HK Silverfish

HK – Silverfish

A „silverfish” idevonatkozó jelentése: ezüstmoly (ez egy ősrovar).

A HK-Silverfish egyike azon támadóegységeknek, amiket a Skynet használt az emberi Ellenállás elleni háborúban, az ítélet napját (Judgement Day) követő években. Bár a mai napig nem voltak tényleges láthatóak a Terminátor-filmsorozatban, van elképzelésünk róla, hiszen a Terminator 2: Judgement Day c. film elején látható háborús jelenet során eredetileg szerepeltek volna.
A HK-Silverfish egy kis magasságú, szegmentált támadó egység, mely a hasonló kinézetű rovarról, az ezüstmolyról (silverfish) kapta a nevét. A csatában a földön keresi az emberi bázisokat. Alacsonysága miatt nehéz észrevenni, ez egyúttal védelmet is nyújt neki az ellenséges tűzerővel szemben. Amikor a Silverfish ellenséges célpontba ütközik, a fejével eke módjára beássa magát, és felrobban.
Bár a Silverfish nem tűnik fel a filmsorozatban, láthatóak a második Terminátor-film nyitó csatajeleneteinek eredeti koncepciójában, a képek megtekinthetőek a „Terminátor 2 – Az ítélet napja : A film könyve – illusztrált forgatókönyv” c. könyvben (Terminator 2 – Judgment Day: The Book Of The Film – An Illustrated Screenplay).

Felbukkanás

Filmek:
  • Terminátor 2. – Az ítélet napja (Terminator 2: Judgment Day) – említés szintjén az eredeti elképzelésekben/forgatókönyvben szerepel csupán


Az írást & fordítást & magyarítást elkövette: Lasaro
A leírás az angol Terminator-wiki idevonatkozó szócikke alapján készült.