2×19 Today Is The Day (part 2)

Információk az epizódról

Évad: 2.
Epizód: 19.
Cím: Last Voyage Of Jimmy Cartel/ Today Is The Day (part 2)
Magyar cím: A leszámolás napja 2.
Eredeti vetítés ideje: 2009. március 20. (FOX)
Hazai vetítés ideje: 2010.július 3.


John érdekes beszélgetést folytat Derek-kel. Miután John megnézte Riley holttestét, s felfedezte a dulakodás nyomait, úgy véli, hogy nem Cameron végzett vele, hisz egy gép pillanatok alatt végezhet egy emberrel, ha úgy adódik.
Többet megtudhatunk arról, hogy mi történt a Jimmy Carter fedélzetén, ahol Jesse parancsnoki tisztséget töltött be.
Sarah úgy dönt, hogy el kell hagyniuk a házukat, mivel már nem biztonságos.
Láthatjuk, hogy a Jimmy Carter fedélzetén lázadás tör ki, majd ennek fényében a legénység egy kisebb része kinyítja a dobozt, amit John-nak kellett volna odaadniuk. A dobozból azonban egy T-1001-es modell bukkan elő, megölve a legénység egyik tagját, felvéve az alakját, majd elmenekül. Ráadásul a tengeralattjárót vezető gép is meghibásodik, így Jesse a legjobb döntést hozza: likvidálja a gépet. Ezután a legénység menekülni kényszerül, amikor Jesse előtt megjelenik a T-1001, s közli vele, hogy John Connor kérdésére a válasza: nem. Miután a tengeralattjáró felrobban, a legénység sikeresen elmenekül. Az ellenállók bázisan Cameron várja Jesse-t, s a nő elmondja az üzenetet, amit át kell adnia. Jesse megkérdezi Cameron-t, hogy mi volt a kérdés, a gép pedig elmondja, hogy a kéréds az volt: Csatlakozol? Ezután pedig Cameron elmondja, hogy Jesse terhes volt, s feltehetően a nyomás különbség miatt vetélt el.
A hotel szobájába visszatérő Jesse-t John várja, aki elmondja, hogy hosszú ideig követte Riley-t, s onnantól könnyű volt rájönnie, hogy Jesse áll a háttérben. Továbbá közli vele, hogy ha Cameron ölte volna meg Riley-t, akkor sem járt volna sikerrel a terve, mivel nem tett volna Cameron-nal semmit. Viszont elmondja, hogy ő John Connor,s ahogyan Cameron-nal sem tett volna semmit, vele sem fog, de el kell hagynia a várost, s a közeljövőben el kell kerülnie a Connor-okat.
A parkolóban Derek várja, s elmondja neki, mennyire is csalódott benne,s ő nem az a Jesse, akit megismert. Továbbá elmondja, hogy John Connor azt mondta neki engedje el, de ő nem John Connor. Majd előrántja a fegyverét…

Egyéb információk az epizódról


  • Az epizód végén elhangzó szám címe New Messiah és a Dead Heart Bloom előadásában hallhatjuk.
  • Az epizódot 3,65 millió néző követte figyelemmel Amerikában.