1×07 The Demon Hand

Információk az epizódról

Évad: 1.
Epizód: 7.
Cím: The Demon Hand
Magyar cím: A démoni kéz
Eredeti vetítés ideje: 2008. február 25. (FOX)
Hazai vetítés ideje: 2010.február 6. (Cool TV)

Sarah (intro): Valamikor a jövőben, a fiam harcba vezeti az emberiséget a Skynet ellen, a gépek ellen, melyek az elpusztításunkra törnek.
A Skynet több harcost is visszaküldött az időben. Többek az életére törnek, egynek védenie kell. A mi célunk meggátolni, hogy a Skynet létrejöhessen. Meg kell változtatnunk a jövőt. Az ő sorsát is. Az emberiségéért folytatott harc már elkezdődött.

Sarah: Mondják, hogy ha az ember meghal, a lelke tovább él. A lélek. Ez az, ami megkülönböztet minket a gépektől. Cameron elpusztította a fémszörnyet. Kétezer fokos tűzzel. Ha jól sejtem Andy-vel is ezt tették. Semmi sem maradt hátra. Semmi, ami arra utalhatna, hogy kifélék-mifélék. Nyomtalanul végük. Porból lettünk, porrá leszünk.
Ha meghalok, temessetek a földbe. A lényem egy része már sok éve meghalt Kyle Reese-zel. De ő belőle egy rész tovább él John-ban. Ha ez nem a lélek, akkor nem tudom mi az.

Derek egyre jobban van, azonban még Sarah sem tudja, hogy mit kezd majd vele. Eközben tudomást szereznek egy robotkarról, ami arról a terminátorról szakadt le, ami megpróbálta megölni Derek-et, azonban ez bizonyítékként Mr. Ellison-hoz került.
Eközben Ellison tovább nyomoz Sarah ügyében, s az elmegyógyintézetben felvett videófelvételeket tanulmányozza, ugyanis egyre inkább kezd hinni a nőnek, miután hozzá került a gépből kiszakad kéz.
Sarah betör Ellison lakásába, és magával viszi az aktákat és a felvételeket. Eközben továbbra is fenáll a probléma, hogy senki nem tudja mi lett a Törökkel, csak annyit tudni, hogy Andy társa, Dimitrij elvitte. Ezért Cameron-t bízzák meg az ügyben való nyomozásban, aki beiratkozik egy balettiskolába, mert információ szerint ott dolgozik Dimitrij testvére.
Derek már jobban van, de nincs a Connor-ok hasznára. Veszélynek tartja Charley-t és Cameron-t is. E vita hevében John megtalálja a Sarah táskájában levő felvételt, melyet megtekinti, s megtudja, hogy annak idején Sarah törvényesen lemondott róla, azt viszont nem tudja, hogy ezt annak fényében tette, mert azt hitte, hogy az Ítélet napját végképp eltörölték, s ő feltehetően élete végéig szanatóriumban lett volna.
Mr. Ellison tovább nyomoz, így eljut Dr. Silberman-hoz, aki gépnek véli az ügynököt, elkábítja, majd pedig megkötözi.
Derek egyre inkább érdeklődik az öccse iránt, s kezd rájönni arra, hogy talán John rokoni kapcsolatban állhat az öccsével.
Sarah Ellison nyomába ered. Cameron eközben megtudja, hogy a Törököt átprogramozták, hogy alulmaradjon a küzdelemben, mert csak így tudta Andy társa ellopni. Cameron megtudja, hogy kinek adták el a Törököt. Miután Cameron megszerezte a szükséges információkat tovább áll. Eközben Sarah találkozik Dr. Silberman-nal, aki épp menekülni készül a robot kézzel, de Sarah megakadályozza, továbbá megmenti Ellison-t, akira a néhai orvos rágyújtotta saját házát.
Ellison letartóztatja Dr. Silberman-t, és abba az elmegyógyintézetbe záratja, ahol korábban Sarah is raboskodott.

Sarah: Mindenki elgyengül időnként, és még a hitét is elveszti. De épp a hibáink és a gyengeségünk tesz emberré. A tudomány olyan csodákra képes, mint régen az istenek. Vérsejtekből, baktériumokból teremt életet, vagy egy szikrából. De ezek a tökéletes teremtmények, s így a legkevésbé emberiek. Van, amire a gépek soha nem lesznek képesek. Sosem lesz hitük, és sosem fordulnak Istenhez. Nem tudják értékelni a szépet. Nem tudnak műveket alkotni. Ha mindezt megtanulják valaha, már nem törnek az elpusztításunkra. Emberekké válnak.

Egyéb információk az epizódról

  • Az epizód az évad legalacsonyabb nézettségét hozta, Amerikában 7,12 millióan látták.
  • Az epizódban megrövidítették az elmegyógyintézetben készült felvételt, továbbá teljes egészében olló áldozata, melyben John felfigyel arra, hogy valaki ismét falfirkákkal terrorizál egy másik diáklányt.
  • A hazai és a külföldi DVD kiadásra rákerült az epizód hosszabb, vágatlan változata is, azonban a befejezetlen változat került a korongokra, így az nem tartalmaz sem zenét, sem effektusokat.