2×22 Born To Run

Információk az epizódról

Évad: 2.
Epizód: 22.
Cím: Born To Run
Magyar cím: Örök menekülés
Eredeti vetítés ideje: 2009. április 10. (FOX)
Hazai vetítés ideje: 2010.július 24. (Cool TV)


Sarah börtönbe kerül, s úgy néz ki, hogy eljött az idő, hogy az összes tettéért feleljen. John és Cameron egy hotel szobában kénytelen meghúzni magukat. Mr. Ellison is meglátogatja Sarah-t a börtönben, s biztosítja arról, hogy ő nem felelős azért, hogy oda került.
Weaver, miután tudatában van azzal, hogy Sarah és John életben van, találkozni akar a fiúval, s ezzel a Mr. Ellison-t bízza meg, hogy szervezzen meg egy találkozót. Eközben egy régi ismerős látogatja meg Cameron-t és John-t, az új irataival. Továbbá Carlos volt barátnője közli John-nal, hogy anyja azt üzeni, hogy amint tudnak, azonnal álljanak tovább, ezt biztosítja az új irataik.
Nem sokkal ezután Cameron kiszúrja Mr. Ellison-t, aki átadja Weaver üzenetét, s Cameron rájön, hogy Weaver az a gép, ami a Jimmy Carter fedélzetén is volt. John felvágja Cameron-t, s ellenőrzi, hogy nincs-e belső sérülése, mert nem biztos teljesen abban, hogy anyja nem kaphat-e rákot egy géptől.
Ezután a börtön ajtajai záródnak, s megjelenik Cameron egy puskával, s lövöldözni kezd. Végül kiszabadítják Sarah-t, de Cameron külseje jelentősen megsérül. Ezt az egész mentőakciót Weaver és John Henry figyelemmel kísérik egy hatalmas kivetítőn.
Minden készen áll, hogy Sarah és John találkozzon Weaver-rel. Cameron a pincébe megy, hogy elpusztítsa John Henry-t, aki felteszi Cameron-nak is a kérdést: Csatlakozol? Ezután láthatjuk becsukodni az ajtót, miközben Cameron egy kést vesz elő a zsebéből.
Megvalósul a találkozás, s Weaver végre szemtől szemben találja magát a Connor-okkal. Azonban a beszélgetést félbeszakítja az az “őrszem”, amit Sarah is látott korábban. Weaver cselekszik, s testével védi a Connor-okat, majd pedig futásra buzdítja őket.
Az alagsorba menet Weaver elmondja, hogy egy napon John majd megmenti az emberiséget, de abban egészen biztos, hogy John Henry nélkül nem fog sikerülni. Amikor odaérnek, John döbbenten veszi tudomásul, hogy Cameron chipje eltűnt, Weaver közli, hogy Cameron önszántából adta oda John Henry-nek, aki a jövőbe ment, mivel a szoba önmagában is egy időgép.
John mindenképp meg akarja menteni Cameron-t, ezért belemegy, hogy John Henry után menjenek a jövőbe. Azonban Cameron teste nem érkezik meg. Nem sokkal megérkezésük után, Weaver jobbnak látja, ha elmegy. Az emberek rátalálnak John-ra, s megjelenik Derek, Kyle és John legnagyobb meglepetésére Allison is. Ekkor tudatosul John-ban, hogy azzal, hogy az Ítélet napja utáni világba “került” megváltoztatta a jövőt. Azzal, hogy nem túlélte, hanem átugrotta az Ítélet napját, egy új jövőt hozott létre, ahol az ellenállók nem ismerik John Connor-t, mivel ő sohasem létezett számukra.
A háttérben még az időkapszulának az utolsó szikráját láthatjuk, amely Sarah utolsó szavai érkeznek John-hoz: tudatja vele, hogy szereti, mindegy hol van, mit csinál.Ez az ő történetük. Ez a Sarah Connor Krónikái (Sarah Connor Chronicles)

Egyéb információk az epizódról


  • Az epizódot a készítők évadzárónak szánták, azonban a FOX döntése miatt sorozatzáró lett.
  • Az epizód végén még láthatunk egy villanást az időbuborékból, s ez a villanás Sarah hangját tartalmazta (Szeretlek). Ezzel nem csak Sarah üzent John-nak, hanem a készítők is a rajongóknak, akik ekkor már javában kampányoltak a sorozat folytatásáért.
  • Az epizód 3,56 millió nézőt érdekelt Amerikában.
  • Ez a sorozat 31, része. Ebben hangzik el először a “Terminator” szó.