Series 90

90-es Széria
(Series 90)

A 90-es széria egyike a Skynet tömeggyártott Humanoid Gyilkos Vadász Egység (Humanoid Hunter Killer Units) terminátorainak a T2-trilógiában. Egyedi terminátorok esetében gyakran hivatkozunk rá T-90-ként.

A T-90 a Skynet egyik alapvető földi harci egysége, hiperötvözetből (hiperalloy) készült endoskeletonnal (belső váz) rendelkezik. Egyike a Skynet legsikeresebb Humanoid Gyilkos Vadászainak.

Az eredeti idővonal szerint a Skynet saját maga tervezte, és kezdte el a széria gyártását az Ítélet Napja (Judgement Day) után, valamikor 2021 körül. A novella-trilógia szerint ez a széria soha nem viselt élő – a beszivárgást megkönnyítő – szövetköpenyt.

Mivel a Skynet szándékosan „megtörte” az idővonalat, az I-950-es Serene Burns képes volt befolyásolni a Cyberdyne Research kutatásait és technikai újításait, így a tényleges időnél jóval előbb kezdődhetett el a széria tömeggyártása. Ennek köszönhetően gyorsultak fel a Skynet saját kutatásai, s született meg a később 800-as széria (Series 800), majd 2021-re az 1000-es széria (Series 1000).

Felbukkanás


Novellák/Regények:

  • T2: Infiltrator
  • T2: Rising Storm
  • T2: The Future War

Az írást & fordítást & magyarítást elkövette: Lasaro
A leírás az angol Terminator-wiki idevonatkozó szócikke alapján készült.