Dark Come Soon

Kódfolyam futott végig Danny képernyőjén, majd egy pillanatra megállt és eltűnt, hogy a karakterek helyét egy kép vegye át. A kijelző egy főcímet és egy újságcikket mutatott olyan lapokból, amiket Danny nap mint nap olvasott a SUV hátsó ülésén munkába menet a Kaliba felé.

 

A dátum tegnapelőtti volt rajta, de Danny nem emlékezett rá, hogy látott volna ilyen cikket bármelyik újságban is, amit olvasott. Csak emlékezett volna olyan főcímre, hogy “Egy helybéli nő eltűnt, félő, hogy már halott” és alatta ott szerepel még az anyja neve is.

 

Danny meglepetésében hátradőlt a székében és paranoiás tekintettel nézett körbe. Szinte mindig egymaga volt a szobájában és a Kaliba extrém biztonsági óvintézkedései gondoskodtak arról, hogy egyetlen munkatársa se láthassa, hogy mi van a képernyőjén.További képek jelentek meg a monitoron, képek az otthonáról, a szilánkosra tört és átlyuggatott bejárati ajtóról, a mindenfele szétszóródott üvegszilánkokról, a golyóütötte nyomokról a falakon, és egy különösképpen megfeketedett ajtónyitó gombról. Ezek a fotók mind rendőrségi bizonyítékok voltak, döbbent rá Danny, a bizonyítékai egy az otthona elleni újabb támadásnak, ami hasonlított az egykori Sarah Connor féle támadáshoz, amikor is a gyermekkora összetört, az édesapja elment és soha nem tért már vissza. A lövedék ütötte lyukak kísértetiesen ismerősek voltak attól a naptól kezdve, amitől hevesen kapkodni kezdte a levegőt. A sokkhatás miatt eszébe sem jutott azon gondolkodni, hogy CAIN hogyan tett szert a fotókra. Gondolatait teljes egészében édesanyja kötötte le.

 

Reszketve gépelte a betűket a billentyűzeten. Nem volt válaszreakció, de Danny tudta, hogy CAIN meg fogja kapni az üzenetet. Édesanyjáról nem jelentettek további információkat. A rendőrség azt a férfit kereste, akit láttak, hogy a házukat a támadás után elhagyja. Aki ezután ellopott egy autót, egy pisztolyt és akit utoljára annál a pár mérfölddel távolabb levő rendőrőrsnél láttak, ahol Savannah Weaver volt őrizetben.

 

Újabb fotók lepték el a képernyőt. Iskolai képek egy fiatal, vörös hajú lányról, egy családi fotó, a Zeira Corp logója és egy szemcsés fekete-fehér kép egy nagydarab, esetlen fószerról, aki bőrdzsekiben és napszemüvegeben áll egy recepciós asztal előtt. A Zeira név valahonnan ismerős volt Danny-nak a kutatással foglalkozó cégek közül és homályosan arra is emlékezett, hogy a céggel kapcsolatban felmerült Sarah Connor neve is. Danny ekkor óvatosan a válla felett rábámult a sarokban levő apró felügyeleti kamerára.

 

-Egy belső hálózaton találtam.

 

Danny ujjai egy egyszerű kérdést pötyögtek be – miért? – mert nem tudta, hogy mit fog kérdezni, pl. miért támadtak anyjára, vagy miért segít neki CAIN. Azt a feltételezést elutasította, hogy anyja halott lenne.

Egy másodperccel később egy újabb kérdést gépelt be.

 

-Ki?

-Nem ismert.

-Kaliba?

-Nem ismert.

-Sarah Connor?

-Nem ismert.

-Vaughn?

 

Szünet állt be válaszul az utolsó kérdésnél, mintha az MI fontolgatná a megnevezett személy érintettségének valószínűségét. Ahogy nyúlt a csend, Danny érezte, hogy a hátát hideg veríték önti el.

 

-Nem áll rendelkezésre információ az indítékról és a gyanúsítottról. – A rendőrségi aktában van egynéhány javasolt nyom. – Az alagsori ajtó be volt vezetékelve és az elektromos hálózatba be volt kötve. – A rendőrség szerint a behatoló áramütést szenvedett. -Arra vonatkozólag viszont nincs elképzelésük, hogy illető hogy élhette túl.

-És neked van?

-Emberi lény nem élhette túl ezt az áramütést.

-Akkor egy terminátor volt?

-Igen.

 

Danny emlékezett a terminátorra a roncstelepen, amikor a Kaliba először kísérelte meg Sarah Connor-t elfogni. Ha egy gépük volt, akkor lehet nekik több is. Anyja megmutatta, hogy melyik oldalon áll azon az estén, Vaughn-ról pedig köztudott volt, mennyire türelmes. Ha gondolták volna, hogy Terissa tudja merre van Sarah Connor… Danny rosszul lett már a gondolattól is, majd begépelte az utolsó üzenetet:

 

-Köszönöm. – Tudasd velem, ha bármi új fejlemény történik az ügyben.

-Természetesen.

 

Ezzel Danny kilogolt a munkaállomásáról és az étkezőbe sétált, de a csésze forró kávé, amit ott szerzett, úgy tűnt, hogy nem képes áthatolni azon a jeges gombócon, ami a gyomrát megülte.

 

 

Fordította: Joe Maschine

Lektorálta: Lasaro

 >> Act 1 >>

<< Long May You Run <<