1825.M

1825.M
(1825M. aka Dudley)

Az 1825.M egy humán-alapú robot. Dudley eredetileg egy sürgősségi baleseti sebész volt 2009-ben, túlélte az Ítélet Napját (Judgement Day), s az Ellenálláshoz csatlakozott, mint harci orvos. Az élete egy hajszálon múlt, mikor a Skynet néhány nehézségi egysége tüzet nyitott rá, ő lett a háborúk első hadifoglya. A testén kísérleti műtétek sorozatát hajtották végre, megpróbálták rekonstruálni a sérült részeket, a külső agyhártyák alá pedig számítógépes implantátumokat jutattak.

Dudleyt ezután kihelyezték a harcmezőre, ő lett a Skynet legújabb, legtökéletesebb 800-as sorozatú beszivárgója (Series 800 Infiltrator). Közel egy évbe került, mire az élő szövetet rendbe tudták hozni, a Skynetnek szüksége volt némi emberi szövetre is, hogy pótolni tudja. Mivel Dudley volt a leginkább hús-vér beszivárgó, olyan helyekre is be tudott jutni, ahová más modellek nem. Másodlagos feladata a hírszerzés volt.

1825.M hűségesen szolgálta a Skynetet, ő riadoztatta a Processing Command Center-t, mikor az Ellenállókhoz tartozó Mary Randallnak sikerült bejutnia a központba. Ő hozta rendbe egy másik Ellenálló, Lieutenant Koufaks által okozott károkat is.

Azonban a Skynet kiképzése hiányos volt, csak azt látta, hogy 2029 egy zsákutca volt az emberiség számára, s nem akarják, hogy ellenálljon. Mikor visszaküldték 1984-be, szembesült azzal, hogy a Sarah Connor után küldött T-800 volt a legnagyobb veszedelem az emberek számára. Fellázadt, és az Ellenálláshoz csatlakozott.

Dudley az agyában lévő kibernetikus alkatrészek befolyása ellen folyamatosan küzdött, egy megkínzott lélekhez hasonlóan ragaszkodott személyiségének utolsó darabjaihoz.

Később beleszeretett Marybe, s továbbra is kulcsfontosságú szerepet játszott, hiszen ő ismerte legjobban a terminátorszériák adatait és gyengeségeit.

Dudley 1984. október 3-án, San Diegoban megsemmisítette önmagát, mikor a Skynetnek időlegesen sikerült újra átvennie felette az uralmat. Szerencsére elég sokáig meg tudta őrizni emberi mivoltát, így még idejében figyelmeztette Maryt a közelgő veszedelemre, s el is tudott tőle búcsúzni. Egy nagy láda robbanószerrel vetett véget „életének”.

Utolsó szavai:
(miközben egy doboz robbanószeren ücsörgött, dinamittal a szájában)

„Nyerd meg a háborút, Mary.” („Win the war, Mary.”)

(majd felrobbantotta magát, s eltűnt a füstben)

Felbukkanás

Képregények:

  • The Terminator: Tempest
  • The Terminator: Secondary Objectives
  • The Terminator: The Enemy Within
  • The Terminator: End Game

Az írást & fordítást & magyarítást elkövette: Lasaro
A leírás az angol Terminator-wiki idevonatkozó szócikke alapján készült.