2×09 Complications

Információk az epizódról

Évad: 2.
Epizód: 9.
Cím: Complications
Magyar cím: Vallatás
Eredeti vetítés ideje: 2008. november 17. (FOX)
Hazai vetítés ideje: 2010.április 24. (Cool TV)


Sarah furcsát álmodik, majd mikor felkel rosszul lesz. Úgy néz ki, hogy megbetegedett, azonban senki nem tudja, hogy pontosan mi baja lehet. Miután hazaérkeznek John és Cameron ápolja.
Derek érdekes telefonhívást kap Jesse-től, s azonnal találkozni akar a férfivel. Jesse elmondja a férfinek, hogy épp vásárolt, amikor megpillantott egy Charles Fisher nevű férfit, akit elfogott, s fogva tart. Elmondja Derek-nek, hogy a férfi a jövőben a gépeknek dolgozott, s minden bizonnyal ez volt a jutalma fáradozásairt, hogy a múőltba küldték. Azonban a férfi tagad, de Jesse egészen biztos abban, hogy az általa elfogott férfi ugyanaz, akit látott a jövőben.
Sarah továbbra sincs jól, s egy három pontról kezd álmodni, majd megjelenik álmában Cromartie is. Sarah azonnal elküldi Cameron-t és John-t, aki kiássák Cromartie “sírját” azonban a gépet nem találják ott.
Derek kételkedik Jesse-ben, azonban Jesse be akarja bizonyítani Derek-nek, hogy valóban Charles Fisher-t fogta el. Ezért elmegy és megkeresi Fisher fiatal énjét, majd elrabolja, s kínzásra használja, hogy megtörjék a férfit. Cameron és John megvárja még Mr. Ellison hazaérjen, majd Cameron kivallatja, azonban a férfi állítja, hogy nem tudja mi lett Cromartie testével, amit eltemettek a Mexikói sivatag közepén.
Miután Derek egyre biztosabb lesz abban, hogy Jesse mégsem tévedett, a fiatal Fisher-t kínozza meg, hogy az idősebbik színt valljon.
Jesse elmeséli Derek-nek, hogy a jövőben Charles Fisher embereket kínzott meg, s ezt a gépek végignézték, mert Fisher azt ígérte a Skynet-nek, hogy megtanítja gyilkoló masináit, hogyan beszéljenek a gépekkel, hogyan tudjanak minél jobban beépülni. Továbbá azt is elmondja Jesse, hogy a jövőben nem ő, hanem Derek feküdt azon a bizonyos asztalon, de minden bizonnyal törölték az erről szóló emlékeit.
Azonban Derek elgondolkozik azon, hogy ő maga, s a Connor-ok is tettek olyan dolgokat, melyek megváltoztatták a jövőt, s feltehetően egy alternatív jövőben kínozták őt meg.
Mr. Ellison elmegy Weaver-hez, majd átadja neki Cromartie testét.

Egyéb információk az epizódról


  • Az epizódot Amerikában 5,31 millió néző követte figyelemmel.