2×04 Alison From Palmdale

Információk az epizódról

Évad: 2.
Epizód: 4.
Cím: Allison From Palmdale
Magyar cím: Emlék a múltból
Eredeti vetítés ideje: 2008. szeptember 29. (FOX)
Hazai vetítés ideje: 2010.március 20. (Cool TV)


Ismeretlen férfihang (intro): A jövőben egy Skynet nevű program háborút indít az emberiség ellen. Emberi formába öltözött gépek utaznak vissza az időben, hogy megöljék John Connor-t, az ellenállók jövőbeli vezetőjét.
– Sarah Connor, John anyja, és védelmezője.
– Cameron. Egy terminátor arra programozva, hogy mindkettejüket bármi áron megvédje.
– Derek Reese, John nagybátyja és az ellenállók parancsnoka.
Ők együtt próbálják megakadályozni, hogy a Skynet létrejöjjön. A holnapunkért vívott csata már elkezdődött.

Az epizód elején láthatunk egy nőt menekülni a Skynet táborából, azonban nem jár sikerrel, mert elfogják. A nőről semmit nem tudni egyelőre, csak annyit, hogy ember, s úgy néz ki, mint Cameron.
John elküldi Cameron-t vásárolni, míg ő elrendezi dolgát. Sarah arra ér haza, hogy Kacy nem érzi jól magát, s mint felelősség teljes nő, úgy dönt beviszi a kórházban, ahol kissé megijed, amikor megjelenik egy rendőr, ám hamar kiderül, hogy csak Kacy gyermekének apja.
Cameron az áruházban furcsán kezd viselkedni. A furcsa viselkedésének okát az képezi, hogy a jövőben egy ellenállóról lett mintázva, történetesen Allison Young-ról, akinek emlékei egy bizonyos formában Cameron adatbázisának része.
Cameron az áruházi viselkedésének köszönhetően a rendőrségen köt ki, ahol össze ismerkedik egy Jody nevű lánnyal. Mindkettejüket egyszerre engedik el, s mikor Jody meglátja mennyi pénze van Cameron-nak, úgy dönt, hogy számára kedvező lehet ez a “barátság”, ezért magával viszi a memória problémával küzdő gépet.
John igyekszik minél előbb megtalálni a gépet. Mr. Ellison – habár vonakodik – mégis elfogadja Mrs. Weaver ajánlatát, miszerint egy Cromartie-hoz hasonló gépet keressen a nőnek.
Ebben az epizódban megtudhatunk mindent Cameron előéletéről. Kiderül, hogy a Skynet elfogott egy Allison Young nevű ellenállót, akiről úgy tudta a Skynet, hogy fontos részét képezi az ellenállók magjának. A skynet kivallatta, megkínozta, majd végül azonosítót égetett a bőrébe, s végül lemásoltak a külsejét.
Az ellenállók fejlettebb azonosítást találtak ki, hogy kiszűrjék a beépülő gépeket, így Cameron azonnal lebukott az emberi ellenállásnál, s mivel Allison hazudott a Skynet-nek, ezért Cameron saját kezüleg ölte meg.
Cameron egy pszihológushoz kerül, ahol egyre inkább Allison emlékei jutnak eszébe, azonban elérnek egy olyan pontra, ahol Cameron felismeri önmagát, hogy ő egy gép. Azonban Jody ki akarja használni, s Cameron majdnem megöli őt ezért, ám John épp az utolsó pillanatban talál rá.
Cameron végül hazatér John-nal, azonban pár dolgot nem mond el neki.

Egyéb információk az epizódról

  • Summer Glau-nak ez a kedvenc epizódja a második évadból.
  • Az Allison From Palmdale című részt 5,34 millió amerikai néző látta