2×14 Good Wound

Információk az epizódról

Évad: 2.
Epizód: 14.
Cím: The Good Wound
Magyar cím: Golyó a sebben
Eredeti vetítés ideje: 2009. február 13. (FOX)
Hazai vetítés ideje: 2010.június 5. (Cool TV)


Sarah egy kórházban ébred fel azonban nem tudja, hogy hogyan került oda. Csak egy hangot hall, ami azt mondja, hogy “talpra, katona”. A hang pedig nem más, mint Kyle-é. A kórház folyósóján két orvos is figyelmes lesz Sarah-ra, azonban itt kiderül, hogy Sarah valójában csak képzeli, hogy Kyle vele van.
Jesse Derek-től értesül arról, hogy Riley öngyilkosságot próbált megkísérelni. Derek felelősségre vonja John-t, amiért Riley-t kórházba vitte, azonban John-t ez nem túlzottan érdekli.
Sarah-nak segítségre van szükséges, ugyanis még mindig a lábában van a golyó, ezért a kórház parkolójából elrabol egy orvost, s arra kényszeríti, hogy segítsen neki, miközben Sarah még mindig maga előtt látjat Kyle-t.
John Henry rendkívül gyorsan fejlődik, ám ebben nagy szerepe van, hogy a gép csatlakozni tud bizonyos rendszerekre, továbbá az internetre is, amit Mr. Ellison nem túlzottan helyesel, mert úgy véli, hogy ez potenciális veszélyforrás. Azonban Weaver nem látja annak.
Az elrabolt doktornő nem képes a hotelszobában megműteni Sarah-t, ezért egy hullaházba mennek, ahol megvannak a szükséges felszerelések. John Henry beszél Weaver-rel, s elmondja neki, hogy ő tudja, hogy Weaver is egy gép, de nem fogja elmondani Mr. Ellison-nak. Továbbá közli Weaver-rel, hogy érdekes beszélgetést talált, melyben egy férfi kér segítséget, hogy betörtek raktárába, s több tonnányi Coltan ötvözete van.
Jesse megjelenik a kórházban, s magával viszi Riley-t. Ezalatt Weaver eljuta gyárba, ahol lemészárol mindenkit, majd felrobbantja az egész épületet a több tonnányi Coltan ötvözettel együtt. Derek mielőtt elmegy Sarah-ért, betör a helyi rendőrségre, s eléget mindent, ami bizonyíték lehet a Connor-okra nézve, illetve elvezetheti hozzájuk a hatóságokat. Visszafelé úton Sarah és Derek figyelmes lesz egy füstoszlopra…

Egyéb információk az epizódról


  • Másfél hónapos szünet után tért vissza a második évad a téli szünetéről. A tizennegyedik epizódtól a sorozat részeit hétfői nap helyett pénteken kerültek adásba. A csatorna rendszerint alacsony nézettséget hozott a pénteki sávban, ami bizonyította az epizód is, hisz 3,71 milió amerikai néző látta az epizódot az új idősávban.