Series 600

600-as Széria
(Series 600)

A 600-as széria, vagy más néven a T-600, az első korai, tömeggyártásban előállott, beszivárgásra (infiltration) tervezett terminátor. A belső vázuk (endoskeleton) titán-ötvözetből készült, ami néha gumiból készült bőrrel van lefedve. Ennek a bőrborításnak köszönhetően az Ellenállás (Resistance) tagjai viszonylag könnyen képesek kiszúrni a T-600-t a nyílt terepen.


Terminátor – A halálosztó / Terminator: The Sarah Connor Chronicles

Ebben az idővonalban a 600-as szériát azért hozták létre, hogy mint emberi méretű robotok, beszivárogjanak az ellenséges vonalak közé. Előfutárai a Nem Humanoid Gyilkos Vadászból (Non-humanoid Hunter Killer) való átmenetnek Humanoid Gyilkos Vadászokká (Humanoid Hunter Killer) – ezeket később úgy ismerjük, mint A Terminátorok. Az Ellenállás számára könnyen észrevehetőek, mivel gumiborítással rendelkeznek élő szövet helyett, bár a későbbi 800-as széria során sikerült ezt tökéletesre fejleszteni, s ezáltal a “kiszúrhatóság” is csökken. A szériát először 2016-ban kezdték el gyártani.

Ők az első olyan, Skynet által tömeggyártott humanoid harci egység, amelyeknek eredeti terveit és külső megjelenését még a Cyberdyne Systems Corporation alkotta meg. Álló helyzetben majdnem 6 láb (1,8 méter) magasak, súlyuk 800 kg. A széria belső váza igen erőteljes, masszív, a saját súlyának ötszörösét is képes elbírni, ezen kívül betont és acélt is tud törni, anélkül, hogy a váza károsodna.

Képes 60 km/óra állandó sebességgel futni, de rövid távon a 75 km/órát is elérheti. Hosszútávon azonban ezek a gyorsulások a lábrész „ízületeinek” károsodását okozzák. A technikai fejlődés hiánya, és a Skynet logikájának köszönhetően gumibőrrel kerültek elrejtésre a mechanikai részek.

Eme tények miatt a T-600-t könnyű felismerni és kiiktatni. A szériát beszivárgásra (infiltration) tervezték, belőle fejlesztették ki először a 700-as, majd később a 800-as szériát (Series 700 and 800).

A külső megjelenés fejlődése

Lényegében a T-600-t úgy lehet tekinteni, mint egy egyszerűbb és könnyebb súlyú T-500-t, a CPU teljes újragondolása mellett, a feji rész pedig működő állkapoccsal rendelkezik.Terminátor – Megváltás (Terminator Salvation)

Ebben az idővonalban a 600-as széria eredeti koncepcióját felülvizsgálták, 8 láb (2,4 méter) magas lett, s a jobb karja helyére ebonitágyút szereltek. Ugyanakkor továbbra is emberihez hasonló megjelenésű vázzal rendelkezik. Ez azonban nem zárja ki a beszivárgás esélyét, hiszen a T-600-nak többféle változata is létezik, mind különböző funkcióval bír a környezetnek megfelelően.
A képeken látszik, hogy arcukat szinte teljesen fedi a gumiborítás, a szemek viszont szabadok.

Jellemzők
 • Küzdelem

A T-600-nak három üzemmódja létezik: direkt (közvetlen), automata, és önálló.

Az új T-600-okat közvetlenül tudja irányítani a Skynet, mint katonákat egy harci játékban. Képesek automatikusan reagálni a különböző harci helyzetekre, azokra, amiket előre beprogramoztak nekik, ugyanakkor képesek különállóan, az egységtől elszakadva is mozogni, ilyenkor egyidejűleg végeznek kutatást és pusztítást. Gyakran látni a jobb karján felszerelt Vulcan ágyúval. Bár a fegyver nem pontos, tűzereje hatalmas, ezt látni is lehet, mikor Marcus és Kyle ellen harcol. A T-600 képes halottnak tettetni magát, s ezzel megtéveszteni az embereket, majd a megfelelő pillanatban támadást intézni, mikor senki nem számít rá.

 • Gyengeségek

John Connor rájött, hogy a szériának eléggé primitív a kivitelezése. Terjedelmes, lassú, a karok illesztésénél védtelen a tűzerővel szemben. A motoros funkciók sérülékenyek és átmenetileg blokkolhatóak, ha a nyaknál lévő szellőzőrendszerbe egy kés illesztünk. A T-600 könnyen felismerhető, mivel eléggé ormótlan, és a mechanikai részek nincsenek elfedve.

Felbukkanás

Filmek:
 • Terminátor – A halálosztó (The Terminator) (említik)
 • Terminátor – Megváltás (Terminator Salvation)


Televíziós epizódok
(Terminator: The Sarah Connor Chronicles):

 • “Heavy Metal” (említik)
 • “Dungeon & Dragons”
 • “Today Is The Day, Part 1”
 • “Today Is The Day, Part 2”


Videójátékok:

 • The Terminator: Future Shock
 • The Terminator: Dawn of Fate
 • Terminator SalvationAz írást & fordítást & magyarítást elkövette: Lasaro
A leírás az angol Terminator-wiki idevonatkozó szócikke alapján készült.