2×17 Ourselves Alone

Információk az epizódról

Évad: 2.
Epizód: 17.
Cím: Ourselves alone
Magyar cím: Önmagunk ellensége
Eredeti vetítés ideje: 2009. március 6. (FOX)
Hazai vetítés ideje: 2010.június 19. (Cool TV)


A Connor házba berepül egy galamb, de Cameron elkapja. Kiviszi a házból, s megpróbálja elengedni, azonban a keze nem engedelmeskedik, s megöli a madarat.
Sarah összeveti az összes információját, amit a három ponttal kapcsolatban tudott meg, azonban előrébb nem jut. Cameron eközben megpróbálja megjavítani hibásan működő kezét, ennek tanúja lesz Riley is, s melyet Cameron is kiszúr. Végül John próbál segíteni Cameron-nak, de alkatrész nélkül nehéz lesz, ám Cameron ad neki, mivel továbbra is gyűjtögeti az alkatrészeket.
Riley elmegy Jesse-hez, s közli, hogy szerinte Cameron megfogja ölni, mivel Cameron számára már világos, hogy ő tudja, hogy gép. De Jesse megnyugtatja, hogy ha Cameron biztos lenne abban, hogy látta őt, már halott lenne. Sarah elmegy Riley nevelőszüleihez, majd később megjelenik Jesse is, másnak kiadva magát Sarah előtt.
Sarah-éknál megjelenik a gyámhatóság, s mindenki úgy véli, hogy ezért Riley a felelős. Riley ezek után ráébred, hogy valóban ő egy áldozat lett volna, akit Cameron megölt volna, s így John minden bizonnyal megtalálta volna a módját, hogy elpusztítsa a gépet. Ezért Riley megpróbál elégtételt venni Jesse-n, majd verekedésbe fajul a vita, s Riley húzza a rövidebbet, hisz Jesse előrántja a pisztolyát, majd lelövi a lányt, aki holtan esik össze.
Cameron egy időzítőt ad John-nak, s elmondja neki, hogy egy bombát tett a chipje mellé, s ha szükséges, s ha már nem tudja John megjavítani többé, így meg tudja semmisíteni.

Egyéb információk az epizódról


  • Az epizód nem csak a második évad, de a sorozat legalacsonyabb nézettségét hozta, összesen 2,96 millió néző volt kíváncsi rá.