2×03 The Mousetrap

Információk az epizódról

Évad: 2.
Epizód: 3.
Cím: The Mousetrap
Magyar cím: Egércsapda
Eredeti vetítés ideje: 2008. szeptember 22. (FOX)
Hazai vetítés ideje: 2010. március 13. (Cool TV)


Ismeretlen férfihang (intro): A jövőben egy Skynet nevű program háborút indít az emberiség ellen. Emberi formába öltözött gépek utaznak vissza az időben, hogy megöljék John Connor-t, az ellenállók jövőbeli vezetőjét.
– Sarah Connor, John anyja, és védelmezője.
– Cameron. Egy terminátor arra programozva, hogy mindkettejüket bármi áron megvédje.
– Derek Reese, John nagybátyja és az ellenállók parancsnoka.
Ők együtt próbálják megakadályozni, hogy a Skynet létrejöjjön. A holnapunkért vívott csata már elkezdődött.

Charley és felesége, Michelle megfogadják Mr. Ellison tanácsát, s elhagyják a várost. Charley megtankol, s épp fizetni készül, amikor megjelenik Cromartie, s elrabolja a férfi feleségét, aki rögtön Sarah-hoz fordul.
Eközben a híradóban bemondják, hogy George Laszlo-t brutális kegyetlenséggel meggyilkolták, így Cromartie új külseje már több, mint feltűnő.
Sarah és Derek elmennek segíteni Charley-nak, miközben Cameron dolga, hogy vigyázzon John-ra. Azonban ez nem egyszerű feladat a számára sem, hisz a fiú még mindig a saját életét akarja élni, s amint alkalma nyílik a fiúnak, azonnal megszökik Riley-val.
Ez idő alatt Cromartie bombát helyez Michelle alá. Catherine Weaver kapcsolatba lép Mr. Ellison-nal, s állást ajánl neki. Elsődleges feladata lenne, hogy keres egy Cromartie-hoz hasonló gépet, s átadja neki.
Michelle értesíti Charley-t hollétéről, s Derek, Sarah azonnal útnak indul. Miután élesíti a bombát a nő széke alatt, elhagyja az épületet. Cameron továbbra is John nyomában van, aki mindenképp le akarja rázni az ő rá vigyázó gépet. Sarah és Derek bejutnak a házba, majd hatástalanítják a bombát, amit Cromartie Michelle széke alát tett.
Azonban az igazi csapda nem ez volt, hisz a ház mellett lévő adótornyon lévő bombát sikerül működésbe hozni. Ezáltal Cromartie tudtára jut a titkos kód, amit John és Sarah használ annak érdekében, hogy veszély esetén tudathassák egymással, hogy bajban vannak. Cromartie felhívja John-t, s egy mólóra csalja.
Azonban a helyzetet tovább rontja, hogy időközben Michelle észreveszi, hogy a hátán egy repesz sérülést okozott, így egyikük sem tudja megmondani, hogy mennyire súlyos. Charley felesége életét óvná, míg Sarah fiáét akarja mindenáron megvédeni.
John eközben a mólón kiszúrja Cromartie-t, s azonnal menekülni kezd, azonban a gép kiszúrja, majd John az óceánba ugrik, ahol Cromartie-nak semmi esélye nem marad arra, hogy likvidálja a fiút. Miután Cromartie – gépi mivoltának köszönhetően – a tenger mélyére süllyed, megjelenik Cameron. Jóval később sértetlenül Cromartie kisétál a vízből.
A Cromartie által felállított csapda emberi életet is követelt, hisz Michelle látszólag felszíni sérüléső sokkal súlyosabb volt, így a kórházba vezető úton belehalt sérülésébe. Michelle temetésére csak Mr. Ellison megy el, de a Connor család távol marad.

Egyéb információk az epizódról


  • Az epizódot Amerikában 5,84 millió néző látta.
  • George Lazlo felbukkan a “Beast Wizard 7”-ben (aminek a jeleneteit John és Kacy nézi a tv-ben), ami egyértelmű paródiája a Conan, a barbár című filmnek, ami Schwarzi egyik legelső filmszerepe volt, még a Terminátor-filmek előtt.
  • A második évad első két epizódjában tévesen a Sarah Connor Kalandjai cím szerepelt, de ettől a résztől már újra “krónikái” szerepelt a “kalandjai” helyett.