2×15 Desert Cantos

Információk az epizódról

Évad: 2.
Epizód: 15.
Cím: Desert Cantos
Magyar cím: Sivatagi rejtély
Eredeti vetítés ideje: 2009. február 20. (FOX)
Hazai vetítés ideje: 2010.június 12. (Cool TV)


Sarah biztos abban, hogy amit meglövésekor látott, az nem hallucináció volt. Ezért Sarah, Derek és Cameron elmennek a gyár lemészárolt dolgozóinak temetésére, s megpróbálnak minél több információt megtudni a hozzátartozóktól.
Azonban Weaver egyik embere is megjelenik a helyszínen. A Sarah által meglőtt férfi özvegyétől próbál több dolgot megtudni, míg John egy korabeli lánytól próbál információt megtudni. A lány megmutatja nekik a közeli tavat, ahol állat tetemeket találnak. A lány elmondja, hogy az állatok egyik nap elpusztulnak, majd másnap különös módon tetemeik eltűnnek, de eddig senki nem tudta megmondani, hogy mi okozza a történéseket, ki(k) állhatnak az incidens mögött.
Sarah rájön, hogy az egyik gyári dolgozó mégsem halott, sőt az összes ház be volt kamerázva a szomszédos területeken. Derek elmondja, hogy ez a Skynet munkatáborhoz hasonló megoldás. A hazafelé vezető úton Derek, Sarah, John és Cameron megtalálják Weaver emberének holttestét, majd pedig meglátják a folyóból kiemelkedő repülő “tárgyat”, amit Sarah már látott korábban.

Egyéb információk az epizódról


  • Az epizódot 3,80 millió amerikai néző látta.