2×06 The Tower Is Tall But Fall Is Short

Információk az epizódról

Évad: 2.
Epizód: 6.
Cím: The Tower Is Fall But Fall Is Short
Magyar cím: Halállista
Eredeti vetítés ideje: 2008. október 20. (FOX)
Hazai vetítés ideje: 2010.április 3. (Cool TV)


Sarah egy gyermek pszihológus, Dr. Boyd után nyomoz, akiről nem tudni, hogy milyen szerepet játszik majd a jövő kialakulásában, azaz az emberiségre nézve fenyegetést jelent, vagy sem.
Hogy minél többet megtudjanak a férfiről, ezért mint páciensek jelentkeznek be hozzá.
Eközben Weaver problémásnak ítéli meg Savannah viselkedését, ezért Dr. Boyd-hoz fordul ő is, s kishíján összefut John-nal a rendelőben.
Cameron kihallgatja Dr. Boyd tevékenységét az elrejtett poloska segítségével.
Derek elmegy futni, amikor is ismerős arcot vél felfedezni a tömegből, ezért utána ered, s miután utol éri, kiderül, hogy ő Jesse, az ellenállás tagja, aki elméletileg elmenekült a háború elől az Ítélet napja előtti időkbe. Azonban Jesse nem csak egy ellenálló, hanem Derek egykori barátnője is egyben.
A jövőből újabb gép érkezik, most egy nő képében, akinek a feladata, hogy likvidálja Dr. Boyd-ot. Weaver a Zeira Corp alagsorában egy új mesterséges intelligenciát feljeszt – ami feltehetően a Skynet alapja lesz -, s furcsán kezd viselkedni, azonban a szakemberek nem tudják megmondani, hogy miért.
Derek figyelmezteti Sarah-t, hogy John túlságosan megváltozott, s ez veszélyes lehet. Elmondja, hogy a jövőben, a katonák gyakran feladják a harcot, s inkább öngyilkosságot követnek el, s senki sem tudja, hogy John vajon ilyenné válik-e, hisz ő nem fiú többé, de még nem férfi, de nem is katona, harcos.
Weaver Dr. Boyd-hoz fordul segítségért a mesterséges intelligenciával kapcsolatba, aki rögtön megfejti, hogy a program azért viselkedik furcsán, mert fejlett, és unatkozik.
John segítségért Dr. Boyd-hoz fordul, s miután tisztában van vele,hogy be van poloskázva a rendelő, tudja, hogy nem beszélhet őszintén, ezért eldobja a poloskát, hogy senki ne hallja, amit elmond Dr. Boyd-nak.
Miután megszakad az adás, Cameron bemegy az épületbe, azonban egyszerre érkezik oda a másik gép is, így Cameron időben hatástalanítja, még mielőtt a gép kapcsolatba tudna lépni Dr. Boyd-dal.
Cameron közli a Connor-okkal, hogy az általa működésképtelenné tett gép chipje megsemmisült, mikor eltávolította, s ez azt jelenti, hogy a Skynet fejlődik, s nem akarja, hogy az emberi ellenállás át programozza a gépjeit saját hasznukra.
Sarah később elmegy Dr. Boyd-hoz és felfedi a szörnyű igazságot azzal a nappal kapcsolatban, amikor Sarkissian emberei betörtek hozzájuk: kiderül, hogy nem Sarah ölte meg a rájuk támadó férfit, hanem John, s ezért viselkedik furcsán.

Egyéb információk az epizóddal kapcsolatban


  • Az epizódot 5,34 millió néző követte figyelemmel Amerikában.