Series 300

300-as Széria
(Series 300)

A széria egyike a Skynet tömeggyártott terminátorainak. Az egyéni terminátorokra a sorozaton belül gyakran hivatkozunk T-300-ként.
Az Ellenállás két becenevet is adott a sorozatnak: „Ragadozó” („Raptor”) és „Gyorslábú” („Fastwalker”).

A T-300 lényegében két túlméretezett szervóhajtású láb, egy triplakarmos padozatra szerelve. A lábak kialakítása lehetővé teszi, hogy míg az egyik egyensúlyoz, a másik tényleges munkát tud végezni. A triplakarmos padozat nemcsak közelharcban használható, és akkor, amikor az ellenséges egység külső borítását kell megbontani, de általa a T-300-t szinte bármilyen felületre fel tud jutni.

Egyetlen nagy hatótávolságú fegyverrel, egy plazmaágyúval rendelkezik, ezt a szorosan rögzítették a terminátor testére.

Annak érdekében, hogy az egységek hatékonyak legyenek, a Skynet lecsökkentette az elektronikus önálló képességeket a T-300 esetében. Így egy elvadult, már-már állati intelligenciával bíró gépet hozott létre – katonaként hűséges, akárcsak egy kutya, mindezt egy egyszerű gép gondolkodásával kombinálva.

A T-300 sok esetben működik úgy, mint egy állat, képes kiszagolni az áldozatát. Nyugalomban figyel, vár kiszemeltjére, mihelyst pedig mozgás észlel, kíméletlenül lecsap rá. Az ellenséges egységeket szétzúzza, széttöri, széttépi karmos lábaival.

Felbukkanás

Számítógépes játékok:

  • The Terminator: Future Shock
  • The Terminator: Skynet

Az írást & fordítást & magyarítást elkövette: Lasaro
A leírás az angol Terminator-wiki idevonatkozó szócikke alapján készült.