már az ellenkező oldalon van.24. Se2e20
Amikor Sarah bemegy a klinikára, hogy megvizsgáltassa tényleg tumora van-e rájönnek, hogy az egy jeladó, ami belé van ültetve. Ekkor a defibrillátorhoz megy, hogy kiüsse magát.
Ha megfigyeljük a ruhák helyzetét amik az ágyon vannak állandóan változnak egyszer teljesen egymás mellett vannak egyszer a kék legfelül van és végül van, hogy meg is vannak cserélve.
(33:55-nél)
/beküldő: Lachlan Weaver/

25. Se2e20
Derek utasítja Cameron-t, hogy hozza rendbe a defektet kapott kocsit. Cameron ránéz Derekre, majd gyorsan az autó felé fordítja a fejét. Távoli szögből láthatjuk újra, ahogyan Cameron újra a kocsi felé néz.


26. Se2e21
Weaver házának garázsában, Savannah megmentése közben a terminátort Sarah négyszer hátba lövi. Később, mikor a terminátor John és Savannah után indul, láthatjuk a hátát, amikor elindul felfelé a lépcsőn – már 5 golyónyom díszeleg a hátán.


27. Se2e21
Amikor Savannah az iskolában van, és chatelésen kapja a tanár.
Háromszor mutatják Savannah gépét, abból a harmadikon vehető ki, hogy mit beszélt JH-vel.
Az első baki, hogy JH nickneve az első hozzászólásnál külön van írva, utána meg már egybe. Valamint figyeljétek meg, hogy a szövegmezőbe már ott van a válasz.
Ezután a szenyó tanítónéni megjeleníti a nagymonitoron Savannah képernyőjét. És itt a másik hiba, mert itt nincs leírva a válasz, itt épp folyamatban van az írás, de még ha nem lett volna az a baki, hogy már eleve le volt gépelve a válasz, akkor is érdekes lenne, hogy akkor ír, amikor már rászóltak, mindenki őt figyeli, és ő meg a tanárt.

/beküldő: Torpere/28.
Se2e22

Amikor JH dob a 20 oldalú dobókockával (6:51), azt mondja húsz. Látszik, hogy az 1-es és 19-es szám néz a kamera felé.
Az 1-gyel szemben van a 20-as, nem mellette (mint a normál dobókockán, csak ott 1-6 párban), így nem dobhatott húszat.

/beküldő:Demon/


29.
A sorozat plakátjain van Sarah karján tetkó, a sorozatban meg nincs.

/beküldő: NyersKrumplee/30.
Se2e21
Savannah jobb copfja egyik pillanatban a válla mögé van téve, a következőben elé, aztán megint mögé, pedig mindeközben ír “mozdulatlanul” – nem valószínű, hogy azt igazgatja másodpercenként. (9:53-nál)

/beküldő: Lachlan Weaver/

31. Se2e21

Amikor fut le a garázsba Savannah, akkor átveszi a zsiráfot a bal kezébe, hogy tudjon kapaszkodni a lépcsőnél, de mire leér, addigra már megint a másik kezében van (bár mondjuk gyorsan át lehet tenni egyik kézből a másikba). (11:35-nél)

/beküldő: Lachlan Weaver/

32. Se2e21
John a hátán fekszik a garázsban, rajta Savannah, aztán már egy pillanattal később guggol. (12:26-nál)

/beküldő: Lachlan Weaver/

33. Se2e21
Savannah ölében van a zsiráf és a két kezével szorongatja, de amikor vált a kameranézet, szinte nem is látszik semmi a zsiráfból, aztán megint teljesen közel magához nyomorgatja… (25:40-nél)

/beküldő: Lachlan Weaver/


34.
Se2e03

Ellison ügynök keze a képek fölé van téve összekulcsolva, aztán amikor Weaver mondja, hogy még meg se kérdezte mi van a képeken, hirtelen a kezében tartja, aztán megint ráteszi összekulcsolva a kezét. (33:09-nél)

/beküldő: Lachlan Weaver/

35. Se2e21
Amikor Derek a lakásban cirkál, és szembe jön vele a 888-as( vízhordós), fejbelövi Dereket, akinek szemből való vágáskor nincs lövésnyom a homlokán, csak akkor, mikor már a földön fekszik. (13:26-nál)

/Tumaudio/


36.
Se2e21
A dadusnak nincs a homlokán lövésnyom, amikor lelövik, de mikor a földön fekszik, már igen. (10:07-nél)

/beküldő: Lachlan Weaver/


37.
Se2e21
Láthatjuk, hogy a vizes vállán előrefelé van a piros kupak, de amikor leteszi, akkor a bal kezével fogja a kialakított fogantyút, a kupak pedig már a másik oldalon van. (10:34-nél)

/beküldő: Lachlan Weaver/

38. Se2e21
A színesbőrű rendőrnő a kocsi elejénél van, de amikor Sarah kiszáll, akkor már a kocsi végéhez kerül, aztán megint az elejére.( Pedig lehetetlenség ilyen gyorsan odakerülni, főleg olyan tömegben, kivéve ha tud valaki teleportálni.)
/beküldő: Lachlan Weaver/

39. Se2e21
Amikor John-ék a TV-ben nézik, akkor meg sokkal előrébb járnak az események a helyszínen, mint a TV-ben. Bár ez lehet betudható a “fáziskésésnek”, amíg a jel eljut a a műholdakon keresztül. (41:00-kor)
/beküldő: Lachlan Weaver/