A Prayer for the Dying

-Nálunk van az áru.

Danny a furgon hátsó ülésébe préselte magát, miközben két ügynök – abból a háromból, akik elragadták őt Weaver raktár épületéből – merev tekintettel bámultak rá. A csuklója lüktetett. A kötöző zsineg, amivel összekötötték a kezét, elszorította a keringését és a húsába vágott. Próbált másfelé nézni, de két méretes pisztoly csöve szegeződött a koponyájára, ráadásul az elsütő billentyűkön pihentek az ügynökök ujjai. Arra emlékezett, hogy az ügynökök a semmiből bukkantak fel, mikor azok az őrült másodpercek homályosan alakot öltöttek a memóriájában. Hatalmas zaj rengette meg az épületet, majd a lámpák felragyogtak és kihunytak. A három terminátor úgy hullott a földre, mint valami marionett bábu, amiknek elvágták a zsinórját.

Danny nyelt egyet és megpróbált nem hányni. Fájt a feje, mert lenyomták a betonra és az arcába is kapott egyet. Az adrenalin löket meg, ami belepumpálódott a szervezetébe, csak fokozta az érzést. Szeme az árulkodó logóra meredt, ami az ügynökök golyóálló mellényére volt rányomtatva. Kaliba, jött rá megriadva. Fogalma sem volt, hogy az ügynökök miért őt vitték el és nem Sarah-t, viszont abban Danny erősen kételkedett, hogy ez valami örvendetes újra egymásra találás lesz korábbi munkaadójával.

-Igen, uram. – Folytatta a beszélgetést az egyik ügynök a headsetjén keresztül. – Eltávolítottuk a chipet. – A nő offline állapotban van.

Danny tekintete tehetetlenül siklott Cameron-ra. A kiborglány mozdulatlanul feküdt a lábánál a furgon padlóján, barna szemei nyitva voltak és őt bámulták néma kárhozattal. Az ügynökök azonnal köréje sereglettek, mikor az impulzus a terminátorokat kiütötte. Csak egy ügynököt küldtek, hogy Sarah-val foglalkozzon, aki egy kegyetlen ütést vitt be a nő feje hátuljára, mikor az Cameron felé botladozott a hirtelen elvesztett mozgás koordinációja miatt. Sarah kábultnak és zavarodottnak tűnt, szinte megadta magát a támadásnak, pont úgy, mint a gépek és keményen a földre zuhant.

Danny-be belenyilalt a sajnálat, ahogy a nő alakja távolodott, miközben őt és Cameron-t elhurcolták és minden teketória nélkül bevágták a furgonba. Egy kés villant, amint a furgonban voltak, ő pedig pánikba esve próbált arrébb gurulni. Beteges elbűvöltséggel figyelte, ahogy az ügynök belevág Cameron fejbőrébe. Aztán a chipet kitépték a helyéről. A kiborglány már amúgy is véres volt a Weaver-rel vívott harcából eredően, de valahogy az ügynök brutális bánásmódja Cameron testével, az általa valaha látott legkegyetlenebb vágásának tűnt.

A furgon elindult, és Danny apró győzelmet érzett amiatt, hogy a terminátor, ami csaknem beteggé tette a félelemtől, most már csak egy üres váz. Cameron most már nem tudja bántani. Weaver, CAIN, John Henry. Danny biztos volt benne, hogy egyikük meg fogja ölni, de a sorsnak jelenleg más ötletei voltak. Teljes kört írt le, megmenekült a legutolsó fenyegetéstől, de csak azért, hogy ott végezze, ahol elkezdte, a Kaliba-nál.

Danny ismét Cameron üres, vádló szemére pillantott és ettől felizzott benne a harag, mert ez a lény rengeteg szenvedést okozott már neki és a családjának is. Mielőtt jobban átgondolta volna, mit tesz, bakancsával oldalba rúgta Cameron-t. A terminátor meg sem mozdult, de neki égő fájdalom hasított a lábujjaiba. Danny gyengének és szánalmasnak érezte magát, de mégis vágyott rá, hogy ismét belerúgjon a gépbe.

Az egyik ügynök halkan felröhögött, kimért, humortalan hanggal. Danny egy pillanatra megfeledkezett magáról és dacosan az ügynökre bámult. Csak az áldatlan helyzete jutott az eszébe, mikor az ügynök igazított a kezében levő pisztoly fogásán.

-Connor megsebesült. – Weaver másik M.I.-je megsemmisült.

A headsetes ügynök bólintott.

-Connor-nak voltak társai is. – Erős ellenállást fejtettek ki, de mi megszereztük, amiért jöttünk, uram

Danny nyelt egyet és elfordította a fejét, nem volt hajlandó bűntudatot érezni amiatt, ami Sarah Connor-ral történt. Abba a nőbe is kellett volna egy golyó, morogta Danny és közben megpróbálta meggyőzni magát, hogy ez a helyes dolog, amit tenni kell. Aztán egy darab szövetszálat kezdett bámulni, ami a hátsó ülés kárpitjáról feslett le, mert nem akart szembesülni az ügynök szemeiből áradó megvetéssel. Azon tűnődött, hogy mit tett, hogy ezt érdemelte. Anyjára gondolt, kíváncsi volt, hogy tudna-e segíteni rajta most, de azt is tudta, hogy a mód, ahogy lelépett, az árulóként bélyegezte meg őt anyja szemében. Anyja elveszett számára, Danny átkozta is őt, mert hátat fordított neki, hogy a Connor-ok pártját fogja, meg azét a dologét ő helyett. Anya hajlandó lett volna feláldozni a saját fia életét egy úgynevezett magasabb célért, és Danny sosem fogja ezt elfelejteni vagy megbocsátani. Már ott volt, hogy megmutatja neki, hogy mindannyiuknak megmutatja, hogy az ő útja a helyes út. Ha ezt túléli, akkor még bebizonyíthatja ezt.

Danny lehajtotta a fejét és kimerülten sóhajtott egyet. Még az ügynök feléje tartott pisztolyát is beleértve, Cameron tekintete volt az, amit úgy érzett, hogy a hátába fúródik, mialatt a furgon letért az útról és pattogni meg csúszkálni kezdett a hangjából ítélve homokos földúton.

A sivatag, jött rá Danny. A külső bázis felé tartanak. Régebben hallott erről pletykákat, a mitikus helyről, ahol a Kaliba a legtitkosabb M.I. kutatásait folytatja. Most úgy tűnt, saját szemével is látni fogja. Más választása nem lévén, Danny elkezdett stratégiákon gondolkodni, mert abban reménykedett, hogy elő tud hozakodni egy olyan magyarázattal, ami kellően hasznos lesz a Kaliba számára, hogy az életben tartsa őt.

 

Fordította: Joe Maschine

Lektorálta: Lasaro

<< Act 4 <<

>> Act 1 >>