2×10 Strange Things Happens At The One Two Point

Információk az epizódról

Évad: 2.
Epizód: 10.
Cím: Strange Things Happen At One Two Point
Magyar cím: Az ellenség új arca
Eredeti vetítés ideje: 2008. november 24. (FOX)
Hazai vetítés ideje: 2010. május 1. (Cool TV)


Cameron továbbra sem hiszi el, hogy Mr. Ellison valóban igazat mondott, ezért az éjszaka közepén ellenőrzi a férfi kertjét, hogy nem-e oda került Cromartie teste. Sarah szinte megszállottá válik a három pont miatt, amit vérrel festettek fel a pincéjük falára, ezért betörtnek egy céghez, amelyik ezt a három pontot használják logónak, s feltörik a cég adatbázisát, azonban semmi használhatót nem találnak.
Derek megtalálja a képeket Jesse ágya alatt, amiből kiderül, hogy mindvégig nyomon követte a Connor-rokat. Derek kérdőre vonja, majd a nő elmondja, hogy a jövőben John kizárólag Cameron-nal beszélt, s emiatt veszélyes döntéseket hozott, ami emberi életeket követelt. Elmondja, hogy azért jött vissza, hogy megkeresse, és megállítsa a gépet, mert attól tart, hogy végül John Cameron miatt bukik majd el.
Cameron és Sarah ismét üzletelnek egy céges férfival, mert Sarah úgy véli, hogy a cégnek köze van a három ponthoz, s ezáltal a Skynet kialakulásához is.
Ezalatt Riley egy ruhaüzletben téblából, amikor megjelenik Jesse. Kiderül, hogy régóta ismerik egymást, s feltehetően együtt érkeztek a jövőből. Míg Jesse Derek-nél próbálkozik, hogy közelebb jusson Cameron-hoz, addig Riley arra lenne jó, hogy távol tartsa Cameron-tól John-t, ami többé-kevésbé működik.
Derek beszél John-nal, hogy talán Sarah már nem megbízható, s oda kellene rá figyelni, mielőtt még nem lesz késő.
Mr. Ellison-nak újabb feladatot ad Weaver. Elmondja a férfinek, hogy az alagsorban meghalt Dr. Boyd Sherman, aki a Babilon projecten dolgozott a Zeira Corp alagsorában, s neki kell kiderítenie, hogy mi okozta valójában a férfi halálát.
Sarah és Cameron üzletetet kötnek, azonban hamar kiderül, hogy átvágták őket, azonban Sarah elégtételt vesz az őt ért sérelmein.
Riley legszívesebben kiszállna a Jesse által szőtt tervből, azonban Jesse figyelmezteti, hogy számára nincs kiszállás. Derek végül dönt Jesse sorsáról.
Mr. Ellison kideríti, hogy Dr. Boyd haláláért nem a Zeira Corp alagsorában található mesterséges intelligencia felelős. Weaver ezután levezeti az alagsorba, ahol bemutatja neki John Henry-t, aki a Török alapjaiból alkotott, s amelynek Cromartie teste ad otthont.

Egyéb információk az epizódról


  • Az epizódott 4,62 millió néző látta Amerikában.