Emilia Clarke

ec

________________________________________________________________________________

Név: Emilia Clarke
Születési idő: 1987.október 26.
Születési hely: London
Szemszín: kék
Magasság: 157 cm
________________________________________________________________________________

Emilia Clarke 1987. október 26-án látta meg a napvilágot. Édesanyja üzletasszony, míg édesapja színházi hagmérnök volt. Utóbbiból fakadóan talán nem is meglepő, hogy ideje korán elkezdett érdeklődni a színjátszás után. Számára nem volt kérdés, hogy színésznő akar majd lenni, így nem is volt véletlen, hogy tanulmányait is végül egy színiskolában fejezte be 2009-ben.
emilia2 Ha a fiatalkorát alapul vesszük, így nem is meglepő, hogy ha a filmes adatlapjára tekintünk, hogy nem sok mindenben láthattuk őt. Habár az, hogy mekkora segítség volt egyes alkotásokbeli szerepében, hogy apja is színházban dolgozott nem tudni.
Aktív tévés, illetve mozis karrierje 2009-ben kezdődött, amikor is feltűnt a Doctors című sorozatban egy epizód erejéig. Ezek után kisebb reklámfilmek, TV filmek és sorozatok mellékszepei jutottak neki. Ebből fakadóan az aktív évei sajnos alkotások szempontjából eléggé fakóak. A legnagyobb szerencséje egyértelműen a 2011-es évben jött el, amikor is beválogatták a Game Of Thrones című HBO sorozatba, amely a mai napig töretlen népszerűségnek örvend, s az egyik zászlóshajónak számít a fentebb említett csatorna műsorkínálatában, melyet tízmilliók követnek nyomon.
Szülei és öccse – aki egyébiránt politikai pályán mozog – nem igazán voltak elragadtatva ettől a szereptől. Ugyanis, mint ismeretes a sorozat híres az obszcén szexjeleneteitől, illetve naturisztikus jeleneteiről, melyben a karakterek fedetlen testtel is láthatóak. Ennek ellenére azonban mégis meghozta az áttörést a színésznőnek, ugyanis több Emmy díjra is jelölték, melyből egyet el is nyert. Ezek után pedig nem is meglepő, hogy felbukkant a Terminator Genisys-ben, mint Sarah Connor.

Fontosabb szerepei
________________________________________________________________________________

  • Terminator Genisys (Terminator Genezis, 2015) – Sarah Connor
  • Garden Of Last Days (nincs magyar cím, 2013) – April
  • Game Of Thrones (Trónok harca, 2011-től) – Daenerys Targaryen

Teljes, részletes filmográfia megtekinthető itt