2×05 Goodbye To All That

Információk az epizódról

Évad: 2.
Epizód: 5.
Cím: Goodbye To All That
Magyar cím: Gyors, pusztító és végzetes
Eredeti vetítés ideje: 2008. október 6. (FOX)
Hazai vetítés ideje: 2010.március 27. (Cool TV)


Derek egy újságot nyom John és Sarah orrá alá, ahol egy főoldali hírben közlik, hogy egy bizonyos Martin Bedell-t brutális kegyetlenséggel meggyilkoltak. Derek elmondja, hogy Martin Bedell egy magasan képzett ellenálló, aki fontos az ellenállásnak, s szerinte egy újabb gép érkezett, aki minden Martin Bedell-t likvidál, hogy biztos sikeres legyen a küldetése.
Hogy megmentsék a fiút két részre válnak. Sarah és Cameron elmegy a még gyerek Martin Bedell-ért, akit épp hogy sikerül megmenteni az őt likvidálni próbáló géptől. S mivel nem biztonságos a fiúnak visszatérnie eredeti lakhelyére, így Sarah-val marad egy kis időre.
Eközben Derek és John az egyik katonai iskolába mennek, ahol az a Martin Bedell van, aki a jövőben ellenállóvá válik. Derek, mint kiképző, John, mint tanuló státuszban kerül az iskolába.
Mrs. Weaver máris ellátja munkával Mr. Ellison-t. Weaver elmondja neki, hogy baleset történt Serrano Point-nál, s tudatja vele, hogy balesetek már pedig nem léteznek, s átnyújtja neki a Cameron által megsemmisített Greenway-nek álcázott gép egyik alkatrészét.
John és Derek látszólag sikeresen beilleszkednek az akadémián, miközben sikerül Bedell nyomára akadni. Ez idő alatt Sarah és Cameron a még gyermek Bedell-re vigyázznak, hisz tudják, nem engedhetik haza, mert azzal aláírnák a fiú halálos ítéletét.
Mr. Ellison megkezdi a nyomozást Serrano Point-nál, ahol egy fénykép alapján megtudja, hogy korábban ott járt Sarah is. Azonban nem jut előrébb az ügyben, ugyanis az egyetlen használható embert Weaver egy kietlen utcán megöli, ezzel elfedve a nem kívánatos nyomokat Mr. Ellison elől.
Cameron közli Sarah-val, hogy a gyermekkorú Bedell szüleit az F.B.I. védelembe helyezte, s nem hiszi, hogy a T-888-as követné őt, s feltehetően a másik Bedell-re vadászna. A gép így is tesz, azonban Derek és John már várnak rá, s sikeresen megsemmisítik, ám mindezt Bedell szeme láttára. Sarah ezután pedig a másik Bedell-t felrakja egy buszra.
Derek a hazafelé vezető úton elmondja John-nak, hogy a jövőben Bedell hősi halált halt.

Egyéb információk az epizódról


  • Amerikában 5,61 millió néző látta ezt az epizódot.
  • Ez az epizód hosszabb volt: az átlagos 41-42 perces epizód helyett 48 perces volt.
  • Ettől az epizódtól kezdve a sorozat egy rövidebb intrót kapott.
  • A Bedell terminátort alakító Patrick Kilpatrick korábban egy cyborgot alakított a Class of 1999 című sci-fi vígjátékban. “Tactical Education Unit” (“Taktikai Tanító Egység”) tagja volt, akit arra programoztak be, hogy fegyvereket vegyen igénybe a fegyelmezéshez.