2×16 Some Must Whatch, While Some Must Sleep

Információk az epizódról

Évad: 2.
Epizód: 16.
Cím: Some Must Watch, While Some Mutch Sleep
Magyar cím: Rémálom
Eredeti vetítés ideje: 2009. február 27. (FOX)
Hazai vetítés ideje: 2010.június 12. (Cool TV)


Sarah nem tud aludni, ezen felül folyamatos rémálmai vannak az elrablásával kapcsolatban, mivel ez már veszélyezteti saját testi épségét, ezért önszántából befekszik egy alvás klinikára.
Azonban itt furcsa dolgokra lesz figyelmes, szerinte itt kísérleteznek valamivel, s úgy érzi, hogy ennek köze lehet a Skynet-hez. Miután szobatársa rejtélyes módon tűzhalált hal, úgy dönt, hogy az éj leple alatt nyomozásba kezd. Azonban állapota nem javul, s folyamatos rémálmai vannak egy bizonyos elrablással kapcsolatban.
Sarah bejut egy terembe, majd megpillanatja a kijelzőt, s rájön, hogy a klinika az emberi agy feltérképezésével foglalkozik. Az idővel megjelenő John segít Sarah-nak, hogy eltűntesse a nyomokat, hogy ő valaha is az intézményben járt, amikor megjelenik a főorvosnő és fejbelövi mindkettejüket.
Ekkor Sarah magához tér, s rájön, hogy az elrablása, amit álomnak hitt, az a valóság, s a klinika csak a képzeletének a játéka, annak a gyógyszernek a határsa, amit a meglőtt őr adott neki. Sarah ezután kiszabadítja magát, majd pedig rátámad a férfire, s megöli…
Egyéb információk az epizódról

  • Az epizódot 3,42 millió néző látta Amerikában.