2×18 Today Is The Day (part 1)

Információk az epizódról

Évad: 2.
Epizód: 18.
Cím: Today Is The Day (part 1)
Magyar cím: A leszámolás napja 1.
Eredeti vetítés ideje: 2009. március 13. (FOX)
Hazai vetítés ideje: 2010.június 26. (Cool TV)


Jesse a Riley-val történő verekedés közben több zúzodást szerzett. Ezért elmegy egy kocsmába, s verekedést kezdeményez, hogy ne bukjon le Derek előtt.
Kacy elmondja Sarah-nak, hogy egy lányt halásztak ki a folyóból, akinek a karján öngyilkosságra utaló nyomok voltak, s egy csillag tetoválást visel, de iratai nem voltak, s így nem tudják azonosítani. Sarah egyből rájön, hogy Riley-ról van szó, ezért ő maga mondja el John-nak, s szemmel láthatóan mindenki Cameron-ra gyanakszik.
Az igazi Weaver kislánya, Savannah igencsak unatkozik, ezért a Zeira Corp.-ban szaladgál, míg nem jut le az alagsorba, ahol John Henry-vel találkozik. Savannah elrejtőzik az épületben, s John Henry nem hajlandó elárulni, hogy hol van, mivel épp játszanak, s a gép nem fogja fel az ügy súlyosságát.
Sarah ez idő alatt megtalálja a Cameron és John által elrejtett alkatrészeket, s kérdőre vonja a fiút, s úgy véli, hogy Cameron nem megbízható. John és Cameron elmegy Riley nevelőszüleihez, s biztosítják, hogy azt higyjék, hogy nevelt lányuk még életben van.
Weaver és Mr. Ellison ráakad Savannah-ra a Zeira Corp. tetején, majd ezután Mr. Ellison elmondja John Henry-nek, hogy amit művelt, habár játéknak fogta fel, mégis veszélyeztette egy ember életét, s egy ember élete már pedig szent.
Ebben az epizódban többet tudhatunk meg Jesse-ről. Kiderül, hogy egy tengeralattjárón volt parancsok többek között, amit egy gép irányított. Az ő feladata volt, hogy egy dobozt eljuttason John Connor-nak…

Egyéb információk az epizódról


  • Az epizódot 3,5 millió néző látta Amerikában.