2×02 Automatic For The People

Információk az epizódról

Évad: 2.
Epizód: 2.
Cím: Automatic For The People
Magyar cím: Atomcsapás
Eredeti vetítés ideje: 2008. szeptember 15. (FOX)
Hazai vetítés ideje: 2010.március 6. (Cool TV)

Ismeretlen férfihang (intro): A jövőben egy Skynet nevű program háborút indít az emberiség ellen. Emberi formába öltözött gépek utaznak vissza az időben, hogy megöljék John Connor-t, az ellenállók jövőbeli vezetőjét.
– Sarah Connor, John anyja, és védelmezője.

– Cameron. Egy terminátor arra programozva, hogy mindkettejüket bármi áron megvédje.
– Derek Reese, John nagybátyja és az ellenállók parancsnoka.
Ők együtt próbálják megakadályozni, hogy a Skynet létrejöjjön. A holnapunkért vívott csata már elkezdődött.

A nyitó képsorokban láthatunk egy időbuborékban feltűnő férfit, akire feltehetően az indulása előtt rálőttek, azonban a golyó a megérkezése után ért célba.
Sarah és John még mindig a kápolnában vannak, de Sarah a történtek után készen áll tovább lépni, s új iskolába küldi John-t.
John kezdetben nem találja a helyét, ám megismerkedik egy kedves lánnyal, Riley-val, aki meglepő módon túlzottan is érdeklődik iránta, azonban ezt John-t csöppet sem zavarja, hisz szeretne normális életet.
Ezalatt Sarah talál egy új lakást, ahol meghúzhatják magukat.
Mr. Ellison felkeresi Charley-t, s közli vele, hogy beszélniük kell. A jövőből érkezett férfi eljut Sarah-hoz, majd meghal, de mielőtt ez bekövetkezhetne, egy szót ismételget: Greenway. Derek elmondja Sarah-nak, hogy ennek egy erőműhöz lehet köze, amit a jövőben az ellenállók 2026-ban visszaszereznek a Skynet-től. Hogy megtudják mit is akart a férfi, ezért elmennek az erőműbe, Sarah és Cameron munkásként kezdi meg tevékenységét.
Charley mindent elmond a feleségének, Sarah-ról, gépekről, a jövőről, s Ellison figyelmezteti őket, hogy veszélyben vannak, s el kell hagyniuk a várost.
Sarah egy Greenway nevű pasassal ismerkedik össze. Kiderül, hogy a férfi egy fontos tesztben vesz részt, s ő az, aki befolyásolhatja ennek a tesztnek a kimenetelét. Azonban a legnagyobb problémát az képezi, hogy akármit is csinálnak, a jövőben a Skynet nyerni fog.
John a házába invitálja Riley-t, aminek Sarah egyáltalán nem örül. Azonban John-t ez nem érdekli, s közli az anyjával, hogy itt az ideje, hogy saját élete legyen.
Charley és Michelle okosan döntenek, így útnak indulnak. A teszt elkezdődik az erőműben, azonban Sarah kiszúrja, hogy Greenway helyét egy gép vette át.
Sarah megtesz mindent, hogy megakadályozza a Skynet már a jelenben is nyerjen. Így Cameron segítségére siet, amikor a gépen felülkerekedik a Greenway hasonmás, ám előtte átmegy egy mérgező hulladékkal teli szobán, tekintve arra, hogy miért kellett tíz évet utazniuk az időben, nem épp bizalom gerjesztő. Azonban Cameron közli vele, hogy egyelőre tiszta, s nem tudja, hogy megbetegszik-e.
Az erőműnél egy férfi tart sajtótájékoztatót, ám miután beül a kocsijába, kiderül, hogy a T-1001-es volt, s minden jel arra mutat, hogy a lezajlott incidensben ő is részese volt. Sarah a pincéljében érdekes feliratra lesz figyelmes, melyet minden bizonnyal a meglőtt férfi írhatott a pince falára.

Egyéb információk az epizódról


  • Butsy Phillips, aki Kacy-t alakította az epizódban, valóban várandósan állt a kamera elé.
  • Az epizódot 5,49 millióan látták Amerikában.