Jason Clarke

023________________________________________________________________________________

Név: Jason Clarke
Születési idő: 1969. július 17.
Születési hely: Winton, Ausztrália
Szemszín: kék
Magasság: 187 cm
________________________________________________________________________________

Jason Clarke 1969. július 17-én született Winton-ban, mely egy ausztráliai kisváros. Egyike azon színészeknek, aki külön választja a magánéletét a munkájától. Többek között ennek is köszönhető, hogy életrajza sehol sem teljes, részletes.
Mint ahogyan többi színésztársához, már ő is elég fiatalon elhatározta, hogy színész szeretne lenne. Miután elvégezte az iskolát elsősorban színházakban, kisebb darabokban tűnt fel. Azok példáját erősíti, akiknek kezdetben nem igazán sikerült a nagy áttörés, s nagyon sokáig csak kisebb mellékszerepekben bukkanhattak fel. Az aktív tévés évei 1995-től kezdődtek el. Azonban sikerült pár nevesebb, s sikeresebb szériába bejutnia. Igaz, ezek szinte mind mellékszerep voltak. Ilyenekben tűnt fel mint a Diagnosis Murder (Halálbiztos diagnózis), Heartbreak High (Szívtipró Gimi), vagy a Water Rats (Vízizsaruk).
jason-clarke.size.jason-clarkeKomolyabb szerepei azonban ezek után következtek. Habár ezek után is csak leginkább tévés sorozatokban tűnt fel, de már olyan szerepekben is tündökölhetett, amelyek közkedvelt, s sikeres szériákban adott helyett az éppen megformálásra váró karakterének.
Egyik ilyen meghatározó szerepe volt például a Farscape-ben (Farscape – Csillagközi szökevények), ahol ugyan csak pár epizód erejéig tűnt fel, de mégis olyan karaktert kapott, amelynek köszönhetően minden rajongó emlékezetében máig élénken él.

Pár kisebb tévés szerepe után már főszerepeket is kapott, ámbár ezek a szériák vagy minisorozatok voltak, vagy pedig ideje korán kaszálták őket a sorozatnak otthont adó csatornák. Ezek után pár tévés filmben is feltűnt, majd megnyílt előtte a lehetőség, hogy mozifilmekben is feltűnhessen. Egyik legjelentősebb szerepe például a 2014-es Dawn of the Planet of the Apes-ben (Majmok bolygója: Forradalom) volt. Ezek után nem meglepő, hogy szinte egyenes volt az út a Terminator Genisys-be.
Szabadidejét családjával tölti, illetve szívesen kirándul, sportol.

Fontosabb szerepei
________________________________________________________________________________

  • Farscape (Csillagközi szökevények, 2003) – Kapitány Jenek
  • Brotherhood (Vértestvérek, 2006-2008) – Tomy Caffee
  • Dawn Of The Planet Of The Apes (Majmok bolygója: Forradalom, 2014) – Malcolm
  • Terminator Genisys (Terminator Genezis, 2015) – John Connor

Bővebb filmlista itt található.