2×08 Mr. Fergusson Is Ill Today

Információk az epizódról

Évad: 2.
Epizód: 8.
Cím: Mr. Fergusson Is Ill Today
Magyar cím: Mexikói kaland
Eredeti vetítés ideje: 2008. november 10. (FOX)
Hazai vetítés ideje: 2010.április 17. (Cool TV)


John még mindig találkozgat Riley-val, azonban ez nem tetszik sem Sarah-nak, sem Cameron-nak, s mindketten figyelmeztetik, hogy ő maga jelent veszélyt Riley-ra nézve. Cameron megpróbál beszélni John-nal, kevés sikerrel.
John azonban még mindig a válság korszakát éli, s mindenképp ki akar törni a világmegváltó szerep alól.
Ha nem is végleg, de ahogy alkalma nyílik rá, Riley-val együtt elindulnak egy mexikói kisvárosba, ahol pár napot akarnak együtt tölteni.
Cromartie csak nem adja fel, s visszatér a Connor házba, ahol csak Sarah-t találja. Végigráncigálja a lépcsőn, egészen az emeletig, majd berúgja John szobájának ajtaját, de Sarah örömére, s Cromartie “bánatára” John nincs ott. Cromartie hamar felismeri, hogy Sarah sem tudja, hol lehet a fia, azonban úgy véli, még hasznára válhat a nő, ezért magával viszi.
John és Riley egy ideig remekül szórakoznak Mexikóban, azonban egy fényképész felismeri John-t, majd lefényképezi ,s ez nem várt bonyodalmakhoz vezet. John-t és Riley-t letartóztatják, ráadásul John a hamis személyazonosságára is fény derül, így csak hamar börtönben találják magukat.
Mr. Ellison kap egy telefont, így azonnal Mexikóba indul, ahol az épp menekülő John-ra és Riley-ra lel. Cromartie is megjelenik a színen, aki ismét elbukik, hisz nem sikerül likvidálnia John-t.
A városban Cromartie lövöldözésének köszönhetően pánik tör ki, s sokan megsérülnek. Sarah kiszabadul a kocsi csomagtartóból, ahová Cromartie tette.
Nem sokkal ezután Derek és Cameron is megérkezik a mexikói kisvárosba, John után kutatva. Miután újra egymásra találnak, Riley-t felteszik a leghamarabb induló buszra, s a többiek maradnak, mivel végezni akarnak mindörökre Cromartie-val. A Connor-ok csapdát állítanak a gépnek, melybe Cromartie belesétál.
A gép súlyos sérüléseket szenved. Sarah megsemmisíti Cromartie chipjét, majd pedig elássák a gép maradványait a sivatag közepén.

Egyéb információk az epizódról


  • Az epizódot 5,19 millió néző követte figyelemmel Amerikában.
  • Ebben az epizódban elpusztítják Cromartie karakterét. A cím erre utal, mivel a sorozat bevezető epizódjában Cromartie egy bizonyos Mr. Fergusson helyett jelenik meg az iskolában.
  • Az epizód végén elhangzó szám címe La Llorona és John Avila énekli.