2×13 Earthlings Welcome Here

Információk az epizódról

Évad: 2.
Epizód: 13.
Cím: Earthlings Welcome Here
Magyar cím: Földlakók és idegenek
Eredeti vetítés ideje: 2008. december 15. (FOX)
Hazai vetítés ideje: 2010.május 22. (Cool TV)


Sarah továbbra is a három pontot “üldözi”, s ennek kapcsán eljut egy UFO találkozóra. Úgy véli, hogy akik UFO-t láttak, azok egy katonai kísérletnek voltak szemtanúi, melynek hátterében a Skynet alapjait felépítő vállalat állhat.
John és Riley kapcsolata váratlan fordulatot vesz, amikor John észreveszi Riley arcán a zúzodást.
John arra gyanakszik, hogy Riley-t bántalmazhatják a nevelőszülei, azonban Riley nem hajlandó erről beszélni.
Weaver Mr. Ellison-nak adja John Henry irányításának jogát, mert úgy véli, hogy a férfi még sokat taníthat a gépnek. Sarah ez idő alatt találkozik egy nővel, aki fontos információkkal bírhat azzal kapcsolatban, amit Sarah keres. A nő felajánlja neki, hogy elvezeti egy bizonyos Abraham-hez, aki választ adhat a Sarah-ban felmerült kérdésre. Sarah legnagyobb meglepetésére, a nőről kiderül, hogy maga Abraham. Elmondja Sarah-nak, hogy veszélyben volt az élete, mert olyan technológiát látott, ami sokkal fejletebb volt, s neki nem lett volna szabad látnia. Élete veszélyben volt, ezért el kellett rejtőznie, s a legjobb álca az volt, ha más neműnek adja ki magát.
Riley egyre inkább szét esik, s ez egyáltalán nem tetszik Jesse-nek. Ráadásul Riley furcsa viselkedése feltűnik John-nak és Cameron-nak is.
Alan és Sarah elmennek, hogy Alan bebizonyítsa az igazát, azonban valaki megpróbálja megölni őket. Riley elmegy Jesse-hez, s elmondja neki, hogy ezt már nem tudja tovább csinálni, azonban Jesse pofon vágja, s közli vele, hogy ne merészeljen többé lakhelyére menni, mert az veszélyes.
Ezután Riley öngyilkosságot kísérel meg a Connor-ház fürdőszobájában. Mr. Ellison továbbra is csak ismerkedik John Henry-vel, azonban mélyen legbelül megrémíti az, amit Mrs. Weaver alkotott a pincéjében.
Alan elmegy egy pszihológushoz, ahol regressziós hipnózist alkalmaznak, azonban mielőtt befejeződhetne a vizsgálat, megjelenik a merénylő, s végez mindenkivel aki a szobában tartózkodik. Sarah azonban mégis eljut egy raktárhoz, ahol dulakodni kezd az egyik őrrel, aki lelövi. Sarah – miután képtelen lábra állni – kimászik az épületből, majd pedig az égen megpillant egy repülőt, mely leginkább a Skynet egyik építményére hasonlít.

Egyéb információk az epizódról


  • Az epizódot 5,29 millió néző látta Amerikában.
  • Ez volt az utolsó epizód, amit 2008-ban levetített az amerikai FOX csatorna.