1.évad

Írta, szerkesztette és képekkel illusztrálta: Lasaro & Tumaudio
A sorozatot kockánként véginézte: Tumaudio & Lasaro
Ha valami kimaradt –> keresd meg –> terminatorhungary@gmail.com vagy a Fórum

A képek a Galéria/Bakik – 1. évad albumában nagyobb felbontásban is elérhetőek (az ittlévő számozás alapján)!
Terminator: The Sarah Connor Chronicles
1. évad

A 9 epizódból álló első szezonban eddig 15 bakit vettünk észre.


Utolsó frissítés: 2009. augusztus 20.


1.
Se1e01 (pilot)
Amikor az FBI ügynök megmutatja Dixon-nak az azonosítóját, az a jobb kezében van, a bal kezében egy dossziét tart. A kamera egy pillanatra eltávolodik. Mikor visszatér, a jelvény már a bal kezében van, a dosszié pedig a jobban, habár nem telt el annyi idő hogy megcserélje.2.
Se1e01 (pilot)
A legelső rész legelején, ahol Sarah-t beültetik a rendőrautóba, az oldalára esik, a következő pillanatban mégis egyenes tartásban ül fel, holott nem volt idő megfordulnia.


3. Se1e01 (pilot)
Mikor Cameron védi John-t Cromartie-tól az osztályteremben, ő lő néhányszor, de Cameron állva marad, hogy a golyók útját állja. A következő vágásnál Cameron már hirtelen a földre került, hogy Johnt védje, anélkül hogy elesett volna.


4. Se1e01 (pilot)
Ahogy Cromartie megjelenik Dyson házánál, a jobb kezével egy távcsöves puskát tart. Amint a bal oldalára fordul, leereszti a puskát a föld felé mutatva. Hallja amint az autó elindul, majd egy közeli kameraváltás mutatja, hogy a puska csöve előre-felfelé mutat, nem a földre.


5. Se1e01 (pilot)
Miután Sarah-ék átjöttek az időn, mutatják Sarah-t és a haja nem takarja el az arcát, viszont mikor az őket kamerázó fiú telefonján keresztül láthatjuk őt, sokkal csapzottab a haja és egy hatalmas tincs lóg az arcán keresztül, de viszont amikor Ellison-nál és Charley-nál láthatjuk a TV-n keresztül, ott már megint normálisan látszik az arca a hajától. (és nem hiszem, hogy más küldte volna be a felvételt, mert csak az az 1 kocsi vehette Sarah-t totál szemből)
(41:14-nél)

/beküldő: Lachlan Weaver/


6. Se1e01 (pilot)
Amikor Sarah-ék a Dyson ház garázsából kitolatnak, Cromartie lefejeli a hátsó szélvédőt, de utána sehol sem látni azt a repedést, amit okozott, csak akkor látható újra, amikor betörik a szélvédő a lövéseitől. Mikor a robbanás előtt elkanyarodnak, megint úgy néz ki, mintha semmi baja nem lenne a szélvédőnek, aztán megint be van törve.
Később már végig, amikor John bemegy a kútra és Sarah lőtt sebét kezelik, már nincs baja a szélvédőnek.
(31:51-nél)

/beküldő: Lachlan Weaver/

 7.
Se1e01 (pilot)
Cromartie fut Sarah-ék “kocsija” után, mikor is ők távirányítással felrobbantják az oszlop mellett álló terepjárót. Amikor Cromartie-t közelről mutatják, a hátsó felni középső része egy kicsúcsosodó hengeralak, de a robbanás közben már egy teljesen másik hátsó felni van a kocsin olyan, mint egy pótkerék.
(32:13)

/beküldő: Lachlan Weaver/


8. Se1e01 (pilot)
Amikor Cromartie-t elütik a terepjáróval, ő leejti a gépfegyvert, ami beesik a jármű alá, Cromartie pedig a bejárón bukfencezik egyet. Egy vágással később már a fegyver is, meg Cromartie is a bejáró szegélyén fekszenek, holott nem volt a T-888-asban akkora lendület, hogy addig elguruljon és a fegyver se kerülhetett volna oda.

/Tumaudio/9.
Se1e05
Mikor Cameron-t az öngyilkosságot elkövetett lányról kérdezik, a kérdező egy képet tart az egyik falfirkáról. Amint látjuk a képet, fehér betűkkel DAN olvasható, de a korábbi és későbbi vágásokon, amikor a férfi arcát látjuk, láthatjuk a képet is, de ekkor csak A betűt láthatunk, ami másik képre utal.


10. Se1e05
Amikor Dixon megérkezik, Dereket az asztalon fekve találja, súlyos lőtt sebbel a mellkasán. Dixon azonnal mellmasszázst kezdeményez, anélkül hogy megvizsgálná az állapotát: lélegzik-e, vagy van-e pulzusa. Dixon a sorozat szerint gyakorlott mentős, nem egy kezdő szamaritánus, viszont a beavatkozása a legnagyobb hiba volt az adott körülmények között.


11. Se1e05
Amikor Connor és Cameron azon fáradozik, hogy Derek-et kimentsék a rendőrfurgonból, Cameron a dzsip motorházán megy végig, és átugrik a furgonra. Miközben a dzsip tetején egyensúlyoz, észre lehet venni, hogy egy dublőr az, nem Cameron. Egyrészt nem hasonlít Cameron-ra, másrészt magasabb is.


12. Se1e05
A rész vége felé Cameron leüti a T-888-ast a földre, majd a feje köré tekeri a fémrudat. Mielőtt kivenné a chipjét, van egy közeli nézet, ahol jól láthatóak a fémrúdon kisebb gyűrődések. Fémes anyag nem csinál ilyet, ha meghajlítják, csak a szivacsszerű rugalmas anyagok.

/Tumaudio/


13. Se1e07
Sarah éppen betört Ellison ügynök házába. A TV állvány előtt sorakoznak a videokazetták, egymásra rakva. Felülről lefelé haladva, a 2. kazitól, a 4. kazettáig, lépcsőzetesen el vannak csúszva jobb oldalra. A 4. már elég jócskán kilóg.
De a következő pillanatban mégis majdnem katonás rendben sorakoznak, pedig senki nem nyúlt hozzájuk.

/beküldő: pernyehuszar/


14. Se1e08
Amint a jelenet elkezdődik, Cameron szemén keresztül látjuk, amint felvesz egy képet, amely éjszakai várost mutatja, növényekkel együtt. Leereszti a fényképet, majd megnézi a tájról készült. A képen is, és az ő szemszögéből is a növények elég fényesek, de amikor kameranézetre váltanak a háta mögött, a növények teljesen sötétek körülötte.


15. Se1e09
John ad az egyik részben Cameronnak egy gyémántot, majd a gép szemszögéből látjuk azt.
Ugyebár Cameron gép, és ő is “élő szövet a belső fémvázon” Terminátor, mi pedig tudjuk, hogy a fémen nem jut át a fény, ezen a képen viszont mégis “világít” az ujján keresztül a napfény, vagyis a kép szerint nincs fém az ujjában.

/beküldő: Tumaudio/


Bakiparádé – 1. évad