T-803, T-804, T-806, T-808, T-810, T-831, T835

T-803, T-804, T-806, T-808, T-810, T-831, T-835

Ezek a típusok csak a gyűjthető Terminátor-Kártyákon (The Terminator Collectible Card Game) bukkannak fel.T-803

A T-803 egy Könnyű Fegyverzetű Támadó Beszivárgó (Light Assault Infiltrator) egység. Hasonlítanak a 800-as sorozatra (Series 800), kivéve hogy mindegyiküket nőkről mintázták. Rendelkeznek a behúzható karmok adta előnnyel, egy pillanat alatt képesek a karmok előugrani. Ez teszi a T-803-t félelmetes közelharcossá.

Küzdelem

A T-803 egy közelharcos egység (close combat unit). Képes a fegyverhasználatra, de általában tartózkodik tőle. Ehelyett inkább segítségért kiált, gyámoltalannak vagy tehetetlennek tetteti magát. A Skynet hamar rájött az emberi hiányosságokra a nők esetében.
A T-803-k a legsikeresebb gyerekgyilkosok, mivel nőnek tettetik magukat.

A színfalak mögött

A T-803 külsejét az egyik Tech Noir-beli táncosról mintázták.T-804

Ellentétben a többi terminátorral, a T-804 inkább taktikai egység, mint harcos támadó. A többi terminátor számára „vezetőként” funkcionál, és csoportban, többedmagával a leghatékonyabb. Sokkal jobbak a hosszútávú programozási képességei, de a közelharcoknál akadnak hiányosságai. A katonai taktikai beszivárgást is beleprogramozták, ezért is kapta az Ellenállóktól a „Taktikai Beszivárgó” (Tactical Infiltrator) becenevet.

Küzdelem

A T-804 általában távol marad a harcoktól és a közvetlen támadásoktól. Természetesen, ha szükséges, képesek harcolni, de sokkal szívesebben hagyják, hogy más terminátorok végezzék el helyette a „piszkos munkát”.

A 800-as sorozat (Series 800) egyik változatának tekinthető.


T-806

A T-806 Felderítő Beszivárgót (Recon Infiltrator) csak azért építették, hogy a küldetések során megfigyeléseket és kutatásokat végezzen. A T-806 szerkezete sokkal könnyebb és kisebb, mint a többi T-800 modellé. Gyereknek álcázottak, ezért könnyebben képesek elnyeri a felnőttek bizalmát, majd egy adandó alkalommal kihasználva gyengeségüket, mindet kíméletlenül lemészárolják.
A 800-as sorozat (Series 800) részei.


Küzdelem

A T-806-k taktikája hasonló a T-803-éhoz: gyámoltalannak és sérültnek mutatjaákmagukat, majd a meglepetés erejét kihasználva támadnak.


T-808

A T-808 egy Közepes Támadó Beszivárgó (Medium Assault Infiltrator). Úgy tervezték, hogy előbb lőjön, aztán kérdezzen. Úgy néz ki, mint a többi terminátor, de a belső váza (endoskeleton) sokkal jobban megerősített a nehéz harcok miatt.

Küzdelem

A T-808 sokkal inkább hasonlít egy gránáthoz – ez azt jelenti, hogy álcáját csak addig tartja fent, amíg legalább 5 ember nem lesz a közelében, aztán támadásba lendül.


Megjegyzések

  • A T-808 először a Terminator: The Burning Earth képregényben tűnik fel, egy speciális beszivárgó, az Aurora (infiltrator Aurora) demonstrálásakor. A kártyajátékon szereplő T-808 független tőle.
  • A T-808 része a 8xx sorozatnak (Series 8xx).

T-810

A 8xx sorozat (Series 8xx) egyik Fejlett Lopakodó Beszivárgója (Advanced Stealth Infiltrator). Képes besurranni a létesítményekbe. Az álcáját csupán azért használja, hogy elkerülje a lebukást. Ilyen szempontból a T-810 is eléggé halálos egységnek számít, ugyanis szándékosan elkerüli az olyan helyzeteket, ahol „kiszúrhatják”.

Küzdelem

A T-810 egyike azon kevés terminátoroknak, akik aktívan próbálják meg elkerülni a küzdelmet. Ez egy olyan merénylő egység, amely a „Hiperszonikus Impulzuskibocsájtással” (hypersonic emitter) semmisítik meg az őröket. A Skynet egy célpontra programozta őket, azokat pedig megpróbálják úgy kiiktatni, hogy elkerülnek minden lehetséges összetűzést.

„Hiperszonikus* Impulzuskibocsájtás”
(hypersonic emitter): A T-810 képes hiperzónikus „vinnyogás” (whine) kibocsájtására. 60 láb (kb. 18-19 méter) sugarú körben minden teremtmény, aki meghallja a hangot, azonnal menekülni kezd.

* Hiperszonikus – a hangsebességet legalább ötszörösen meghaladó sebességű. (saját megjegyzés)T-831

A T-831 HCC Nehéz Fegyverzetű Harcos Egység (HCC Heavy Combat Chassis Unit) sokkal veszélyesebb, mint bármelyik HK (Hunter Killer – Gyilkos Vadász). Megjelenését tekintve úgy néz ki, mint egy páncélba öltözött lovag. Pontosan ezért kelt félelmet, mert a megerősített páncélzat adta előnyök kombinálódnak a terminátorok gyorsaságával és intelligenciájával.

Küzdelem

A T-831 egy megerősített harci egység, sokkal hatékonyabb, mint a T-808. Nehézségi tűzerejével ő vezeti a rajtaütéseket a Tech-Com rejtekhelyein. A programozása révén fejlett a közelharcoknál használt taktikája, s magasfokú mesterlövész képzettséggel is rendelkezi. A harci funkció nem csökkenek, csak amikor már teljesen megsemmisült. Csak a Skynet által gyártott fegyvereket használja.

Egyik változata a 800-as sorozatnak (Series 800).T-835

A T-835 egy Mozgó Támadó Egység (Mobile Assault Unit) azokat az embereket vadássza el, akik elrejtőztek olyan helyekre, ahová a HK-k (Hunter Killers) nem tudnak behatolni. Csak a fej, a torzó felső része, és a karok teteje emlékeztet a normál T-800-ra; a karok Gatling-féle nehézgéppuskával (Gatling-gun) vannak felszerelve. A test alsó része inkább az 1-es sorozatú (Series 1) terminátorokra hasonlít. A programozása lehetővé teszi, hogy bármilyen ember által készített fegyvert képes használni, s tökéletesen képes „megtisztítani” a kérdéses helyeket az ellenségtől.

A T-835 egyik változata a 800-as Sorozatnak (Series 800).


Az írást & fordítást & magyarítást elkövette: Lasaro
A leírás az angol Terminator-wiki idevonatkozó szócikkei alapján készült.