1×09 What He Beheled

Információk az epizódról

Évad: 1.
Epizód: 8.
Cím: What He Beheled
Magyar cím: Az örmény kapcsolat
Eredeti vetítés ideje: 2008. február 25. (FOX)
Hazai vetítés ideje: 2010.február 20. (Cool TV)

Sarah (intro): Valamikor a jövőben, a fiam harcba vezeti az emberiséget a Skynet ellen, a gépek ellen, melyek az elpusztításunkra törnek.
A Skynet több harcost is visszaküldött az időben. Többek az életére törnek, egynek védenie kell. A mi célunk meggátolni, hogy a Skynet létrejöhessen. Meg kell változtatnunk a jövőt. Az ő sorsát is. Az emberiségéért folytatott harc már elkezdődött. 

Sarah: Amikor John kicsi volt, mindig úgy aludt, hogy az állam alá dugta a kezét. Éjszakánként órákig figyeltem, ahgy nyugodtan, békésen alszik. Megakartam állítani az időt, hogy a fiam örökké így maradhasson. De az idő nem állítható meg. Nem védhetjük meg a gyermekeinket a rájuk váró jövőtől. A pillanat ott remeg és aztán elszáll. 

Sarah és Cameron elmennek, hogy nyélbe üssék Sarkissian-nal az üzletet. Ez alatt Derek és John kint várakozik. John elmondja az elméletét, hogyan is válhat a Törökből maga a Skynet, Derek pedig elmondja, milyen volt az Ítélet napja.
A találkozón nem jelenik meg Sarkissian, de közli, hogy fél millió dollárért eladja.
Eközben Ellison ismét felkeresi Charley-t, mert úgy véli a férfi tudja, hogy Sarah él, és azt is, hogy hol rejtőzik.
Eközben Carlos-t és a bandáját ismeretlen férfiak lemészárolják. Ők is Sarah-t keresik.
Charley amint tud, Sarah-hoz siet, hogy elmondja neki, hogy Ellison a nyomában van. Nem sokkal ezután a Carlos és bandája haláláért felelős férfi megjelenik Sarah-nál, s közli, hogy olyan ajánlata van, amit el kell fogadni, mivel egy bérgyilkost állított a fiára. Időközben Cameron kiszúrja a férfit, s végez vele, majd egy kocsi csomagtartójába teszi a holttestet.
Ezalatt Cromartie lebukik, hogy egy F.B.I. személynek adja ki magát, ezért Ellison azonnal elmegy George Laszlo lakhelyére.
Cameron és Sarah az őket megzsaroló férfi nyomára akad, azonban csak hamar kiderül, hogy ő nem Sarkissian.
Ellison és egy tucat F.B.I. ügynök elkezdi a rajtaütést, azonban Cromartie egyenként öli meg a rá támadó F.B.I. alkalmazottakat.
Cromartie mindenkit megöl, kivéve Mr. Ellison-t, s közli vele, hogy azért nem öli meg, mert úgy véli, hogy a jövőben még hasznára lehet.
Derek egy sétára invitálja John-t a közeli parkba, ahol születésnapi ajándékként megmutat egy baseballozó testvér párt. Derek elmondja, hogy rájött arra, hogy John Kyle fia, s mivel soha nem ismerhette meg apját, ezért megmutatja neki, milyenek is voltak gyermekként.
Miután Sarah és Cameron megszerezte a Törököt, elégedettségük nem tart sokáig. Sarah elküldi Cameron-t, hogy hozzon tortát John születésnapja alkalmából. Azonban megjelennek Sarkissian emberei. Cameron mint sem sejtve beül a Jeep-be, ami beindítása után felrobban, s ezzel véget ér az évad.Sarah: A Legyek Urában a fiúk egy csoportja leöl egy disznót a dzsungelben. Megkínozzák, a fejét pedig egy hegyes lándzsára tűzik. áldozatként a sziget felett istenségként lebegő lény számára. Sötét vér csepeg a fogain, a fiúk pedig elfutnak.
Amikor az egyik fiú egyedül marad, sírni kezd, de nem a disznó miatt. Hanem az ártatlanságának korának végét és az emberi szívben rejtőző sötétséget.

 

Egyéb információk az epizódról


  • Az epizódot 8,29 millió amerikai látta. Kb. fél millióval többen nézték ezt az epizódot, mint az előzőt, pedig a nyolcadik és kilencedik epizód egymás után került adásba a hétfői estén;
  • Az epizód eredetileg nem évadzáró lett volna, de a sztrájk miatt végül ez lett az utolsó leforgatott epizód a 2007/2008-as tévés idényben;
  • Idehaza az RTL Klubbon történt nézettségi bukás után a Cool Tv végig leadta a sorozatot. Azonban, akik ismerték már korábban az évadot meglepődhettek, hogy a kilencedik epizód utolsó tíz másodperce (mikor Cameron beszáll a kocsiba, s az felrobban) egyszerűen lemaradt a részből.