Series 900 & Series 950

900-as és 950-es Széria
(Series 900 and 950)
A 900-as széria egyike a Sknyet tömeggyártott terminátorainak. Gyakran hivatkoznak rá T-900-ként vagy T-950-ként.

A T-900 a Skynet 8xx sorozatot követő szériája. Kibernetikus organizmus, melynek hiperötvözetből (hiperalloy) készült belső vázát élő szövet takarja. Vannak „szélhámos” Terminátorok is, amelyeket az Ellenállók átprogramoztak, ezért a Skynet úgy döntött, hogy más sorozatú terminátorokkal elpusztítja őket. A széria robotjai kétszer olyan gyorsak, erősek és tartósabbak, mint elődjeik. Az alvázat hiperötvözetből készült páncél védi, és többféle látószöggel is rendelkeznek. A testükben egy miniatűr plazmafúziós reaktort is találunk, és képesek arra, hogy az állatokat gazdáik ellen fordítsák.

Érdekes tény, hogy bár a T-900 különösen hatékonyabb elődjeinél, azért számos párhuzamot mutat a korábbi modellekkel. A videojátékokban, amelyekben feltűnnek, láthatjuk, hogy a küzdelem során a T-900 rengeteg taktikai hibát vét (pl. hajlamosak egyhelyben álldogálni, míg a T-850 folyamatosan támad). Egy másik játékban a T-900 képtelen legyőzni a T-850-t, annak ellenére, hogy sokkal teherbíróbb, és sokkal fejlettebb képességekkel rendelkezik. Ezért a játékosok csak maximum közepes (moderate) nehézségi szintjén tudják sikerrel teljesíteni a pályát a széria robotjaival.

Erre egyik lehetséges magyarázat az, hogy a T-900-nak kevés harci tapasztalata van, a küzdelemre tervezett T-850-tel szemben. Mindkettő CPU-ja csak végrehajtó (read-only) üzemmóddal rendelkezik, lehetővé téve, hogy a Skynet egyidejűleg irányítsa őket, de ugyanakkor a tanulási képességeik emiatt jelentősen korlátozottak.


Változatok
  • “Beszivárgó T-900” (Infiltration T-900): ezeknek a terminátoroknak az endoskeletonja élő szövettel borított, ezáltal pedig az emberek közelébe tudnak férkőzni.
  • “Készlet T-900” (Supply T-900): ezek a terminátorok vörös érzékelővel rendelkeznek, és tartalékként funkcionálnak. Küzdelem során képesek a többi terminátor számára a hiányzó alkatrészeket, eszközöket biztosítani.
  • “Nehézségi T-900” (T-900 Heavy): olyanok, mint a Készlet T-900-ok, nehéz kivitelben. Kék érzékelőjük van, s rendelkeznek egy RSB-80-as plazmaágyúval. A HK repülőkkel együtt szoktál lebombázni az emberi táborokat vagy karavánokat.


A 950-es sorozat

(Series 950)

A T-900-as sorozat egyik változata. A karcsúbb test nagyban emlékeztet a T-X modellekre. A harctéren, mint előretolt harci egységként használják őket. Vörös színű érzékelőjük van, a piros izzást a belső plazmareaktor okozza.Felbukkanás

Filmek:

  • Terminátor 3. – A gépek lázadása (Terminator 3: Rise of the Machines)


Képregények:

  • Terminator 3: Before The Rise


Gyűjthető kártyák:

  • The Terminator Collectible Card Game


Videójátékok:

  • Terminator 3: Rise of the Machines
  • Terminator 3: The Redemption
  • Terminator 3: War of the Machines

Az írást & fordítást & magyarítást elkövette: Lasaro
A leírás az angol Terminator-wiki idevonatkozó szócikke alapján készült.