1×06 Dungeons & Dragons

Információk az epizódról

Évad: 1.
Epizód: 6.
Cím: Dungeons & Dragons
Magyar cím: A jövő harcosa
Eredeti vetítés ideje: 2008. február 18. (FOX)
Hazai vetítés ideje: 2010.január 30.

Sarah (intro): Valamikor a jövőben, a fiam harcba vezeti az emberiséget a Skynet ellen, a gépek ellen, melyek az elpusztításunkra törnek.
A Skynet több harcost is visszaküldött az időben. Többek az életére törnek, egynek védenie kell. A mi célunk meggátolni, hogy a Skynet létrejöhessen. Meg kell változtatnunk a jövőt. Az ő sorsát is. Az emberiségéért folytatott harc már elkezdődött.

Sarah: Amikor először találkoztam John apjával, Kyle Reese-zel, Olyasmit mondott, amit azóta sem felejtettem el. Figyelmeztetni akart. És a szavai mai is meghatározzák az életem. Mesélt az eljövendő apokalipszisről. Mintha Pandora szelencéjéből húzott volna elő minden borzalmat. Elmondta, milyen sötét jövő vár ránk. Tőle fogant meg a fiam is, akire csak azt hagyta, amit a szelencében maradt a rémálmok után. A reményt.

Charley próbál segíteni a súlyosan sérült Derek-en, miközben a férfi folyamatosan öccsét keresi. Eközben John megtudja, hogy sem a Skynet, sem az ellenállók által átprogramozott gépek nem tudják, hogy milyen rokoni kapcsolatban áll a Reese testvérekkel.
Miközben Charley próbálja megmenteni Derek életét, lehetősége nyílik arra, hogy végre tisztázhassa a dolgokat, legfőképp azt, hogy Sarah miért is hagyta el annak idején.
Sarah úgy dönt elmond neki mindent, s ez sokkolóan hat a férfire.
Miközben Derek eszméletlen, s küzd az életéért, visszaemlékszik, mikor előszőr elfogta a Skynet, s azonosítóval látták el. Kiderül többek között, hogy Derek ekkor látta utoljára öccsét, valamint az, hogy a csapatban volt egy férfi, aki nem más volt, mint Andy Goode, aki miután megtört a fogságban, bevallja, hogy ő teremtette a Skynet-tet.
Nem sokkal ezután érthetetlen módon a Skynet mégis szabadon engedi a foglyokat. Ezután az ellenálláshoz megy, hogy megtudja mi lett az öccsével, de válaszok helyett csak egy időkapszulát kap.
Derek egyre rosszabbul van, s vérre van szüksége. Mivel ritka vércsoporttal rendelkezik, ezért John önként jelentkezik annak tudatában, hogy nagybátyjáról van szó.
Ezalatt Cameron előkészíti “Vick” névre keresztelt terminátort a megsemmisítésre, melynek szemtanúja lesz Charley is, azonban itt ébred rá teljesen, mit is jelent Sarah sorsa.
Sarah kérdőre vonja Cameron-t, hogy mit mondott a Charley-nek. Elmondja neki, hogy nem azért hagyta el a férfit, mert veszélyt jelentett rá és a fiára, hanem azért, mert ők veszélyt jelentettek a férfira. Nem sokkal a beszélgetés után Cameron eltesz egy újabb alkatrészt.
Miután sikerül stabilizálni Derek állapotát, Charley tovább áll. John elmondja Derek-nek, hogy az öccse elesett a gépek elleni harcban.
Az epizód végén pedig láthatjuk Derek szemszögéből, ahogy beront Andy-hez, s lelövi.

Sarah: Kyle azt mondta: “Figyelj. Figyelj és rájössz, hogy hol a gépezet. Nem lehet vele alkudozni, nem lehet vele vitázni. Nem érez szánalmat, sem megbánást, vagy félelmet. És soha, de soha nem fog leállni. Soha. Míg meg nem halsz.”

Egyéb információk az epizódról

  • Az epizódot Amerikában 8,09 millió néző követte figyelemmel.
  • Az epizódból kivágták azt a jelenetet, melyben Charley megkérdezi John-t, hogy úgy kedveli-e Cameron-t, mint ahogy egy fiú kedvel egy lányt.